Nordre Aker Budstikke

Nordre Aker Budstikke

Tid et par timer torsdag?

Trenger deg til å lære bort norsken din

Biblioteket i Nydalen ligger i lokalene som også huser Nydalen Videregående Skole. Foto: ARKIV NORDRE AKER BUDSTIKKE

Bibliotekene tar ansvar, og starter språkkafé for flyktninger og innvandrere. Men de trenger deg for å få det til.

Nordre Aker Budstikke
Nordre Aker Budstikke

Publisert:

Sist oppdatert: 22.01.2016 kl 11:15

NYDALEN:– Deichmanske Bibliotek ii Nydalen starter språkkafé for flyktninger og innvandrere. Biblioteket skal være en møteplass, et sted for å lære, treffes og et sted å utvikle seg, og bibliotekene har selvsagt et stort samfunnsansvar også for nye nordmenn, ifølge pressemelding fra biblioteket.

Nydalen Bibliotek ligger i lokalene til Nydalen videregående skole, og er kombinert folke- og skolebibliotek.

LES OGSÅ: – Jeg har fylt 50 og opplever også drikkepress!

– Meningsfylt

– Språkkafé er ikke bare hyggelig, sosialt og morsomt for deltagere, men også for de frivillige. Det er meningsfylt og inspirerende. Jeg har selv prøvd, forteller Mariann Youmans - konsulent ved biblioteket i Nydalen.

Språkkaféen er mellom klokken 16.00 og 18.00 annenhver torsdag, og i samarbeid med Nordre Aker Røde Kors.

– Antallet deltagere på kafeen avhenger av hvor mange frivillige vi får. Vi ønsker oss derfor mange frivillige. Flere er allerede med, men vi trenger flere, oppfordrer Youmans.

LES OGSÅ: Hvorfor får vi ikke kjøpt vafler ved Gørjahytta?

Norsk flytende

Hun fortsetter.

– Å kunne språket er nøkkelen til deltagelse i samfunnet. Mange som flytter til Norge har ingen nordmenn å snakke med, og å øve seg på å snakke norsk med. På språkkaféen drikker vi kaffe og prater sammen, mest mulig.

LES OGSÅ: 240 Flyktninger flytter inn på folkehøyskole

Opplegget ledes og lages av biblioteket, mens de frivillige sprer seg utover bordene og sørger for at alle kommer til ordet.

Det kreves ingen forkunnskap eller opplæring for å være frivillig. Men man må være over 18 år, snakke norsk flytende, ellers en sosial person. Som frivillig trenger man heller ikke å stille hver torsdag.

Første språkkafé er torsdag 11. februar. Bare å kontakte Youmanns på telefon 41698032.

Følg Nordre Aker Budstikke på Facebook!

LES OGSÅ:

Nordre Aker Budstikke: Hold deg oppdatert med vårt nyhetsbrev!

Hold deg oppdatert ved å melde deg på vårt gratis nyhetsbrev som kommer rett i innboksen din hver torsdag!
Leser du på mobil? Meld deg på ved å sende e-post!

Nøkkelord

Personvern og datalagring

Lagring og logging av data

Ved å besøke dette nettstedet lagres noen tekniske data om din internettforbindelse og nettleser. Disse data kan kategoriseres som følger:

Informasjonskapsler

Dette nettstedet bruker cookies/"informasjonskapsler" for å forbedre funksjonalitet og brukeropplevelse.

Vis mer

Teknisk info

Når du besøker et nettsted vil webserveren logge noe teknisk info som din IP-adresse, hvilken nettleser du bruker og tidspunktet for hver gang du forespør data fra serveren, altså når du klikker på en intern lenke og laster en ny nettside eller tilhørende data som skrifttyper, bilder, ulike script som kreves for at nettsiden skal fungere.

Disse dataene spares bare en viss tidsperiode for å kunne utføre feilsøking og feilretting i systemene, og deles aldri med avisens ansatte eller tredjepart.

Brukerinformasjon

Vi lagrer noe informasjon om deg som bruker. På dette nettstedet lagres ingen sensitiv informasjon, men enkel kontaktinformasjon som du gir fra deg når du oppretter en brukerkonto eller kjøper tjenester i nettavisen vil lagres i våre databaser. Dette er nødvendig for å kunne levere tjenestene til deg. Disse dataene slettes når du sletter din brukerkonto.

Hvem lagrer vi data om?

Vanlige besøkende/lesere:

Hvis du besøker dette nettstedet uten å ha registrert en brukerkonto eller abonnement, lagres følgende data om deg:

Vis mer

Innloggede brukere og abonnenter:

Hvis du velger å opprette en brukerkonto og/eller abonnement på nettavisen, vil også følgende informasjon lagres om deg:

Vis mer

NB: Etter at data er slettet vil de likevel kunne spares i inntil 180 dager i backuper. Backuper lagres med høy sikkerhet og begrenset tilgang, og er nødvendig for å kunne drive feilsøking og ivareta brukerenes og datasystemenet sikkerhet.

Dine rettigheter:

Som bruker av dette nettstedet kan du kontakte avisen for å få dine data utlevert og/eller slettet.

Har du en brukerkonto/abonnement, kan du logge inn i din brukerprofil og laste ned dine lagrede data, samt slette din brukerkonto og tilhørende data når som helst.

Vis mer


Hvis du trykker AVVIS vil ingen informasjonskapsler lagres i din nettleser og ingen data om deg logges i våre databaser. Det betyr også at vi ikke kan vite om du har godkjent eller ikke, slik at du vil se denne advarselen på hver side du besøker. Teknisk informasjon (webserverlogger) vil likevel lagre din IP-adresse og nettleserinformasjon, men dise slettes fortløpende som beskrevet ovenfor.

Vi tar ditt personvern på alvor

Ved å besøke dette nettstedet vil noen data bli lagret. Dette er informasjon som er nødvendig for å kunne tilby tjenesten til deg.

Vi lagrer så lite data vi kan, så kort tid som mulig.

Noe gikk galt! Vennligst forsøk på nytt.

Mer informasjon

Siden lastes nå på nytt...