Nordre Aker Budstikke

«Tjukkasgjengen» inviterte ordføreren med på tur

Ordfører Marianne Borgen ble med «Tjukkasgjengen» på tur rundt Sognsvann 16. mai. Til venstre, i gul t-skjorte, initiativtaker Wonja Pettersen. Foto: Christian Fredrik Borg

Hun så ut til å storkose seg på tur ved Sognsvann, og roser triminitiativet.

Nordre Aker Budstikke
Nordre Aker Budstikke

Publisert:

Sist oppdatert: 18.05.2019 kl 16:45

SOGNSVANN: Sognsvann bader i sol torsdag 16. mai. Kvikksølvet viser 20 røde, og mange er ute for å nyte været. Nordre Aker Budstikke har blitt invitert med «Tjukkasgjengen», som de selv kaller seg, på tur rundt Sognsvann dagen før nasjonaldagen.

– Klart ny rekord! Så flott at dere er her i dag!

Det er Wonja Pettersen fra Frysja som ønsker velkommen til de 18 sprekingene som har møtt med gule vester på Sognsvann denne torsdagsettermiddagen. Blant dem er også ordføreren, Marianne Borgen (SV).

I september i fjor, startet Wonja gruppen «Tjukkasgjengen» Sognsvann for å flere med på tur. Hun så at det var mange som gjerne skulle hatt flere å gå med, og tenkte «Tjukkasgjengen» ville gjøre det lettere å komme seg ut på tur. Flere og flere har blitt med, og på lista har hun nå 28 personer på lista. Også denne torsdag er det flere nye fjes som dukker opp for å få nye turvenner. Og du trenger heller ikke være «tjukk» for å være med.

Tjukkasgjengen

  • Startet i 2011 i Moss
  • Har totalt 366 underavdelinger, eller "chapters"
  • Totalt ca. 35 000 medlemmer i 10 land
  • TjukkasGjengen sentralt har to deltidsansatte

Chapter Sognsvann ble startet i september 2018, og det er nå 28 som er med på turene. De som vil får en gul refleskvest merket med Tjukkasgjengen og kan bli medlemmer, gratis. Wonja Pettersen fra Frysja startet opp gruppen på Sognsvann. Chapteret har en egen gruppe på Facebook.
Kilde: Tjukkasgjengen og Wonja Pettersen


- Fantastisk tiltak, sier ordfører Marianne Borgen. Foto: Christian Fredrik Borg

- Bra for kropp og sjel

Ordfører Marianne Borgen lovpriser tiltak som «Tjukkasgjengen», hun ble med på turen torsdag. I starten understreket hun hvor viktig tiltak dette er for samfunnet.

- Å bidra til å skape slike happeninger i lokalmiljøet er fantastisk, forteller 67-åringen, som opprinnelig er fra Groruddalen.

Da Nordre Aker Budstikke gikk med ordføreren og Tjukkasgjengen var det bare blide fjes å se. Ordføreren var ikke mindre blid:

- Slike ting er av de mer hyggelige i jobben min. Her får jeg jo trimmet både kropp og sjel. Å komme seg over dørstokkmila kan være vanskelig, men når en vet at det venter andre som også vil gå med deg, er det lettere. Trening både for hode og kropp, oppsummerer Borgen.


- Ordføreren er veldig engasjert. Det elsker jeg! sier initiativtakeren Pettersen.

- Skulle gjerne trimmet mer

I jobben som ordfører i hovedstaden blir det mange møter, og jobbing på tidspunkter andre gjerne har fri.

- Jeg skulle gjerne trimmet mer, det blir dessverre for lite av det. Når jeg først får sjansen bruker jeg den, forteller 67-åringen, som forøvrig syklet til Sognsvann med en av Rådhusets elsykler.

Fra Rådhuset til Sognsvann og hjem til Østensjø på elsykkel, ordfører Marianne Borgen. Foto: Christian Fredrik Borg

- Jeg slenger inn trening der jeg får det, og selv om det er en elsykkel er det god trening. I hvert fall bedre enn ingen ting, konstaterer ordføreren før hun begir seg ut på sykkelturen hjem til Østensjø, en sykkeltur på 14,9 kilometer ifølge Google maps.

Lavterskel

Chapter Sognsvann, altså «Tjukkasgjengen», har fast oppmøte ved Sognsvannsbommen klokken 18.00 hver torsdag, hele året. Uansett vær og forhold blir det tur i den faste runden på grusveien rundt Sognsvann.

- Vi går en runde rundt vannet hver torsdag uansett vær og forhold. I vinter gikk vi med staver og brodder på det glatteste, forteller Pettersen.

Initiativtaker Wonja Pettersen fra Frysja. Foto: Christian Fredrik Borg

Hun fortsetter:


- Tilbudet er et lavterkselstilbud, og passer for alle. I høst hadde vi en åtteåring som var veldig aktiv og var med på mange turer. Denne våren krasjet det med annen aktivitet, men spennet er stort til de eldste på 70 år. Det er plass til alle!

