Nordre Aker Budstikke

– Trist hvis idrettsbanen forsvinner

Perspektivskisse av nytt gårdsrom mellom studentblokkene, omtrent der idrettsbanen ligger i dag. Foto: LMR ARKITEKTUR/SIO/PLAN-OG BYGNINGSETATEN

Hun foreslo kravet i kommuneplanen om erstatningsarealer der idrettsanlegg omreguleres til boligutbygging. Nå er Camilla Wilhelmsen (Frp) lite fornøyd med at SiO vil hoppe over vedtaket.

Nordre Aker Budstikke
Nordre Aker Budstikke

Publisert:

Sist oppdatert: 14.02.2017 kl 09:19

ULLEVÅL: – Jeg er forundret over at SiO kommer med forslag om å fjerne kunstgressbanen når kravet i kommuneplanen nettopp var for å sikre oss mot nedbygging av idrettsarealer. Jeg oppfordrer SiO, som alle andre, til å rette seg etter dette vedtaket, sier Camilla Wilhelmsen (Frp).

Camilla WIlhelmsen mener SiO må rette seg etter kommuneplanen når de bygger nye boliger. Foto: KARL ANDREAS KJELSTRUP (ARKIVFOTO)

Nestlederen i byutviklingskomiteen reagerer kraftig på at Studentsamskipnaden i Oslo og Akershus (SiO) har varslet at de vil sende forslaget om omregulering av kunstgressbanen ved Domus Athletica til politisk behandling, uten å rette seg etter kommuneplanens krav.

I Kommuneplanen «Oslo mot 2030», som ble vedtatt høsten 2015, er det stilt krav om erstatningsarealer i tilfeller hvor kommunen ønsker å omregulere arealer fra idrett til bolig eller annen utbygging. Det ble vedtatt etter en tilleggsinnstilling fra Fremskrittspartiet.

– Dersom dette vedtaket skal falle ved den første idrettsbanen som trues med nedbygging, synes jeg det er trist, sier Wilhelmsen.

Nesten 500 nye studentboliger

Slik er den nye bebyggelsen foreslått, der idrettsbanen ligger i dag. Foto: LMR ARKITEKTUR/SIO/PLAN-OG BYGNINGSETATEN

SiO ønsker å utvide Vestgrensa studentby i Trimveien 4, med 390 nye boligenheter, tilsvarende 470 hybler. I januar skrev Nordre Aker Budstikke at SiO trosser Plan- og bygningsetatens pålegg om erstatningsareal (med henvisning til kommuneplanens bestemmelser) og opprettholder sitt opprinnelige forslag om omdisponering av dagens kunstgressbane til boliger, uten at banen erstattes.

SiOs begrunnelse for å få dispensasjon fra kommuneplanens bestemmelser, er det store behovet for studentboliger i Oslo, og at samskipnaden allerede tilbyr Oslos studenter et bredt idrettstilbud gjennom sine treningssetre. De planlegger også å anlegge en 7-erbane (på 20x40 meter) et annet sted i Vestgrensa. De viser også til at banen ikke er åpen for allmennheten.

Avvist av bydelsutvalget

Wilhelmsen er enig i at Oslo trenger flere studentboliger, men mener SiO må se andre steder etter tomter å bygge på.


– Hensikten med vedtaket i kommuneplanen er jo nettopp at vi ikke skal bygge ned eksisterende idrettsarealer. Jeg tviler på at det er mulig å erstatte én 11-erbane med en annen i Oslo i dag. Da må studentene finne seg i å reise litt lenger. Idrettsarealer må vi hegne om, sier Wilhelmsen

Terje Olav Moen, bydelspolitiker for Arbeiderpartiet i Nordre Aker. Foto: KARL ANDREAS KJELSTRUP

Bydelsutvalget i Nordre Aker har flere ganger avvist bygging av nye boliger dersom ikke idrettsbanen erstattes. Nestlederen i Milø-, plan- og samferdselskomiteen, Terje Olav Moen (Ap), sa i januar at bydelsutvalget står fast ved sine tidligere vedtak.

Arbeiderpartiet: Mange meninger

Før valget i september 2015 gikk Wilhelmsen og Arbeiderpartiets Abdullah Alsabeegh sammen ut i Universitas og sa at de ikke ville godta en nedbygging av idrettsbanen på Ullevål.

Høyres Pia Farstad von Hall (t.v.) og Arbeiderpartiets Victoria Marie Evensen. Foto: KARL ANDREAS KJELSTRUP (ARKIVFOTO)


– Arbeiderpartiet er selvfølgelig for flere studentboliger, men dersom det går på bekostning av eksisterende idrettsanlegg så må man finne erstatningsarealer for idretten slik at tilbudet ikke blir svekket, sa Alsabeegh til Universitas i 2015.

I dag henviser Alsabeegh til byutviklingskomiteens leder Victoria Marie Evensen, for uttalelse om partiets holdning til utbyggingen.

– Denne saken ligger til behandling i PBE, og jeg synes det er naturlig å avvente ferdig behandling der før jeg kommenterer saken. Har registrert at det er mange meninger, så fint å få alle innspillene før vi gjør en nærmere vurdering, skriver hun i en sms til Nordre Aker Budstikke.

– Hvordan stiller Ap seg prinsipielt til nedbygging av idrettsareal uten at det erstattes? Står dere ved uttalelsene fra Abdullah Alsabeegh i Universitas i 2015?

– På generelt grunnlag er det ikke ønskelig å nedbygge idrettsareal. Byrådet satser massivt på idrettsanlegg med 4,1 mrd i økonomiplanperioden, svarer Evensen.

