Nordre Aker Budstikke

Trikkesjåføren: «Vær forsiktig, det er speilblank hålke og ingen gidder å strø!»

Paret Bolstad ved Glads vei trikkestopp, bildet er tatt etter fredag i forrige uke. Foto: PRIVAT/NORDRE AKER BUDSTIKKE

Det var oppfordringen til herr og fru Bolstad, på tur hjem med trikken oppover Grefsenveien.

Nordre Aker Budstikke
Nordre Aker Budstikke

Publisert:

Sist oppdatert: 07.02.2018 kl 11:19

GREFSEN: Arne Martin Bolstad og kona bor på Grefsen. De bruker jevnlig t-bane og trikk. Som de gjorde sist fredag. Det er glatt flere steder på fortau og veier, og det gjelder å passe seg for å skli.

T-bane og trikk

– Fredag 2. februar var min kone og jeg en snartur i Oslo sentrum. Vi benyttet t-bane og trikk for å komme frem og tilbake. Vi benytter som regel t-bane Storo til Nationalteateret, og bytrikk 11 eller 12, hvor vi går av på ved Gladsvei trikkeholdeplass, forteller Arne til Nordre Aker Budstikke i etterkant av fredagen.

Trikken i Grefsenveien, og hvor det fredag ble meldt om glatte holdeplasser. Foto: KRISTIN TUFTE HAGA

Glatt

Han forteller videre om hjemveien, da de kjørte oppover Grefsenveien med trikken.

– På veien hjem etter Storo, hadde trikkeføreren følgende kommentar ved stoppestedene Dr Smiths vei og Gladsvei. «Vær forsiktig ved avstigning, her er det speilblank hålke og ingen gidder å komme og strø».


LES OGSÅ: Skrekkopplevelse på t-baneplattformen, mor og datter skled da de skulle inn på t-banen

Og Arne er ikke spesielt uenig med trikkesjåføren.

Tryggere å kjøre

– Dessverre er det nå tryggere for oss å kjøre bil til byen, istedet for å benytte kollektiv transport. Kollektiv transport er langt unna å komme i nærheten av enkeltindividers bosted. Med bil er dette fortsatt mulig, men han og frykter for fremtidens mulighet for å kunne benytte bil for å kunne kjøre til døra når det trengs.

– Med byrådets politikk, bompenger, lite tilgjengelige parkeringsplasser med mer, er det ikke sikkert at denne tryggheten vil vare lenge. Og det er ikke spesielt enkelt å sykle nå heller. Det er dype hjulspor i gatenes islag gjør at dette kun er egnet for ihuga terrengsyklister. Dessuten er det ganske så kaldt om dagen!

Strødd mandag

Nordre Aker Budstikke har kontaktet Sporveien, og Bymiljøetaten, for en kommentar.


Bymiljøetaten svarer mandag ettermiddag følgende:¨

– Der trikk går i samme trase som biler og busser, så brøyter Bymiljøetaten og har ansvar for driften av holdeplassene. Der trikken går i egen trase har Sporveien dette ansvaret. Grefsenveien er vårt ansvar, forteller Richard Kongsteien i kommunikasjonsavdelingen.

Han fortsetter:

– Vi jobber på spreng for å gjøre gater og fortau trygge. Så langt i vinter har vi lagt ut 22 000 tonn med grus, men denne vinteren har vært krevende, med store temperatusvariasjoner og store snømengder. Mange steder blir grusen skyllet vekk, og vi må strø opp igjen. Den kampen går nå kontinuerlig.

Det har mandag ettermiddag ikke lykkes lokalavisa å få en kommentar fra Sporveien.


LES OGSÅ:

Meld deg på nyhetsbrev!

Få ukens nyheter oppsummert i et nyhetsbrev fra Nordre Aker Budstikke. Det er gratis, og du melder deg på her!

Personvern og datalagring

Lagring og logging av data

Ved å besøke dette nettstedet lagres noen tekniske data om din internettforbindelse og nettleser. Disse data kan kategoriseres som følger:

Informasjonskapsler

Dette nettstedet bruker cookies/"informasjonskapsler" for å forbedre funksjonalitet og brukeropplevelse.

Vis mer

Teknisk info

Når du besøker et nettsted vil webserveren logge noe teknisk info som din IP-adresse, hvilken nettleser du bruker og tidspunktet for hver gang du forespør data fra serveren, altså når du klikker på en intern lenke og laster en ny nettside eller tilhørende data som skrifttyper, bilder, ulike script som kreves for at nettsiden skal fungere.

Disse dataene spares bare en viss tidsperiode for å kunne utføre feilsøking og feilretting i systemene, og deles aldri med avisens ansatte eller tredjepart.

Brukerinformasjon

Vi lagrer noe informasjon om deg som bruker. På dette nettstedet lagres ingen sensitiv informasjon, men enkel kontaktinformasjon som du gir fra deg når du oppretter en brukerkonto eller kjøper tjenester i nettavisen vil lagres i våre databaser. Dette er nødvendig for å kunne levere tjenestene til deg. Disse dataene slettes når du sletter din brukerkonto.

Hvem lagrer vi data om?

Vanlige besøkende/lesere:

Hvis du besøker dette nettstedet uten å ha registrert en brukerkonto eller abonnement, lagres følgende data om deg:

Vis mer

Innloggede brukere og abonnenter:

Hvis du velger å opprette en brukerkonto og/eller abonnement på nettavisen, vil også følgende informasjon lagres om deg:

Vis mer

NB: Etter at data er slettet vil de likevel kunne spares i inntil 180 dager i backuper. Backuper lagres med høy sikkerhet og begrenset tilgang, og er nødvendig for å kunne drive feilsøking og ivareta brukerenes og datasystemenet sikkerhet.

Dine rettigheter:

Som bruker av dette nettstedet kan du kontakte avisen for å få dine data utlevert og/eller slettet.

Har du en brukerkonto/abonnement, kan du logge inn i din brukerprofil og laste ned dine lagrede data, samt slette din brukerkonto og tilhørende data når som helst.

Vis mer


Hvis du trykker AVVIS vil ingen informasjonskapsler lagres i din nettleser og ingen data om deg logges i våre databaser. Det betyr også at vi ikke kan vite om du har godkjent eller ikke, slik at du vil se denne advarselen på hver side du besøker. Teknisk informasjon (webserverlogger) vil likevel lagre din IP-adresse og nettleserinformasjon, men dise slettes fortløpende som beskrevet ovenfor.

Vi tar ditt personvern på alvor

Ved å besøke dette nettstedet vil noen data bli lagret. Dette er informasjon som er nødvendig for å kunne tilby tjenesten til deg.

Vi lagrer så lite data vi kan, så kort tid som mulig.

Noe gikk galt! Vennligst forsøk på nytt.

Mer informasjon

Siden lastes nå på nytt...