Nordre Aker Budstikke

Trekker Flexbo-tillatelsen

Flexbohusene i Kapellveien. Foto. Kristin Tufte Haga

Plan og bygningsetaten trekker Flexbo-tillatelsen. – Prosjektleders rolle i saken kan betegnes som maktarroganse, mener Bent Gether-Rønning (H).

Nordre Aker Budstikke
Nordre Aker Budstikke

Publisert:

Sist oppdatert: 29.05.2008 kl 16:54

GREFSEN: I forrige uke opplyste prosjektleder for Flexbo-bosettingen til Nordre Aker Budstikke at prosjektet med de de fem oppsatte, midlertidige byggene i Kapellveien 75 (adressen endret), som skal huse «uteliggende bostedsløse», var godkjent (16.05.) av Plan- og bygningesetaten (PBE). Men det var etter at etaten tidligere hadde uttalt at husene først var blitt satt opp ulovlig, etter en «misforståelse» fra prosjektleder, som er bydel St. Hanshaugen.

Ikke godkjent likevel

Og etter at avisen hadde gått i trykken i forrige uke, opplyste prosjektleder, ved Sven Bue Berger, at godkjennelsen nå var trukket tilbake. Det ble den på grunn av saksbehandlingsfeil i PBE - protester til prosjektet har blitt feilregistrert, og hadde ikke vært en del av beslutningsgrunnlaget til etaten.

Bydelsutvalgsmedlem (BU) i Nordre Aker, Bent Gether-Rønning (H) var først ute med å ta bosettingen i Kapellveien opp i BU tidligere i år. Og han er lite imponert over bydel St. Hanshaugens prosjektlederrolle.

– Maktarroganse!

– All mulig kreditt til PBE som allerede 21. mai trakk godkjennelsen tilbake, etter at feilen ble oppdaget. Derimot er det grunn til kraftig kritikk av bydel St. Hanshaugen, som etter min mening ikke har bidratt til å innhente, eller å påse at uttalelser og protester mot prosjektet, har kommet frem til Plan- og bygningsetaten. Det virker som om St. Hanshaugen vil gjennomføre prosjektet for enhver pris, uten hensyn til andre ønsker og behov, sier Gether-Rønning.

– Helt fra start har prosjektet vært et eksempel på et system som opererer etter prinsippet «det er lettere å få tilgivelse enn tillatelse». At området nå er tilnærmet innflyttingsklart, til tross for gjentatte henstillinger om å stoppe og fremdeles uten at godkjenning foreligger, kvalifiserer til betegnelsen maktarroganse, mener Gether Rønning.

– Ivareta lokaldemokratiet

– At et tiltaks formål er bra, gjør det ikke mindre viktig å respektere riktig saksgang og lokale ønsker og behov, også i samråd med bydelenes politiske organer. Det må til for å ivareta lokaldemokratiet og den lokale dimensjonen i saker som dette, fortsetter Gether-Rønning.

Men Friluftstaten har sagt ja til utplasseringen av de midlertidige husene.


– Likevel, selv om tiltaket bare ligger i kanten av området Friluftsetaten ønsker å regulere som friområde med biologisk mangfold, ligger boligene midt i området som benyttes av skoler, barnehager og andre i nærmiljøet, sier Gether-Rønning.

Ny høringsfrist

Saken skal nå opp til ny behandling i PBE, og høringsfrist er 6. juni.

– Med alle fakta på bordet kan saken få den behandlingen den fortjener, avslutter Gether-Rønning.

Foreløpig ønsker ikke prosjektleder Sven Bue Berger å kommentere saken.

Personvern og datalagring

Lagring og logging av data

Ved å besøke dette nettstedet lagres noen tekniske data om din internettforbindelse og nettleser. Disse data kan kategoriseres som følger:

Informasjonskapsler

Dette nettstedet bruker cookies/"informasjonskapsler" for å forbedre funksjonalitet og brukeropplevelse.

Vis mer

Teknisk info

Når du besøker et nettsted vil webserveren logge noe teknisk info som din IP-adresse, hvilken nettleser du bruker og tidspunktet for hver gang du forespør data fra serveren, altså når du klikker på en intern lenke og laster en ny nettside eller tilhørende data som skrifttyper, bilder, ulike script som kreves for at nettsiden skal fungere.

Disse dataene spares bare en viss tidsperiode for å kunne utføre feilsøking og feilretting i systemene, og deles aldri med avisens ansatte eller tredjepart.

Brukerinformasjon

Vi lagrer noe informasjon om deg som bruker. På dette nettstedet lagres ingen sensitiv informasjon, men enkel kontaktinformasjon som du gir fra deg når du oppretter en brukerkonto eller kjøper tjenester i nettavisen vil lagres i våre databaser. Dette er nødvendig for å kunne levere tjenestene til deg. Disse dataene slettes når du sletter din brukerkonto.

Hvem lagrer vi data om?

Vanlige besøkende/lesere:

Hvis du besøker dette nettstedet uten å ha registrert en brukerkonto eller abonnement, lagres følgende data om deg:

Vis mer

Innloggede brukere og abonnenter:

Hvis du velger å opprette en brukerkonto og/eller abonnement på nettavisen, vil også følgende informasjon lagres om deg:

Vis mer

NB: Etter at data er slettet vil de likevel kunne spares i inntil 180 dager i backuper. Backuper lagres med høy sikkerhet og begrenset tilgang, og er nødvendig for å kunne drive feilsøking og ivareta brukerenes og datasystemenet sikkerhet.

Dine rettigheter:

Som bruker av dette nettstedet kan du kontakte avisen for å få dine data utlevert og/eller slettet.

Har du en brukerkonto/abonnement, kan du logge inn i din brukerprofil og laste ned dine lagrede data, samt slette din brukerkonto og tilhørende data når som helst.

Vis mer


Hvis du trykker AVVIS vil ingen informasjonskapsler lagres i din nettleser og ingen data om deg logges i våre databaser. Det betyr også at vi ikke kan vite om du har godkjent eller ikke, slik at du vil se denne advarselen på hver side du besøker. Teknisk informasjon (webserverlogger) vil likevel lagre din IP-adresse og nettleserinformasjon, men dise slettes fortløpende som beskrevet ovenfor.

Vi tar ditt personvern på alvor

Ved å besøke dette nettstedet vil noen data bli lagret. Dette er informasjon som er nødvendig for å kunne tilby tjenesten til deg.

Vi lagrer så lite data vi kan, så kort tid som mulig.

Noe gikk galt! Vennligst forsøk på nytt.

Mer informasjon

Siden lastes nå på nytt...