Nordre Aker Budstikke

Togstans her i ett døgn

Store arbeider på togtrasseene i helgen. Foto: KARL ANDREAS KJELSTRUP

På grunn av arbeider i sporet.

Nordre Aker Budstikke
Nordre Aker Budstikke

Publisert:

Sist oppdatert: 30.08.2017 kl 13:55

OSLO: – Helgen 2. – 3. september er det duket for en omfattende og innholdsrik arbeidshelg på søndre del av Gjøvikbanen. Arbeidene som er et ledd i nødvendig vedlikehold og modernisering av Gjøvikbanen berører togtrafikken på strekningen. NSB har mer informasjon om buss for tog på sine hjemmesider, ifølge pressemelding fra Bane NOR onsdag.

Buss for tog

– Det blir buss for alle lokaltogene fra Oslo til Jaren - og andre veien - fra klokken 11.25 på lørdag førstkommende og til og med klokken 11.00 søndag formiddag, bekrefter Harry Korslund kommunikasjonsrådgiver i NSB.

Korslund fortsetter.

– Tilsvarende gjelder også regionstogene til Gjøvik, som også blir erstattet med buss på strekningen Oslo - Jaren, og andre veien. Så mellom Jaren og Gjøvik går togene som normalt.

Korslund oppfordrer også folk til å ringe NSB Kundeservice, hvis det trengs mer informasjon, telefon 81500888.


LES OGSÅ: Svein tenker allerede på den kalde fine tida - kan skitoget stoppe litt oftere?

Store arbeider

– De omfattende arbeidene starter natt til lørdag med pakking (stabilisering) av sporene ved Grefsen og Kjelsås. Deretter går det slag i slag frem til arbeidene avsluttes ved 11-tiden søndag formiddag, videre ifølge pressemeldingen.

Men Korslund understreker at togene ikke innstilles, før lørdag formiddag 11.25.

LES OGSÅ: Mer plass til sykler på de nye togene

Ved Grefsen og Kjelsås vil det i tillegg bli utført periodisk kontroll av signalanleggene. Tilsvarende arbeider vil også foregå ved Sandermosen, Nittedal, Åneby og Hakadal, og ved Grua skal et signal demonteres.

Største enkeltjobben

Videre går det frem av informasjonen fra NSB at Hakadal er åstedet for den mest omfattende enkeltjobben. Der skal deler av kontaktledningsanlegget som forsyner togene med kjørestrøm skiftes ut. Mellom Hakadal og Stryken skal en rekke isolatorer på kontaktledningsanlegget skiftes ut. Ved Stryken er det også duket for utskifting av gamle master.

Sporarbeid og fjellsikring

Sporarbeider står også på programmet denne helgen.

– Blant annet ved Sandermosen der det skal skiftes sviller under en sporveksel. Ved Monsrud skal nærmere 400 meter med skinner skiftes ut, og ved Roa går arbeidshelgen med til diverse fjellsikringstiltak, fra pressemeldingen.

LES OGSÅ:

Meld deg på nyhetsbrev!

Få ukens nyheter oppsummert i et nyhetsbrev fra Nordre Aker Budstikke. Det er gratis, og du melder deg på her!

Nøkkelord

Personvern og datalagring

Lagring og logging av data

Ved å besøke dette nettstedet lagres noen tekniske data om din internettforbindelse og nettleser. Disse data kan kategoriseres som følger:

Informasjonskapsler

Dette nettstedet bruker cookies/"informasjonskapsler" for å forbedre funksjonalitet og brukeropplevelse.

Vis mer

Teknisk info

Når du besøker et nettsted vil webserveren logge noe teknisk info som din IP-adresse, hvilken nettleser du bruker og tidspunktet for hver gang du forespør data fra serveren, altså når du klikker på en intern lenke og laster en ny nettside eller tilhørende data som skrifttyper, bilder, ulike script som kreves for at nettsiden skal fungere.

Disse dataene spares bare en viss tidsperiode for å kunne utføre feilsøking og feilretting i systemene, og deles aldri med avisens ansatte eller tredjepart.

Brukerinformasjon

Vi lagrer noe informasjon om deg som bruker. På dette nettstedet lagres ingen sensitiv informasjon, men enkel kontaktinformasjon som du gir fra deg når du oppretter en brukerkonto eller kjøper tjenester i nettavisen vil lagres i våre databaser. Dette er nødvendig for å kunne levere tjenestene til deg. Disse dataene slettes når du sletter din brukerkonto.

Hvem lagrer vi data om?

Vanlige besøkende/lesere:

Hvis du besøker dette nettstedet uten å ha registrert en brukerkonto eller abonnement, lagres følgende data om deg:

Vis mer

Innloggede brukere og abonnenter:

Hvis du velger å opprette en brukerkonto og/eller abonnement på nettavisen, vil også følgende informasjon lagres om deg:

Vis mer

NB: Etter at data er slettet vil de likevel kunne spares i inntil 180 dager i backuper. Backuper lagres med høy sikkerhet og begrenset tilgang, og er nødvendig for å kunne drive feilsøking og ivareta brukerenes og datasystemenet sikkerhet.

Dine rettigheter:

Som bruker av dette nettstedet kan du kontakte avisen for å få dine data utlevert og/eller slettet.

Har du en brukerkonto/abonnement, kan du logge inn i din brukerprofil og laste ned dine lagrede data, samt slette din brukerkonto og tilhørende data når som helst.

Vis mer


Hvis du trykker AVVIS vil ingen informasjonskapsler lagres i din nettleser og ingen data om deg logges i våre databaser. Det betyr også at vi ikke kan vite om du har godkjent eller ikke, slik at du vil se denne advarselen på hver side du besøker. Teknisk informasjon (webserverlogger) vil likevel lagre din IP-adresse og nettleserinformasjon, men dise slettes fortløpende som beskrevet ovenfor.

Vi tar ditt personvern på alvor

Ved å besøke dette nettstedet vil noen data bli lagret. Dette er informasjon som er nødvendig for å kunne tilby tjenesten til deg.

Vi lagrer så lite data vi kan, så kort tid som mulig.

Noe gikk galt! Vennligst forsøk på nytt.

Mer informasjon

Siden lastes nå på nytt...