Nordre Aker Budstikke

Nordre Aker Budstikke

Teodor (23) i jordskjelvet i Nepal: – Nå går det skred rundt meg på alle kanter

Teodor Glomnes Johansen har havnet midt i skredet, uløst av et enormt jordskjelv i Nepal, lørdag formiddag. Bildet er fra en tidligere tur. Foto: PRIVAT

Lørdag morgen har det vært et stort jordskjelv i Nepal. Teodor Glomnes Johansens (23) fra Ullevål, som er på Mount Everest for å bestige fjellet, rapporter fra basecamp mens det går snøskred rundt ham.

Nordre Aker Budstikke
Nordre Aker Budstikke

Publisert:

Sist oppdatert: 26.12.2015 kl 21:47

HIMALYA/ULLEVÅL: 23-åringen fra Ullevål er i ferd med å bestige Mount Everest. Nordre Aker Budstikke følger ekspedisjonen.

LES SISTE OPPDATERING FRA TEODOR HER - KL. 12.00 - Vi bærer ut hardt skadde mennesker!

Følg Nordre Aker Budstikke på Facebook!

Teamet til Teodor Glomnes Johansen er nå i Mount Everest Basecamp og opplevde lørdag formiddag det kraftig jordskjelvet som har rammet Nepal i dag.

Paniske tilstander

– Vi var i teltet og spiste mat da hele bakken begynte å riste vanvittig. Vi løp ut for å få folk ut av teltene, og ble møtt av en enorm hvit vegg av snø, forteller Johansen.

Raset har gått fra Everests nabofjell Tomori, forteller Johansen på telefon til Nordre Aker Budstikke fra Basecamp. Raset gikk rundt klokken 08 norsk tid, lørdag morgen.

– Hele Base Camp her er dekket av snø, sier han.

Han forteller at flere telt er fullstendig knust av snømassene.

Les også: Hanne Kristin Rohde: Jeg skulle få kjørt meg langt forbi min daglige tålegrense.

– Da vi så raset var det bare å hive seg inn i teltene og gå i forsvarsstilling. Vi har et bord i teltet om vi la oss under. Det var en ekstremt ubehagelig opplevelse, og vi kunne føle på at det er store krefter i sving, sier han.

– Vi var på grensen av panikk.

«Et jordskjelv med en styrke på 7,7 har rammet det sentrale Nepal. Skjelvet lørdag formiddag hadde sitt episenter om lag 80 kilometer øst for byen Pokhara, og det var så kraftig at rystelsene kunne merkes i New Delhi og flere andre byer i nabolandet India» melder NTB. VG skriver lørdag morgen at flere bygninger har kollapset i Katmandu.

Klare for en nødsituasjon

I øyeblikket venter Johansen og de andre i Basecamp på eventuelle etterskjelv, og gjør seg klare til en nødsituasjon.

– Hele teamet vårt her er god i behold. Vi har også noen karer oppe i camp 2, de har vi hatt kontakt med og de er i orden. Men hvordan det eventuelt er i camp 1, og om det er noen der, vet vi ikke, sier Johansen.

Hvordan dette vil påvirke ekspedisjonen videre, vet han ikke.

– Nå må vi bare vente til snøføyken har lagt seg, og se an litt. Det er ingen grunn til å stresse. Håper inderlig ikke på en reprise av fjoråret, sier Johansen.

Havnet midt i dødsskred i fjor

I sitt forsøk på å bestige Mount Everest på denne tiden i fjor, havnet Teodor Glomnes Johansen midt i den verste skredulykken på Mount Everest, noen gang. Da mistet 13 sherpaer livet i raset. Ulykken ble markert både i Basecamp og i Katmandu tidligere denne uka.

Her kan du følge Teodor Glomnes Johansens bevegelser i Himalaya på kart!

LES OGSÅ:

«Nye» Nordre Aker Budstikke

I 2015 er Nordre Aker Budstikke relansert som ny, ren nettavis på nab.no.

Hold deg oppdatert ved å melde deg på vårt nye, gratis nyhetsbrev!
Leser du på mobil? Meld deg på ved å sende e-post!

Personvern og datalagring

Lagring og logging av data

Ved å besøke dette nettstedet lagres noen tekniske data om din internettforbindelse og nettleser. Disse data kan kategoriseres som følger:

Informasjonskapsler

Dette nettstedet bruker cookies/"informasjonskapsler" for å forbedre funksjonalitet og brukeropplevelse.

Vis mer

Teknisk info

Når du besøker et nettsted vil webserveren logge noe teknisk info som din IP-adresse, hvilken nettleser du bruker og tidspunktet for hver gang du forespør data fra serveren, altså når du klikker på en intern lenke og laster en ny nettside eller tilhørende data som skrifttyper, bilder, ulike script som kreves for at nettsiden skal fungere.

Disse dataene spares bare en viss tidsperiode for å kunne utføre feilsøking og feilretting i systemene, og deles aldri med avisens ansatte eller tredjepart.

Brukerinformasjon

Vi lagrer noe informasjon om deg som bruker. På dette nettstedet lagres ingen sensitiv informasjon, men enkel kontaktinformasjon som du gir fra deg når du oppretter en brukerkonto eller kjøper tjenester i nettavisen vil lagres i våre databaser. Dette er nødvendig for å kunne levere tjenestene til deg. Disse dataene slettes når du sletter din brukerkonto.

Hvem lagrer vi data om?

Vanlige besøkende/lesere:

Hvis du besøker dette nettstedet uten å ha registrert en brukerkonto eller abonnement, lagres følgende data om deg:

Vis mer

Innloggede brukere og abonnenter:

Hvis du velger å opprette en brukerkonto og/eller abonnement på nettavisen, vil også følgende informasjon lagres om deg:

Vis mer

NB: Etter at data er slettet vil de likevel kunne spares i inntil 180 dager i backuper. Backuper lagres med høy sikkerhet og begrenset tilgang, og er nødvendig for å kunne drive feilsøking og ivareta brukerenes og datasystemenet sikkerhet.

Dine rettigheter:

Som bruker av dette nettstedet kan du kontakte avisen for å få dine data utlevert og/eller slettet.

Har du en brukerkonto/abonnement, kan du logge inn i din brukerprofil og laste ned dine lagrede data, samt slette din brukerkonto og tilhørende data når som helst.

Vis mer


Hvis du trykker AVVIS vil ingen informasjonskapsler lagres i din nettleser og ingen data om deg logges i våre databaser. Det betyr også at vi ikke kan vite om du har godkjent eller ikke, slik at du vil se denne advarselen på hver side du besøker. Teknisk informasjon (webserverlogger) vil likevel lagre din IP-adresse og nettleserinformasjon, men dise slettes fortløpende som beskrevet ovenfor.

Vi tar ditt personvern på alvor

Ved å besøke dette nettstedet vil noen data bli lagret. Dette er informasjon som er nødvendig for å kunne tilby tjenesten til deg.

Vi lagrer så lite data vi kan, så kort tid som mulig.

Noe gikk galt! Vennligst forsøk på nytt.

Mer informasjon

Siden lastes nå på nytt...