Nordre Aker Budstikke

– To bommer er bedre enn én

BOM: Det blir i hvert fall en bom i Kapellveien, for å hindre gjennomkjøring forbi skolen. Men kanskje blir det to. Foto: Grefsen skole

Bymiljøetaten sa til slutt ja til en bom i Kapellveien forbi Grefsen skole, bilister gir blaffen i gjennomkjøring forbudt skiltet. Men lokalpolitikerne vil ha to bommer - en i hver ende.

Nordre Aker Budstikke
Nordre Aker Budstikke

Publisert:

Sist oppdatert: 17.02.2015 kl 11:00

GREFSEN: Rektor Anton Rygg ba Bymiljøetaten ta grep, og fysisk stenge Kapellvei-strekket forbi Grefsen barneskole. Skilting viste seg å ikke stoppe bilister fra å ta snarveien forbi skolen til og fra Storo, Grefsen og Kjelsås.

Skolen har skoleuteområde og idrettshall på andre siden av Kapellveien,altså elevene krysser veien for å komme til mer uteområde og gymsal.

TIPS NORDRE AKER BUDSTIKKE!

Ifølge rektor Rygg sa først Bymiljøetaten nei til bom, men så snudde etaten. Stor var gleden både blant Grefsen skoles ansatte og elever, og sikkert også hos elevforeldrene, da det ble klart at det blir bom i Kapellveien.

To bommer?

Bommen kommer etter det vi har fått vite når telen i bakken blir borte, sa en fornøyd rektor til avisen i forrige uke.


Samme uke diskuterte også Nordre Akers lokalpolitikerne saken, i bydelsutvalget. De konkluderte med at det var like greit å få på plass to bommer i Kapellveien, en i hver ende av strekket forbi Grefsen skole. Forslaget blir spilt inn overfor Bymiljøetaten.

– Vi er naturlig nok alle sammen veldig glade for at det kommer opp bom. Mange bilister har gitt blaffen, og likevel kjørt gjennom, sa også Rygg til avisen i forrige uke.

Men nå foreslår altså lokalpolitikerne bom i hver ende.

To bedre enn en

- To bommer er bedre enn en bom, sier rektoren til avisen, som kommentar til det nye forslaget.

Les også: Jacob (17) fra Grefsen bak den nye Northug-låta til VM på ski


Det har vært mange ikke så hyggelige episoder, i forbindelse med ulovlig gjennomkjøring i Kapellveien, forbi skolen.

Også med høy hastighet.

Skjelt ut av sinte bilister

– Det ble så ille at vi til slutt satt ut søppelkassene ut i veien, for å i hvert fall få dempet farten på de som kjørte gjennom her ulovlig. Det resulterte i veldig mange ikke så hyggelige episoder. Vi har blitt skjelt ut av sinte bilister. I tillegg kjørte noen bare inn på skolegården, for å komme rundt søppelkassene, fortalte Rygg i forrige uke.

«Nye» Nordre Aker Budstikke

I 2015 er Nordre Aker Budstikke relansert som ny, ren nettavis på nab.no.

Hold deg oppdatert ved å melde deg på vårt nye, gratis nyhetsbrev!
Leser du på mobil? Meld deg på ved å sende e-post!

Personvern og datalagring

Lagring og logging av data

Ved å besøke dette nettstedet lagres noen tekniske data om din internettforbindelse og nettleser. Disse data kan kategoriseres som følger:

Informasjonskapsler

Dette nettstedet bruker cookies/"informasjonskapsler" for å forbedre funksjonalitet og brukeropplevelse.

Vis mer

Teknisk info

Når du besøker et nettsted vil webserveren logge noe teknisk info som din IP-adresse, hvilken nettleser du bruker og tidspunktet for hver gang du forespør data fra serveren, altså når du klikker på en intern lenke og laster en ny nettside eller tilhørende data som skrifttyper, bilder, ulike script som kreves for at nettsiden skal fungere.

Disse dataene spares bare en viss tidsperiode for å kunne utføre feilsøking og feilretting i systemene, og deles aldri med avisens ansatte eller tredjepart.

Brukerinformasjon

Vi lagrer noe informasjon om deg som bruker. På dette nettstedet lagres ingen sensitiv informasjon, men enkel kontaktinformasjon som du gir fra deg når du oppretter en brukerkonto eller kjøper tjenester i nettavisen vil lagres i våre databaser. Dette er nødvendig for å kunne levere tjenestene til deg. Disse dataene slettes når du sletter din brukerkonto.

Hvem lagrer vi data om?

Vanlige besøkende/lesere:

Hvis du besøker dette nettstedet uten å ha registrert en brukerkonto eller abonnement, lagres følgende data om deg:

Vis mer

Innloggede brukere og abonnenter:

Hvis du velger å opprette en brukerkonto og/eller abonnement på nettavisen, vil også følgende informasjon lagres om deg:

Vis mer

NB: Etter at data er slettet vil de likevel kunne spares i inntil 180 dager i backuper. Backuper lagres med høy sikkerhet og begrenset tilgang, og er nødvendig for å kunne drive feilsøking og ivareta brukerenes og datasystemenet sikkerhet.

Dine rettigheter:

Som bruker av dette nettstedet kan du kontakte avisen for å få dine data utlevert og/eller slettet.

Har du en brukerkonto/abonnement, kan du logge inn i din brukerprofil og laste ned dine lagrede data, samt slette din brukerkonto og tilhørende data når som helst.

Vis mer


Hvis du trykker AVVIS vil ingen informasjonskapsler lagres i din nettleser og ingen data om deg logges i våre databaser. Det betyr også at vi ikke kan vite om du har godkjent eller ikke, slik at du vil se denne advarselen på hver side du besøker. Teknisk informasjon (webserverlogger) vil likevel lagre din IP-adresse og nettleserinformasjon, men dise slettes fortløpende som beskrevet ovenfor.

Vi tar ditt personvern på alvor

Ved å besøke dette nettstedet vil noen data bli lagret. Dette er informasjon som er nødvendig for å kunne tilby tjenesten til deg.

Vi lagrer så lite data vi kan, så kort tid som mulig.

Noe gikk galt! Vennligst forsøk på nytt.

Mer informasjon

Siden lastes nå på nytt...