Nordre Aker Budstikke

Trær velter i vinden

** Veien sperret **Trollvannstua slapp så vidt unna

Her i Grefsenkollveien, like ved Akebakkeskogen, har et tre falt over veien. Biler og busser kommer ikke forbi. Foto: Melanie Ulsrud (Leserfoto)

Et tre sperrer Grefsenkollveien, mens Trollvannstua akkurat gikk klar av et tre som brakk. Den kraftige vinden «tar for seg».

Nordre Aker Budstikke
Nordre Aker Budstikke

Publisert:

Sist oppdatert: 10.08.2018 kl 23:05

NORDRE AKER: Akkurat slik meteorologen varslet fredag formiddag, har vinden økt i styrke utover ettermiddagen.

Det har gått utover flere trær i Oslo. Blant annet dette i Grefsenkollveien.

– Det er sikkert 50 trær i Oslo, Asker og Bærum vi har fått melding om som har falt som følge av vinden, sier Bjørn Tore Farstad hos brannvesenet, når Nordre Aker Budstikke ringer kvart over tre.

LES OGSÅ: Treet deiset rett ned på bilen!

Han bekrefter at brannvesenet har en bil på stedet i Grefsenkollveien for å rydde opp, men på grunn av antall hendelser, har han ikke mer konkret informasjon.


– Vi har ikke fått beskjed om noen skader, sier han.

Samme sted falt det trær etter uvær i juni.

Bussene slipper ikke forbi. Foto: Melanie Ulsrud (Leserfoto)

Har du bilder av vindens herjinger? Del de med oss på vår Facebook-side, eller send til tips@nab.no!

Vil avta

– Vinden vil øke nå de nærmeste timene. Det vil starte som sørlig liten stiv kuling inn fra fjorden, og som frisk bris innover Oslo, sa vakthavende meteorolog ved Meteorologisk institutt, Hanne Beate Skattør, i 12-tiden fredag.


Brannvesenet er på plass for å fjerne treet. Foto: Siri Therese Flamme-Larsen (Leserfoto)

Vinden vil kunne komme opp i 20 sekundmeter.

– Vinden vil etterhvert gå mot sør-vest. Lavtrykket passerer fort nordover, så i kveld vil vinden minke.

20 m/s er ikke unormalt sterk vind, ifølge meteorologen. Det unormale er at den kommer så tidlig.

– Det er ikke noen ekstremvind, dette. Men vi er ikke vant til slik vind så tidlig i august. Det minner mer om et høstlavtrykk. Folk er nok fortsatt i sommermodus, og ikke helt forberedt på vinden, sa Skottør, som oppfordret folk til å feste løse gjenstander.

Tre falt på Trollvann

Også lenger opp i Grefsenkollen blåser det friskt. Trollvannstua melder på sin Facebook-side at et tre har falt like ved hytta.

– Det skjedde i 13-tida. Kraftig vindkast. Heldigvis ble ingen personer skadet, og stua slapp også unna, ser det ut til, sier Grunde Valldal ved Trollvannstua, som bekrefter at de holder åpent.

Har du bilder av vindens herjinger? Del de med oss på vår Facebook-side, eller send til tips@nab.no!

Heldigvis traff ikke dette treet Trollvannstua. Foto: Trollvannstua (Facebook)

Nyhetsbrev fra Nordre Aker Budstikke

Få ukens nyheter oppsummert i et nyhetsbrev fra Nordre Aker Budstikke. Det er gratis, og du melder deg på her!

Personvern og datalagring

Lagring og logging av data

Ved å besøke dette nettstedet lagres noen tekniske data om din internettforbindelse og nettleser. Disse data kan kategoriseres som følger:

Informasjonskapsler

Dette nettstedet bruker cookies/"informasjonskapsler" for å forbedre funksjonalitet og brukeropplevelse.

Vis mer

Teknisk info

Når du besøker et nettsted vil webserveren logge noe teknisk info som din IP-adresse, hvilken nettleser du bruker og tidspunktet for hver gang du forespør data fra serveren, altså når du klikker på en intern lenke og laster en ny nettside eller tilhørende data som skrifttyper, bilder, ulike script som kreves for at nettsiden skal fungere.

Disse dataene spares bare en viss tidsperiode for å kunne utføre feilsøking og feilretting i systemene, og deles aldri med avisens ansatte eller tredjepart.

Brukerinformasjon

Vi lagrer noe informasjon om deg som bruker. På dette nettstedet lagres ingen sensitiv informasjon, men enkel kontaktinformasjon som du gir fra deg når du oppretter en brukerkonto eller kjøper tjenester i nettavisen vil lagres i våre databaser. Dette er nødvendig for å kunne levere tjenestene til deg. Disse dataene slettes når du sletter din brukerkonto.

Hvem lagrer vi data om?

Vanlige besøkende/lesere:

Hvis du besøker dette nettstedet uten å ha registrert en brukerkonto eller abonnement, lagres følgende data om deg:

Vis mer

Innloggede brukere og abonnenter:

Hvis du velger å opprette en brukerkonto og/eller abonnement på nettavisen, vil også følgende informasjon lagres om deg:

Vis mer

NB: Etter at data er slettet vil de likevel kunne spares i inntil 180 dager i backuper. Backuper lagres med høy sikkerhet og begrenset tilgang, og er nødvendig for å kunne drive feilsøking og ivareta brukerenes og datasystemenet sikkerhet.

Dine rettigheter:

Som bruker av dette nettstedet kan du kontakte avisen for å få dine data utlevert og/eller slettet.

Har du en brukerkonto/abonnement, kan du logge inn i din brukerprofil og laste ned dine lagrede data, samt slette din brukerkonto og tilhørende data når som helst.

Vis mer


Hvis du trykker AVVIS vil ingen informasjonskapsler lagres i din nettleser og ingen data om deg logges i våre databaser. Det betyr også at vi ikke kan vite om du har godkjent eller ikke, slik at du vil se denne advarselen på hver side du besøker. Teknisk informasjon (webserverlogger) vil likevel lagre din IP-adresse og nettleserinformasjon, men dise slettes fortløpende som beskrevet ovenfor.

Vi tar ditt personvern på alvor

Ved å besøke dette nettstedet vil noen data bli lagret. Dette er informasjon som er nødvendig for å kunne tilby tjenesten til deg.

Vi lagrer så lite data vi kan, så kort tid som mulig.

Noe gikk galt! Vennligst forsøk på nytt.

Mer informasjon

Siden lastes nå på nytt...