Nordre Aker Budstikke

Trenger snarveien eller stien din oppgradering? Si fra til Ingeborg!

Ingeborg Briseid Kraft (V), her ved den vinterstengte trappa mellom Maridalsveien og Nydalen. Selv om Bymiljøetaten har stengt den, brukes snarveien av svært mange likevel. Foto: KARL ANDREAS KJELSTRUP

Nestlederen i bydelsutvalget vil lage en oversikt over alle stier og tråkk i bydelen som trenger bedre merking og vedlikehold. Nå ber hun om innspill fra deg!

Nordre Aker Budstikke
Nordre Aker Budstikke

Publisert:

Sist oppdatert: 27.03.2018 kl 10:03

NORDRE AKER: Ingeborg Briseid Kraft (V) har fremmet forslaget som en sak for miljø-, plan og samferdselskomiteen i Nordre Aker.

Vil lage fullstendig oversikt over stier og tråkk

– Vi ønsker å lage en helhetlig oversikt over turstier i bydelen, sier hun.

Nestlederen i bydelsutvalget i Nordre Aker vil med det samle alle lokale stier, tråkk og andre snarveier i bydelen, som ikke er tegnet inn på kart.

Bakgrunnen for forslaget var at hun i høst fikk et brev fra en beboer i bydelen, som påpekte at det var dårlig standard på endel mye brukte, men umerkede stier, i Nordberg- og Kringsjå-området. Brevet var vedlagt kart og bilder som viste at stiene trengte vedlikehold.

– Jeg har også blitt vist rundt på Nordberg, der det er mange merkede stier, men i tillegg har det kommet til nye, lokale tråkk som ikke er det. Jeg ønsker en totaloversikt, slik at det blir lettere å holde disse ved like, sier Kraft.

Viktige snarveier i lokalmiljøene

Hun mener disse lokale snarveiene er viktige.

– De brukes hver dag, og det er og bør være et mål at folk skal bruke disse stiene. Det er for eksempel et mål at folk skal gå til barnehagen, istedenfor å kjøre bil. Da må det også legges bedre til rette for det, sier Venstre-politikeren.

Og dersom stiene er registrert, vil det også være lettere å følge med på hvilken standard de holder. Hun trekker frem grusing for å hindre gjørme ved mye nedbør, og klipp av busker for å sikre fremkommelighet, som eksempel på vedlikehold som vil gjøre stiene mer tilgjengelige. I tillegg til merking, slik at flere faktisk finner ut at disse snarveiene finnes.

Bymiljøetatens ansvar

Kraft trekker frem den nå vinterstengte trappen mellom Maridalsveien og Nydalen som en mye brukt snarvei, som hun mener i langt større grad burde blitt vedlikeholdt. At Bymiljøetaten i vinter stengte trappen har ikke hindret folk i å bruke den. Foto: KARL ANDREAS KJELSTRUP


– Mitt budskap er at innbyggerne gjerne kan sende innspill til meg på turveier og tråkk som ikke er tegnet inn på kart eller som trenger vedlikehold, slik at vi får det inn i oversikten. Det er ikke bydelen, men Bymiljøetaten som har ansvaret for disse stiene og veiene. Derfor er det viktig at vi kjenner til hvor de ligger, og kan spille inn vedlikeholdsbehov, sier Kraft.

Hun trekker frem trappa mellom Maridalsveien og Nydalen som et eksempel. Trappa er i dårlig stand og ble sesongstengt tidligere i vinter. Likevel brukes den av mange. Strekningen fra Tåsen t-banestasjon nordover på Havnajordet og videre gjennom skogdraget opp til Grinda er et annet. Her må veien gruses og buskvegetasjon som sperrer en del av veien fjernes, påpeker Kraft. Hun viser også til ønsket om opparbeiding av gangvei fra Kringsjå studentby til Kringsjå t-bane, som SV tok opp i fjor høst.

Meld fra!

– Jeg vil også oppfordre beboere til å melde fra om behov for vedlikehold direkte til Bymiljøetaten via Bymelding - og oppfordrer samtidig etaten til å se nærmere på behovet for oppgradering, sier Ingeborg.

Du kan melde fra om umerkede stier på e-post til Ingeborg.

LES OGSÅ:


Se video! Elgen koser seg med veisalt i Maridalen. Registrerer knapt bilene.

Dumpet skitten snø i Maridalen. Høyre er ikke beroliget: – Virker som om byråden ikke har kontroll på etatene

Nyhetsbrev fra Nordre Aker Budstikke

Få ukens nyheter oppsummert i et nyhetsbrev fra Nordre Aker Budstikke. Det er gratis, og du melder deg på her!

Personvern og datalagring

Lagring og logging av data

Ved å besøke dette nettstedet lagres noen tekniske data om din internettforbindelse og nettleser. Disse data kan kategoriseres som følger:

Informasjonskapsler

Dette nettstedet bruker cookies/"informasjonskapsler" for å forbedre funksjonalitet og brukeropplevelse.

Vis mer

Teknisk info

Når du besøker et nettsted vil webserveren logge noe teknisk info som din IP-adresse, hvilken nettleser du bruker og tidspunktet for hver gang du forespør data fra serveren, altså når du klikker på en intern lenke og laster en ny nettside eller tilhørende data som skrifttyper, bilder, ulike script som kreves for at nettsiden skal fungere.

Disse dataene spares bare en viss tidsperiode for å kunne utføre feilsøking og feilretting i systemene, og deles aldri med avisens ansatte eller tredjepart.

Brukerinformasjon

Vi lagrer noe informasjon om deg som bruker. På dette nettstedet lagres ingen sensitiv informasjon, men enkel kontaktinformasjon som du gir fra deg når du oppretter en brukerkonto eller kjøper tjenester i nettavisen vil lagres i våre databaser. Dette er nødvendig for å kunne levere tjenestene til deg. Disse dataene slettes når du sletter din brukerkonto.

Hvem lagrer vi data om?

Vanlige besøkende/lesere:

Hvis du besøker dette nettstedet uten å ha registrert en brukerkonto eller abonnement, lagres følgende data om deg:

Vis mer

Innloggede brukere og abonnenter:

Hvis du velger å opprette en brukerkonto og/eller abonnement på nettavisen, vil også følgende informasjon lagres om deg:

Vis mer

NB: Etter at data er slettet vil de likevel kunne spares i inntil 180 dager i backuper. Backuper lagres med høy sikkerhet og begrenset tilgang, og er nødvendig for å kunne drive feilsøking og ivareta brukerenes og datasystemenet sikkerhet.

Dine rettigheter:

Som bruker av dette nettstedet kan du kontakte avisen for å få dine data utlevert og/eller slettet.

Har du en brukerkonto/abonnement, kan du logge inn i din brukerprofil og laste ned dine lagrede data, samt slette din brukerkonto og tilhørende data når som helst.

Vis mer


Hvis du trykker AVVIS vil ingen informasjonskapsler lagres i din nettleser og ingen data om deg logges i våre databaser. Det betyr også at vi ikke kan vite om du har godkjent eller ikke, slik at du vil se denne advarselen på hver side du besøker. Teknisk informasjon (webserverlogger) vil likevel lagre din IP-adresse og nettleserinformasjon, men dise slettes fortløpende som beskrevet ovenfor.

Vi tar ditt personvern på alvor

Ved å besøke dette nettstedet vil noen data bli lagret. Dette er informasjon som er nødvendig for å kunne tilby tjenesten til deg.

Vi lagrer så lite data vi kan, så kort tid som mulig.

Noe gikk galt! Vennligst forsøk på nytt.

Mer informasjon

Siden lastes nå på nytt...