Nordre Aker Budstikke

Nordre Aker Budstikke

Teodor skal gå til Bergen

«Treningstur» for verdens yngste polfarer.

Hardtrening: Trekking av bildekk var en viktig del av treningen foran turen til Sydpolen i fjor.

I januar ble han den yngste som noen gang har gått over Sydpolen. Nå tar Teodor Glomnes Johansen igjen på seg turskoene og spaserer til Bergen - som en treningstur.

Nordre Aker Budstikke
Nordre Aker Budstikke

Publisert:

Sist oppdatert: 25.01.2015 kl 16:32

SOGNSVANN: - Det er deilig å kunne se hverdagens stress og mas litt i perspektiv.

Slik snakker en polfarer og nyslått Guinness-rekordholder. Nylig fikk Teodor Glomnes Johansen bekreftelsen på at han er den yngste som noen gang har gått over Sydpolen.

Verdensrekorden var en tilfeldighet, men polturen begynte som en protest.

- Jeg var lei av å være en del av glasur-generasjonen, og ville ha en utfordring.

Bitt av basillen

Det fant han på en lapp på et tre ved Sognsvann under permisjon fra Forsvaret. Flere erfarne polfarere, blant dem Christian Eide, søkte etter turkamerater til sin neste ekspedisjon.

Johansen dro på informasjonsmøte, og ble bitt av basillen.

- Der og da visste jeg at jeg vlle jobbe for dette, forteller han.

Strabasiøs ferd

Turen krevde syv måneders forberedelse, og ble en opplevelse for livet.

- Det er høyt, kaldt, utfordrende og helt fantastisk. Man får alle de beste og de verste opplevelsene som finnes, oppsummerer Johansen, og forteller om små gleder.

- Det å sitte på pulken med en kaffekopp og en julekake, nesten ikke ha frostskader, og se ut på åpen vidde til alle kanter sammen med turlaget, var helt utrolig. Det ga en veldig god mestringsfølelse.

Nye utfordringer

Han er offisielt verdens yngste polfarer, men inntaket i rekordenes rekker var alt annet enn glamorøs.

- Opplysningene ble sjekket av komitéen over telefon, og diplomet kom i posten. Diplomet er fint det, men høytidelig var det ikke, ler Johansen.

Og polfareren hviler ikke på laurbærene.

- I sommer skal jeg gå til Bergen sammen med en kompis. Det blir en treningstur for å se hvordan vi fungerer sammen.

Deretter går turen til India, og reisemålslisten er lang.

- Jo mer jeg reiser, jo mer ser jeg at jeg ikke har fått med meg, smiler Johansen.

Personvern og datalagring

Lagring og logging av data

Ved å besøke dette nettstedet lagres noen tekniske data om din internettforbindelse og nettleser. Disse data kan kategoriseres som følger:

Informasjonskapsler

Dette nettstedet bruker cookies/"informasjonskapsler" for å forbedre funksjonalitet og brukeropplevelse.

Vis mer

Teknisk info

Når du besøker et nettsted vil webserveren logge noe teknisk info som din IP-adresse, hvilken nettleser du bruker og tidspunktet for hver gang du forespør data fra serveren, altså når du klikker på en intern lenke og laster en ny nettside eller tilhørende data som skrifttyper, bilder, ulike script som kreves for at nettsiden skal fungere.

Disse dataene spares bare en viss tidsperiode for å kunne utføre feilsøking og feilretting i systemene, og deles aldri med avisens ansatte eller tredjepart.

Brukerinformasjon

Vi lagrer noe informasjon om deg som bruker. På dette nettstedet lagres ingen sensitiv informasjon, men enkel kontaktinformasjon som du gir fra deg når du oppretter en brukeronto eller kjøper tjenester i nettavisen vil lagres i våre databaser. Dette er nødvendig for å kunne levere tjenestene til deg. Disse dataene slettes når du sletter din brukerkonto.

Hvem lagrer vi data om?

Vanlige besøkende/lesere:

Hvis du besøker dette nettstedet uten å ha registrert en brukerkonto eller abonnement, lagres følgende data om deg:

Vis mer

Innloggede brukere og abonnenter:

Hvis du velger å opprette en brukerkonto og/eller abonnement på nettavisen, vil også følgende informasjon lagres om deg:

Vis mer

NB: Etter at data er slettet vil de likevel kunne spares i inntil 180 dager i backuper. Backuper lagres med høy sikkerhet og begrenset tilgang, og er nødvendig for å kunne drive feilsøking og ivareta brukerenes og datasystemenet sikkerhet.

Dine rettigheter:

Som bruker av dette nettstedet kan du kontakte avisen for å få dine data utlevert og/eller slettet.

Har du en brukerkonto/abonnement, kan du logge inn i din brukerprofil og laste ned dine lagrede data, samt slette din brukerkonto og tilhørende data når som helst.

Vis mer


Hvis du trykker AVVIS vil ingen informasjonskapsler lagres i din nettleser og ingen data om deg logges i våre databaser. Det betyr også at vi ikke kan vite om du har godkjent eller ikke, slik at du vil se denne advarselen på hver side du besøker. Teknisk informasjon (webserverlogger) vil likevel lagre din IP-adresse og nettleserinformasjon, men dise slettes fortløpende som beskrevet ovenfor.

Vi tar ditt personvern på alvor

Ved å besøke dette nettstedet vil noen data bli lagret. Dette er informasjon som er nødvendig for å kunne tilby tjenesten til deg.

Vi lagrer så lite data vi kan, så kort tid som mulig.

Noe gikk galt! Vennligst forsøk på nytt.

Mer informasjon

Siden lastes nå på nytt...