Også på skjærtorsdag og i juleferien er det en fast fellestur rundt Sognsvann. Mer informasjon om Tjukkasgjenegen og turene deres finnes her.

- Hyggelig å gå med andre

Hege Langæg er en av deltagerne Nordre Aker Budstikke møter i finværet 16. mai. Hun forteller at Wonja tipset henne om gruppen.

- Wonja og jeg bor rett ved hverandre, og hun sa at dette var veldig hyggelig og ville gjerne ha meg med. Jeg tenkte at dette var et utrolig godt initiativ, og ble med. Nå har det blitt flere turer, og jeg synes det er utrolig hyggelig å møte andre for å gå tur. Det er noe jeg ser frem til, forteller Langæg, som foreløpig bare har vært med på noen få turer, men ser frem til flere.

- Fantastisk tiltak

- Jeg er oppriktig imponert over mangfoldet her i byen. Å kunne bruke kvelden her sammen med andre som også ønsker å gå tur er fantastisk.

På tur med hovedstadens ordfører, Marianne Borgen, 16. mai rundt Sognsvann. Foto: Christian Fredrik Borg

Også Anette Jokstad i frisklivssentralen i Nordre Aker støtter opp om ordførerens lovord om tilbudet.

- Vi heier på «Tjukkasgjengen»!

Hege Langæg (t.v), og Anette Jokstad fra frisklivssentralen i Nordre Aker. Foto: Christian Fredrik Borg

Nyhetsbrev fra Nordre Aker Budstikke

Få ukens nyheter oppsummert i et nyhetsbrev fra Nordre Aker Budstikke. Det er gratis, og du melder deg på her!

Personvern og datalagring

Lagring og logging av data

Ved å besøke dette nettstedet lagres noen tekniske data om din internettforbindelse og nettleser. Disse data kan kategoriseres som følger:

Informasjonskapsler

Dette nettstedet bruker cookies/"informasjonskapsler" for å forbedre funksjonalitet og brukeropplevelse.

Vis mer

Teknisk info

Når du besøker et nettsted vil webserveren logge noe teknisk info som din IP-adresse, hvilken nettleser du bruker og tidspunktet for hver gang du forespør data fra serveren, altså når du klikker på en intern lenke og laster en ny nettside eller tilhørende data som skrifttyper, bilder, ulike script som kreves for at nettsiden skal fungere.

Disse dataene spares bare en viss tidsperiode for å kunne utføre feilsøking og feilretting i systemene, og deles aldri med avisens ansatte eller tredjepart.

Brukerinformasjon

Vi lagrer noe informasjon om deg som bruker. På dette nettstedet lagres ingen sensitiv informasjon, men enkel kontaktinformasjon som du gir fra deg når du oppretter en brukerkonto eller kjøper tjenester i nettavisen vil lagres i våre databaser. Dette er nødvendig for å kunne levere tjenestene til deg. Disse dataene slettes når du sletter din brukerkonto.

Hvem lagrer vi data om?

Vanlige besøkende/lesere:

Hvis du besøker dette nettstedet uten å ha registrert en brukerkonto eller abonnement, lagres følgende data om deg:

Vis mer

Innloggede brukere og abonnenter:

Hvis du velger å opprette en brukerkonto og/eller abonnement på nettavisen, vil også følgende informasjon lagres om deg:

Vis mer

NB: Etter at data er slettet vil de likevel kunne spares i inntil 180 dager i backuper. Backuper lagres med høy sikkerhet og begrenset tilgang, og er nødvendig for å kunne drive feilsøking og ivareta brukerenes og datasystemenet sikkerhet.

Dine rettigheter:

Som bruker av dette nettstedet kan du kontakte avisen for å få dine data utlevert og/eller slettet.

Har du en brukerkonto/abonnement, kan du logge inn i din brukerprofil og laste ned dine lagrede data, samt slette din brukerkonto og tilhørende data når som helst.

Vis mer


Hvis du trykker AVVIS vil ingen informasjonskapsler lagres i din nettleser og ingen data om deg logges i våre databaser. Det betyr også at vi ikke kan vite om du har godkjent eller ikke, slik at du vil se denne advarselen på hver side du besøker. Teknisk informasjon (webserverlogger) vil likevel lagre din IP-adresse og nettleserinformasjon, men dise slettes fortløpende som beskrevet ovenfor.

Vi tar ditt personvern på alvor

Ved å besøke dette nettstedet vil noen data bli lagret. Dette er informasjon som er nødvendig for å kunne tilby tjenesten til deg.

Vi lagrer så lite data vi kan, så kort tid som mulig.

Noe gikk galt! Vennligst forsøk på nytt.

Mer informasjon

Siden lastes nå på nytt...