Trio for høyhus

Heidi Rømming, Jan Tank-Nielsen, og Hermann Kopp sier ja til Signaltårn og grønt torg på Gullhaug torg (bak). Foto: Karl Andreas Kjelstrup

SV, Høyre og Frp går sammen og sikrer flertall for signaltårnet på Gullhaug torg. – Det viktigste er at vi får på plass en skikkelig torgløsning, mener der tre.

Nordre Aker Budstikke
Nordre Aker Budstikke

Publisert:

Sist oppdatert: 10.02.2010 kl 12:52

NYDALEN: Det var i byutviklingskomiteen i forrige uke at de tre partiene sikret flertall for det omstridte 24-etasjers tårnet midt i Nydalen.

LES OGSÅ: Anbefaler 24 etasjer i Nydalen

Stenger for trafikk

— Det er meningsløst å kalle dette et torg i dag, sier Heidi Rømming (SV), og peker på biltrafikken, parkeringsplassen og taxi-holdeplassen i Nydalsveien og over Gullhaug bro, som i dag deler torget.

I flertallsvedtaket heter det at Nydalsveien skal stenges for gjennomkjøring for privatbilister, men at bussene fortsatt skal få passere. Dekket på torget skal lages mer enhetlig enn i dag, slik at torgfunksjonen, med Gullhaug torg som møteplass og naturlig samlingssted i Nydalen, blir fremhevet, markert med signaltårnet.

Det er dessuten ønskelig at Akerselva skal knyttes enda sterkere til torget enn i dag, ved at turveidraget langs elvebredden knyttes til torget.

Endret mening

SV, som opprinnelig har vært svært negative til tårnet, åpnet i høst for at de kunne støtte Høyre- og Frp-byrådets innstilling om 24 etasjer, dersom en klarere definisjon av Gullhaug som et bilfritt torg kom inn i reguleringsplanen.

LES OGSÅ: Høyden er stridstemaet

— Jeg var opprinnelig veldig skeptisk til bygget da jeg hørte om det første gang og syntes det var kjempedigert, innrømmer Rømming.

— Men etter hvert som vi har jobbet med det, tror jeg det kan blir veldig spennende, og at helhetsløsningen for Gullhaug torg blir veldig bra, sier hun.

Det klinger godt i ørene til Høyres Hermann Kopp og Frps Jan Tank-Nielsen.

— Tårnet har en grunnflate på 12 ganger 10 meter. Det blir et smalt bygg som ikke vil kaste skygge ett sted mer enn fem minutter av gangen, sier Tank-Nielsen.

De mener tårnet ikke vil bli til sjenanse for beboerne i Nydalen.

— Dem det vil bli synlig for, og eventuelt ta noe sikt fra, er beboere oppover på Grefsen. Men igjen, bygget er så smalt at det vil bare bli en minimal forskjell, sier Tank-Nielsen.

Det er også ønskelig å utvikle energieffektiviteten i bygget, som vil få store glassfasader. De tre flertallspartiene ber sammen med Venstre byrådet om å gå i dialog med utbygger om muligheten for å etablere bygningen som et pilotprosjekt på energiløsninger.

— Vi ønsker også, slik bydelsutvalget i Nordre Aker har uttalt, at det skal innpasses offentlige funksjoner slik som bibliotek i tilknytning til torget, og vi ber byrådet i samarbeid med bydelen og utbygger avklare hvorvidt det er mulig å realisere, sier Rømming.

Venstre uenig

— Venstre er enig i at det er viktig å få til en god torgløsning. Men vi står fortsatt på at 24 etasjer i Nydalen er for høyt, sier byutviklingskomiteens leder, Ola Elvestuen (V), til NAB.

Partiet stemte sammen med H, Frp og SV for torgløsningen, men ønsker ikke at bygget skal overstige 16 etasjer. Arbeiderpartiet avviste tårnplanene.

Personvern og datalagring

Lagring og logging av data

Ved å besøke dette nettstedet lagres noen tekniske data om din internettforbindelse og nettleser. Disse data kan kategoriseres som følger:

Informasjonskapsler

Dette nettstedet bruker cookies/"informasjonskapsler" for å forbedre funksjonalitet og brukeropplevelse.

Vis mer

Teknisk info

Når du besøker et nettsted vil webserveren logge noe teknisk info som din IP-adresse, hvilken nettleser du bruker og tidspunktet for hver gang du forespør data fra serveren, altså når du klikker på en intern lenke og laster en ny nettside eller tilhørende data som skrifttyper, bilder, ulike script som kreves for at nettsiden skal fungere.

Disse dataene spares bare en viss tidsperiode for å kunne utføre feilsøking og feilretting i systemene, og deles aldri med avisens ansatte eller tredjepart.

Brukerinformasjon

Vi lagrer noe informasjon om deg som bruker. På dette nettstedet lagres ingen sensitiv informasjon, men enkel kontaktinformasjon som du gir fra deg når du oppretter en brukeronto eller kjøper tjenester i nettavisen vil lagres i våre databaser. Dette er nødvendig for å kunne levere tjenestene til deg. Disse dataene slettes når du sletter din brukerkonto.

Hvem lagrer vi data om?

Vanlige besøkende/lesere:

Hvis du besøker dette nettstedet uten å ha registrert en brukerkonto eller abonnement, lagres følgende data om deg:

Vis mer

Innloggede brukere og abonnenter:

Hvis du velger å opprette en brukerkonto og/eller abonnement på nettavisen, vil også følgende informasjon lagres om deg:

Vis mer

NB: Etter at data er slettet vil de likevel kunne spares i inntil 180 dager i backuper. Backuper lagres med høy sikkerhet og begrenset tilgang, og er nødvendig for å kunne drive feilsøking og ivareta brukerenes og datasystemenet sikkerhet.

Dine rettigheter:

Som bruker av dette nettstedet kan du kontakte avisen for å få dine data utlevert og/eller slettet.

Har du en brukerkonto/abonnement, kan du logge inn i din brukerprofil og laste ned dine lagrede data, samt slette din brukerkonto og tilhørende data når som helst.

Vis mer


Hvis du trykker AVVIS vil ingen informasjonskapsler lagres i din nettleser og ingen data om deg logges i våre databaser. Det betyr også at vi ikke kan vite om du har godkjent eller ikke, slik at du vil se denne advarselen på hver side du besøker. Teknisk informasjon (webserverlogger) vil likevel lagre din IP-adresse og nettleserinformasjon, men dise slettes fortløpende som beskrevet ovenfor.

Vi tar ditt personvern på alvor

Ved å besøke dette nettstedet vil noen data bli lagret. Dette er informasjon som er nødvendig for å kunne tilby tjenesten til deg.

Vi lagrer så lite data vi kan, så kort tid som mulig.

Noe gikk galt! Vennligst forsøk på nytt.

Mer informasjon

Siden lastes nå på nytt...