Avventende byråder

Byutviklingsbyråd Hanna Marcussen (MDG). Foto: KARL ANDREAS KJELSTRUP (ARKIVFOTO)

Nordre Aker Budstikke har også stilt spørsmål både til byutviklingsbyråd Hanna Marcussen (MDG) og idrettsbyråd Rina Mariann Hansen (Ap) om hvordan de stiller seg til at SiO ikke vil erstatte idrettsbanen.

I svaret fra byrådsavdelingen for byutvikling får Nordre Aker Budstikke opplyst at «byråden ønsker å avvente en kommentar til hun har fått alle innspill i saken og den kommer til politisk behandling.»

Høyre: Prinsipielt mot

Heller ikke i Høyre vil de ennå ta stilling til forsalget fra SiO. Pia Farstad von Hall i byutviklingskomiteen er likevel ikke positiv til å fjerne idrettsbaner.

– Dette er en sak Høyre ikke har behandlet i bystyregruppen ennå. Høyre skal ta stilling til denne saken når den kommer til bystyret. Prinsipielt mener Høyre at grøntareal skal erstattes ved en eventuell utbygging. Vi merker oss samtidig at bydelen er negativ til å bygge studentboliger på tomten uten et klart alternativ til dagens fotballbane, sier von Hall.

SiO: Opp til politikerne

Trond Bakke i SiO. Foto: UNNI IRMELIN KVAM/SIO

Boligdirektør i SiO, Trond Bakke, sa i januar at behovet for studentboliger veier tyngre enn treningsbehovet. Han la også til at en 7-erbane i stor grad vil dekke behovet fra studentidretten.

– I hvilken grad har SiO tro på at bystyrepolitikerne vil godkjenne planforslaget uten erstatning av kunstgressbanen?

– Det er stort behov for flere studentboliger i Oslo, og vi overlater til bystyrepolitikerne å balansere de ulike behov og hensyn når de skal fatte vedtak i saken, sa Bakke i januar. Les alle svarene hans her.

Uenighet mellom studentene

Oslostudentenes idrettsklubb (OSI) har protestert mot planene fra det ble kjent at SiO ønsket å bygge boliger på idrettsbanen. De hevder det vil skade idrettstilbudet til Oslos studenter.

Velferdstinget, som også representerer studentene i Oslo, har på sin side gitt sin fulle støtte til SiOs boligplaner. Under kan du lese debattinnlegg som OSI og Velferdstinget har hatt i Nordre Aker Budstikke:

Velferdstinget: Studentene vil ha boliger!
OSI: Ja takk, begge deler!

Meld deg på vårt nyhetsbrev!

Hold deg oppdatert ved å melde deg på Nordre Aker Budstikkes gratis nyhetsbrev, som kommer rett i innboksen din hver torsdag! Leser du på mobil? Meld deg på ved å sende e-post!

Personvern og datalagring

Lagring og logging av data

Ved å besøke dette nettstedet lagres noen tekniske data om din internettforbindelse og nettleser. Disse data kan kategoriseres som følger:

Informasjonskapsler

Dette nettstedet bruker cookies/"informasjonskapsler" for å forbedre funksjonalitet og brukeropplevelse.

Vis mer

Teknisk info

Når du besøker et nettsted vil webserveren logge noe teknisk info som din IP-adresse, hvilken nettleser du bruker og tidspunktet for hver gang du forespør data fra serveren, altså når du klikker på en intern lenke og laster en ny nettside eller tilhørende data som skrifttyper, bilder, ulike script som kreves for at nettsiden skal fungere.

Disse dataene spares bare en viss tidsperiode for å kunne utføre feilsøking og feilretting i systemene, og deles aldri med avisens ansatte eller tredjepart.

Brukerinformasjon

Vi lagrer noe informasjon om deg som bruker. På dette nettstedet lagres ingen sensitiv informasjon, men enkel kontaktinformasjon som du gir fra deg når du oppretter en brukerkonto eller kjøper tjenester i nettavisen vil lagres i våre databaser. Dette er nødvendig for å kunne levere tjenestene til deg. Disse dataene slettes når du sletter din brukerkonto.

Hvem lagrer vi data om?

Vanlige besøkende/lesere:

Hvis du besøker dette nettstedet uten å ha registrert en brukerkonto eller abonnement, lagres følgende data om deg:

Vis mer

Innloggede brukere og abonnenter:

Hvis du velger å opprette en brukerkonto og/eller abonnement på nettavisen, vil også følgende informasjon lagres om deg:

Vis mer

NB: Etter at data er slettet vil de likevel kunne spares i inntil 180 dager i backuper. Backuper lagres med høy sikkerhet og begrenset tilgang, og er nødvendig for å kunne drive feilsøking og ivareta brukerenes og datasystemenet sikkerhet.

Dine rettigheter:

Som bruker av dette nettstedet kan du kontakte avisen for å få dine data utlevert og/eller slettet.

Har du en brukerkonto/abonnement, kan du logge inn i din brukerprofil og laste ned dine lagrede data, samt slette din brukerkonto og tilhørende data når som helst.

Vis mer


Hvis du trykker AVVIS vil ingen informasjonskapsler lagres i din nettleser og ingen data om deg logges i våre databaser. Det betyr også at vi ikke kan vite om du har godkjent eller ikke, slik at du vil se denne advarselen på hver side du besøker. Teknisk informasjon (webserverlogger) vil likevel lagre din IP-adresse og nettleserinformasjon, men dise slettes fortløpende som beskrevet ovenfor.

Vi tar ditt personvern på alvor

Ved å besøke dette nettstedet vil noen data bli lagret. Dette er informasjon som er nødvendig for å kunne tilby tjenesten til deg.

Vi lagrer så lite data vi kan, så kort tid som mulig.

Noe gikk galt! Vennligst forsøk på nytt.

Mer informasjon

Siden lastes nå på nytt...