Nordre Aker Budstikke

Trenger ikke konsekvensutredning for Frysjaplanene

Illustrasjonen viser planene for de fem kvartalene i Frysjaparken, med en skissert framtidsvisjon for boligutvikling på hele det omkringliggende industriområdet. Illustrasjonen tilhører en annen sak enn denne saken om konsekvensutredning. Frysjaparken Utvikling AS eier Frysjaveien 40, 42, og Kjelsåsveien 172 nordvest for Frysjaveien. Metro Utvikling, Møllergruppen Eiendom og Oslo Finérfabrikk eier de andre tomtene på Frysjaplatået. ILLUSTRASJON: A-LAB

Det kommer store endringer langs Frysjaveien. En ny bydel med flere tusen nye boliger. Men Plan- og bygningsetaten ønsker ingen konsekvensutredning for området.

Nordre Aker Budstikke
Nordre Aker Budstikke

Publisert:

Sist oppdatert: 14.04.2016 kl 12:58

FRYSJAVEIEN/BREKKE: Adressene dette gjelder er Frysjaveien 33, 35, 42 og Kjelsåsveien 168, 170, og 174.

LES OGSÅ: Erling Fossen om Frysja-utbyggingen: Klisterføre på Frysja

– Kravet bortfaller

– Krav om konsekvensutredning bortfaller. Etaten har vurdert at kravet om konsekvensutredning bortfaller, da den pågående reguleringen ikke lenger er i strid med nylig vedtatt kommuneplan, skriver Plan- og bygningsetaten.

LES OGSÅ: Nå blir det boliger også i radiofabrikken på Brekke

Slik ser Frysjaparken Utvikling AS seg at det kan bli i Frysjabyen. Her deres del av den nye allmenningen sett fra Frysjaveien mot nord. ILLUSTRAJON: A-LAB

Fellesplanlegging

Videre skriver de:

– Planområdet er nå en del av et større område markert som bebyggelse og anlegg med krav om fellesplanlegging i den nye Kommunenplanen. VPOR Frysja vil gi grunnlag for avvik fra kravet om felles planlegging, som er under utarbeidelse.

Her kan du lese hele brevet som etaten har sendt til arkitektfirma i saken.

LES MER OM FRYSJABYEN HER: Kutter opptil 1600 innbyggere i nye Frysjabyen

Hva er en konsekvensutredning?

«En konsekvensutredning (KU) er en kartlegging av et tiltaks konsekvenser for miljø, naturressurser, kulturminner eller samfunn» skriver wikipedia.no.

«I Norge er bestemmelser for konsekvensutredninger beskrevet i plan- og bygningsloven. Konsekvensutredninger skal sikre at eventuelle virkninger blir tatt hensyn til når et tiltak planlegges og når tiltaket besluttes gjennomført. Konsekvensutredninger skal også sikre en åpen prosess slik at alle berørte parter blir hørt.»

LES OGSÅ: Fullt hus og høy temperatur da det ble invitert til folkemøte om Frysja-utbyggingene

– Vesentlige virkninger for miljø- og samfunn

Videre om konsekvensutredning:


Plan- og bygningsloven § 4-2: «For regionale planer og kommuneplaner med retningslinjer eller rammer for framtidig utbygging og for reguleringsplaner som kan få vesentlige virkninger for miljø og samfunn, skal planbeskrivelsen gi en særskilt vurdering og beskrivelse – konsekvensutredning – av planens virkninger for miljø og samfunn.»

LES OGSÅ: Lokalhistorie: Hvor ligger egentlig Frysja?

Konsekvensutredning for tiltak og planer etter annet lovverk er omtalt i kapittel 14 i Plan- og bygningsloven.

Følg Nordre Aker Budstikke på Facebook!

LES OGSÅ:

Nordre Aker Budstikke: Hold deg oppdatert med vårt nyhetsbrev!

Hold deg oppdatert ved å melde deg på vårt gratis nyhetsbrev som kommer rett i innboksen din hver torsdag!
Leser du på mobil? Meld deg på ved å sende e-post!

Personvern og datalagring

Lagring og logging av data

Ved å besøke dette nettstedet lagres noen tekniske data om din internettforbindelse og nettleser. Disse data kan kategoriseres som følger:

Informasjonskapsler

Dette nettstedet bruker cookies/"informasjonskapsler" for å forbedre funksjonalitet og brukeropplevelse.

Vis mer

Teknisk info

Når du besøker et nettsted vil webserveren logge noe teknisk info som din IP-adresse, hvilken nettleser du bruker og tidspunktet for hver gang du forespør data fra serveren, altså når du klikker på en intern lenke og laster en ny nettside eller tilhørende data som skrifttyper, bilder, ulike script som kreves for at nettsiden skal fungere.

Disse dataene spares bare en viss tidsperiode for å kunne utføre feilsøking og feilretting i systemene, og deles aldri med avisens ansatte eller tredjepart.

Brukerinformasjon

Vi lagrer noe informasjon om deg som bruker. På dette nettstedet lagres ingen sensitiv informasjon, men enkel kontaktinformasjon som du gir fra deg når du oppretter en brukerkonto eller kjøper tjenester i nettavisen vil lagres i våre databaser. Dette er nødvendig for å kunne levere tjenestene til deg. Disse dataene slettes når du sletter din brukerkonto.

Hvem lagrer vi data om?

Vanlige besøkende/lesere:

Hvis du besøker dette nettstedet uten å ha registrert en brukerkonto eller abonnement, lagres følgende data om deg:

Vis mer

Innloggede brukere og abonnenter:

Hvis du velger å opprette en brukerkonto og/eller abonnement på nettavisen, vil også følgende informasjon lagres om deg:

Vis mer

NB: Etter at data er slettet vil de likevel kunne spares i inntil 180 dager i backuper. Backuper lagres med høy sikkerhet og begrenset tilgang, og er nødvendig for å kunne drive feilsøking og ivareta brukerenes og datasystemenet sikkerhet.

Dine rettigheter:

Som bruker av dette nettstedet kan du kontakte avisen for å få dine data utlevert og/eller slettet.

Har du en brukerkonto/abonnement, kan du logge inn i din brukerprofil og laste ned dine lagrede data, samt slette din brukerkonto og tilhørende data når som helst.

Vis mer


Hvis du trykker AVVIS vil ingen informasjonskapsler lagres i din nettleser og ingen data om deg logges i våre databaser. Det betyr også at vi ikke kan vite om du har godkjent eller ikke, slik at du vil se denne advarselen på hver side du besøker. Teknisk informasjon (webserverlogger) vil likevel lagre din IP-adresse og nettleserinformasjon, men dise slettes fortløpende som beskrevet ovenfor.

Vi tar ditt personvern på alvor

Ved å besøke dette nettstedet vil noen data bli lagret. Dette er informasjon som er nødvendig for å kunne tilby tjenesten til deg.

Vi lagrer så lite data vi kan, så kort tid som mulig.

Noe gikk galt! Vennligst forsøk på nytt.

Mer informasjon

Siden lastes nå på nytt...