Nordre Aker Budstikke

Nordre Aker Budstikke

Tryggere skolevei truer rikets sikkerhet. Departementet leter etter løsning

Gangbroa er planlagt å gå fra Nydalen allé, ved siden av PST-bbygget (til høyre i bildet), og over Kristoffer Aamots gate. Foto: KARL ANDREAS KJELSTRUP

Fylkesmannen har satt gangbro-saken i Nydalen på vent. Justis- og beredskapsdepartementet vil ha noen ord med i saken.

Nordre Aker Budstikke
Nordre Aker Budstikke

Publisert:

Sist oppdatert: 02.03.2017 kl 18:07

NYDALEN: Onsdag tok Nordre Aker Budstikke kontakt med Fylkesmannen, som tidligere har signalisert en avgjørelse på klagesaken fra Politiets Sikkerhetstjeneste (PST) om gangbro over Kristoffer Aamots gate i Nydalen, i månedsskiftet februar/mars.

Gangbroa er planlagt fra Lillohøyden, ved siden av PSTs bygg i Nydalen allé.

Plan- og bygningsetaten (PBE) har anbefalt broen, blant annet som del av å trygge skoleveien til barna som bor i Nydalen og går på Fernanda Nissen skole. Skolen ligger på andre siden av sterkt trafikerte Kristoffer Aamots gate.

PST har klaget på PBEs vedtak fra i fjor om at gangbroen kan bygges. Fylkesmannen opplyste onsdag til lokalavisen at de venter på en utttalelse fra Justis- og beredsskapsdepartementet. Les hele saken her.

PSTs sikkerhetsbehov

Torsdag svarer departementet følgende om hvorfor de nå har blandet seg inn i saken, og hva de egentlig ønsker å formidle i saken:

– Justis- og beredskapsdepartementet ba i november 2016 Fylkesmannen i Oslo og Akershus om å vente med å behandle klagesaken med hensyn til gangbro over Kristoffer Aamots gate til etter at departementet har vurdert saken og eventuelt inngitt et innspill, skriver senior kommunikasjonsrådgiver Andreas Bjørkund i en e-post.

Han fortsetter:

– Bakgrunnen for henvendelsen var departementets ønske om å ivareta PSTs sikkerhetsbehov. Av hensyn til rikets sikkerhet er det nødvendig å være trygg for at PST kan opprettholde sin virksomhet dersom det skulle komme et angrep.

– Det er også nødvendig å sikre PST best mulig mot ulovlig etterretningsvirksomhet rettet mot bygget, fortsetter Bjørklund.

Dialog

Han bekrefter at departementet ikke har sendt et innspill på klagesaken til Fylkesmannen ennå.

– Departementet er i dialog med Fylkesmannen om dette. Bakgrunnen er at departementet søker å finne en løsning som både ivaretar behovet for å opprettholde PSTs evne til gjennomføring av samfunnsoppdraget, og hensynet til best mulig trafikksikkerhet for barn og andre i området.

Bjørklund viser til at dette fordrer en dialog mellom flere parter, og at departementet nå arbeider med denne dialogen.

– Det antas at det kan være hensiktsmessig å finne en løsning som ivaretar alle hensyn utenfor en formell klagebehandling, avslutter Bjørklund.

LES MER:

Meld deg på vårt nyhetsbrev!

Hold deg oppdatert ved å melde deg på Nordre Aker Budstikkes gratis nyhetsbrev, som kommer rett i innboksen din hver torsdag! Leser du på mobil? Meld deg på ved å sende e-post!

 

Personvern og datalagring

Lagring og logging av data

Ved å besøke dette nettstedet lagres noen tekniske data om din internettforbindelse og nettleser. Disse data kan kategoriseres som følger:

Informasjonskapsler

Dette nettstedet bruker cookies/"informasjonskapsler" for å forbedre funksjonalitet og brukeropplevelse.

Vis mer

Teknisk info

Når du besøker et nettsted vil webserveren logge noe teknisk info som din IP-adresse, hvilken nettleser du bruker og tidspunktet for hver gang du forespør data fra serveren, altså når du klikker på en intern lenke og laster en ny nettside eller tilhørende data som skrifttyper, bilder, ulike script som kreves for at nettsiden skal fungere.

Disse dataene spares bare en viss tidsperiode for å kunne utføre feilsøking og feilretting i systemene, og deles aldri med avisens ansatte eller tredjepart.

Brukerinformasjon

Vi lagrer noe informasjon om deg som bruker. På dette nettstedet lagres ingen sensitiv informasjon, men enkel kontaktinformasjon som du gir fra deg når du oppretter en brukerkonto eller kjøper tjenester i nettavisen vil lagres i våre databaser. Dette er nødvendig for å kunne levere tjenestene til deg. Disse dataene slettes når du sletter din brukerkonto.

Hvem lagrer vi data om?

Vanlige besøkende/lesere:

Hvis du besøker dette nettstedet uten å ha registrert en brukerkonto eller abonnement, lagres følgende data om deg:

Vis mer

Innloggede brukere og abonnenter:

Hvis du velger å opprette en brukerkonto og/eller abonnement på nettavisen, vil også følgende informasjon lagres om deg:

Vis mer

NB: Etter at data er slettet vil de likevel kunne spares i inntil 180 dager i backuper. Backuper lagres med høy sikkerhet og begrenset tilgang, og er nødvendig for å kunne drive feilsøking og ivareta brukerenes og datasystemenet sikkerhet.

Dine rettigheter:

Som bruker av dette nettstedet kan du kontakte avisen for å få dine data utlevert og/eller slettet.

Har du en brukerkonto/abonnement, kan du logge inn i din brukerprofil og laste ned dine lagrede data, samt slette din brukerkonto og tilhørende data når som helst.

Vis mer


Hvis du trykker AVVIS vil ingen informasjonskapsler lagres i din nettleser og ingen data om deg logges i våre databaser. Det betyr også at vi ikke kan vite om du har godkjent eller ikke, slik at du vil se denne advarselen på hver side du besøker. Teknisk informasjon (webserverlogger) vil likevel lagre din IP-adresse og nettleserinformasjon, men dise slettes fortløpende som beskrevet ovenfor.

Vi tar ditt personvern på alvor

Ved å besøke dette nettstedet vil noen data bli lagret. Dette er informasjon som er nødvendig for å kunne tilby tjenesten til deg.

Vi lagrer så lite data vi kan, så kort tid som mulig.

Noe gikk galt! Vennligst forsøk på nytt.

Mer informasjon

Siden lastes nå på nytt...