Nordre Aker Budstikke

Tror du denne kvinnen er lei av Stortinget?

Kristin Vinje fra Korsvoll har sittet på Stortinget i tre år, og ønsker seg en ny fireårsperiode etter valget neste år. Foto: KARL ANDREAS KJELSTRUP

Nei, det er hun ikke. 42 personer har takket ja til å være kandidater til Oslo Høyres stortingsliste i 2017. Blant dem Kristin Vinje fra Korsvoll.

Nordre Aker Budstikke
Nordre Aker Budstikke

Publisert:

Sist oppdatert: 05.10.2016 kl 14:02

KORSVOLL: Kristin Vinje, tidligere finansbyråd i Oslo, fikk stortingsplass etter valget i 2013, og i juni kunne vi fortelle at hun ønsker gjenvalg.

Nå er listen over de 42 kandidatene hun må kjempe om nominasjonsplass mot klar.

– Jeg er glad for at så mange ønsker å stå på Oslo Høyres stortingsliste. De mange gode kandidatene gir et godt grunnlag for at den endelige listen vi skal presentere for velgerne blir best mulig, sier leder for nominasjonskomiteen, Eirik Lae Solberg, til partiets nettsider.

LES OGSÅ: Lae Solberg besøkte romleir på Kringsjå: – Trist å se hvordan mange som har reist til Oslo bor

To fra Nordre Aker

Torkel Brekke fra Ullevål. Foto: UNIVERSITETET I OSLO


Ved siden av Vinje, finner vi én kandidat til på nomiasjonslisten fra Nordre Aker.

Det er Torkel Brekke, som bor på Ullevål. Han er professor i religionshistorie ved Universitetet i Oslo.

For to år siden skrev han kronikken «En råtten ungdomskultur (og dumme foreldre)» i VG, som skapte stor debatt, også fra elever på Nordberg ungdomsskole.

10. november sender Oslo Høyre ut kandidatlisten til alle betalende medlemmer for en rådgivende urnominasjon. Der skal medlemmene prioritere inntil åtte personer.

Resultatene er rådgivende i nominasjonskomiteens videre arbeid til de skal legge frem sin anbefaling 9. januar. Den endelige listen blir vedtatt på Oslo Høyres nominasjonsmøte 13. februar 2017.

Engasjert i utdanning og forskning

Kristin Vinje. Foto: KARL ANDREAS KJELSTRUP

– Det har vært utrolig lærerikt og fantastisk gøy, sier Vinje om sine tre år på Stortinget – så langt. Hun er Høyres fraksjonsleder i Kirke-, utdanning- og forskningsskomiteen.

5. oktober skal hun på talerstolen i Stortinget og holde innlegg i trontaledebatten. Du kan lese innlegget hennes her.

– Om hva vi gjør for å sikre velferd i fremtiden, utdanning, forskning og innovasjon – grunnlaget for fremtidig verdiskaping viktig for trygg fremtid, sier Vinje.

Nordre Aker-politikk?

– Gir det noen fordeler for Nordre Aker å ha en «lokal representant» på Stortinget? spurte vi stortingsrepresentanten om i sommer.

– Hehe, jeg vet ikke om jeg kan peke på noe konkret der oppe, sa Vinje, men la raskt til:

– Hvis ikke vi tar med institusjonene for høyere utdanning, som ligger i bydelen, da.

Som kjemiker, forsker og tidligere direktør for Simula School of Research and Innovation, er nettopp høyere utdanning noe som står henne nært.


– Vi har tatt et krafttak for høyere utdanning. Og så har regjeringen prioritert Life Science-senteret til Universitetet i Oslo, som skal bygges i Gaustadbekkdalen, sier hun.

– Og ikke minst er ny femårige lærerutdanning et grep for fremtiden.

Oslobenken

Vinje tok i høst over ledelsen av Oslobenken på Stortinget. Og forteller at samarbeidet med byrådet i Oslo er viktig.

– Oslobenken har flere ganger blitt kritisert for å gjøre lite for egen landsdel, sammenliknet med representanter fra andre steder i landet. Hvor gode er dere på å jobbe for hovedstaden?

– Vi kan sikkert bli bedre. Men for egen del kan jeg si at jeg ofte tenker på hvordan jeg representerer Oslo. Jeg er ute og besøker bedrifter og organisasjoner én dag i uka. Og dersom noen som ikke har fått besøk ønsker det, er det bare å ta kontakt, sier Vinje.

LES OGSÅ: Åpner talentsenter på Teknisk Museum: – Målet er at flere barn og unge skal prestere på høyt og på et avansert nivå i matematikk og naturfag, sier Kristin Vinje

Meld deg på Nordre Aker Budstikkes nyhetsbrev!

Hold deg oppdatert ved å melde deg på vårt gratis nyhetsbrev som kommer rett i innboksen din hver torsdag!
Leser du på mobil? Meld deg på ved å sende e-post!

Personvern og datalagring

Lagring og logging av data

Ved å besøke dette nettstedet lagres noen tekniske data om din internettforbindelse og nettleser. Disse data kan kategoriseres som følger:

Informasjonskapsler

Dette nettstedet bruker cookies/"informasjonskapsler" for å forbedre funksjonalitet og brukeropplevelse.

Vis mer

Teknisk info

Når du besøker et nettsted vil webserveren logge noe teknisk info som din IP-adresse, hvilken nettleser du bruker og tidspunktet for hver gang du forespør data fra serveren, altså når du klikker på en intern lenke og laster en ny nettside eller tilhørende data som skrifttyper, bilder, ulike script som kreves for at nettsiden skal fungere.

Disse dataene spares bare en viss tidsperiode for å kunne utføre feilsøking og feilretting i systemene, og deles aldri med avisens ansatte eller tredjepart.

Brukerinformasjon

Vi lagrer noe informasjon om deg som bruker. På dette nettstedet lagres ingen sensitiv informasjon, men enkel kontaktinformasjon som du gir fra deg når du oppretter en brukerkonto eller kjøper tjenester i nettavisen vil lagres i våre databaser. Dette er nødvendig for å kunne levere tjenestene til deg. Disse dataene slettes når du sletter din brukerkonto.

Hvem lagrer vi data om?

Vanlige besøkende/lesere:

Hvis du besøker dette nettstedet uten å ha registrert en brukerkonto eller abonnement, lagres følgende data om deg:

Vis mer

Innloggede brukere og abonnenter:

Hvis du velger å opprette en brukerkonto og/eller abonnement på nettavisen, vil også følgende informasjon lagres om deg:

Vis mer

NB: Etter at data er slettet vil de likevel kunne spares i inntil 180 dager i backuper. Backuper lagres med høy sikkerhet og begrenset tilgang, og er nødvendig for å kunne drive feilsøking og ivareta brukerenes og datasystemenet sikkerhet.

Dine rettigheter:

Som bruker av dette nettstedet kan du kontakte avisen for å få dine data utlevert og/eller slettet.

Har du en brukerkonto/abonnement, kan du logge inn i din brukerprofil og laste ned dine lagrede data, samt slette din brukerkonto og tilhørende data når som helst.

Vis mer


Hvis du trykker AVVIS vil ingen informasjonskapsler lagres i din nettleser og ingen data om deg logges i våre databaser. Det betyr også at vi ikke kan vite om du har godkjent eller ikke, slik at du vil se denne advarselen på hver side du besøker. Teknisk informasjon (webserverlogger) vil likevel lagre din IP-adresse og nettleserinformasjon, men dise slettes fortløpende som beskrevet ovenfor.

Vi tar ditt personvern på alvor

Ved å besøke dette nettstedet vil noen data bli lagret. Dette er informasjon som er nødvendig for å kunne tilby tjenesten til deg.

Vi lagrer så lite data vi kan, så kort tid som mulig.

Noe gikk galt! Vennligst forsøk på nytt.

Mer informasjon

Siden lastes nå på nytt...