Nordre Aker Budstikke

Turstien som ble gjerdet inne

Her går stien opp på vollen langs anleggsveien fra Sagadammen til Brekke, nå er den avskjært med nytt gjerde. Foto: KRISTIN TUFTE HAGA

Kommunen forteller hvorfor.

Nordre Aker Budstikke
Nordre Aker Budstikke

Publisert:

Sist oppdatert: 04.10.2016 kl 10:12

BREKKE: For ikke lenge siden fortalte Nordre Aker Budstikke om Vann- og avløpsetaten, som nå setter opp nytt gjerde langs og rundt området til Oslos drikkevann, Maridalsvannet.

Les hele saken her.

Stien stengt

Lesere har engasjert seg i det nye gjerdeoppsettet, særlig fra strekningen Sagadammen og Brekkeveien, og opp til Maridalsveien innover til dalen. For det nye gjerdet har sperret den mangeårige opptråkkede stien til høyre for anleggsveien - oppe på vollen.

For det nye gjerdet er ikke satt på nedsiden av vollen, mot vannet, men derimot oppe på vollen, som fører til at nedre del av den omtalte stien er sperret inne.

Gjerdearbeidet er ikke helt ferdig ennå - her ned til stien som er løype om vinteren mot vannet og videre over vannet fra Sagadammen. Foto: KRISTIN TUFTE HAGA


– Denne stien - som ikke er blåmerket - var mye brukt, blant annet av de som ønsket å komme seg inn på baksiden av gjerdet. Anleggsveien er et bra alternativ, denne korte strekningen, hvis man skal opp til Maridalsveien. Gjerdet settes på toppen av vollen, fordi det vil forenkle vedlikeholdet og oppsettingen av det nye gjerdet, svarer ingeniør Petter Morstad i Vann- og avløpsetaten.

Letter vedlikeholdet

Og forklarer videre om hvorfor gjerdet settes nærmere anleggsveien.

–. Dette gjøres for og lette vedlikeholdet av gjerdet, og det vil bli enklere å rydde vegetasjonen langs gjerde på veisiden med en kantklipper. På andre siden av gjerdet vil vegetasjonen ryddes, som alltid før.

Toppskinne

I tillegg er det lagt en toppskinne på gjerdet, noe leserne mener gjør det å komme seg over?

– Dette er gjort fordi gjerdet vil da få en betydelig lenger levetid. Gjerdet blir stødigere, og nettingen som da blir beskyttet på toppen tåler nedfall fra skogen mye bedre, svarer Morstad på det spørsmålet.


LES OGSÅ ANDRE SAKER FRA NORDRE AKER BUDSTIKKE:

Meld deg på Nordre Aker Budstikkes nyhetsbrev!

Hold deg oppdatert ved å melde deg på vårt gratis nyhetsbrev som kommer rett i innboksen din hver torsdag!
Leser du på mobil? Meld deg på ved å sende e-post!

Nøkkelord

Personvern og datalagring

Lagring og logging av data

Ved å besøke dette nettstedet lagres noen tekniske data om din internettforbindelse og nettleser. Disse data kan kategoriseres som følger:

Informasjonskapsler

Dette nettstedet bruker cookies/"informasjonskapsler" for å forbedre funksjonalitet og brukeropplevelse.

Vis mer

Teknisk info

Når du besøker et nettsted vil webserveren logge noe teknisk info som din IP-adresse, hvilken nettleser du bruker og tidspunktet for hver gang du forespør data fra serveren, altså når du klikker på en intern lenke og laster en ny nettside eller tilhørende data som skrifttyper, bilder, ulike script som kreves for at nettsiden skal fungere.

Disse dataene spares bare en viss tidsperiode for å kunne utføre feilsøking og feilretting i systemene, og deles aldri med avisens ansatte eller tredjepart.

Brukerinformasjon

Vi lagrer noe informasjon om deg som bruker. På dette nettstedet lagres ingen sensitiv informasjon, men enkel kontaktinformasjon som du gir fra deg når du oppretter en brukerkonto eller kjøper tjenester i nettavisen vil lagres i våre databaser. Dette er nødvendig for å kunne levere tjenestene til deg. Disse dataene slettes når du sletter din brukerkonto.

Hvem lagrer vi data om?

Vanlige besøkende/lesere:

Hvis du besøker dette nettstedet uten å ha registrert en brukerkonto eller abonnement, lagres følgende data om deg:

Vis mer

Innloggede brukere og abonnenter:

Hvis du velger å opprette en brukerkonto og/eller abonnement på nettavisen, vil også følgende informasjon lagres om deg:

Vis mer

NB: Etter at data er slettet vil de likevel kunne spares i inntil 180 dager i backuper. Backuper lagres med høy sikkerhet og begrenset tilgang, og er nødvendig for å kunne drive feilsøking og ivareta brukerenes og datasystemenet sikkerhet.

Dine rettigheter:

Som bruker av dette nettstedet kan du kontakte avisen for å få dine data utlevert og/eller slettet.

Har du en brukerkonto/abonnement, kan du logge inn i din brukerprofil og laste ned dine lagrede data, samt slette din brukerkonto og tilhørende data når som helst.

Vis mer


Hvis du trykker AVVIS vil ingen informasjonskapsler lagres i din nettleser og ingen data om deg logges i våre databaser. Det betyr også at vi ikke kan vite om du har godkjent eller ikke, slik at du vil se denne advarselen på hver side du besøker. Teknisk informasjon (webserverlogger) vil likevel lagre din IP-adresse og nettleserinformasjon, men dise slettes fortløpende som beskrevet ovenfor.

Vi tar ditt personvern på alvor

Ved å besøke dette nettstedet vil noen data bli lagret. Dette er informasjon som er nødvendig for å kunne tilby tjenesten til deg.

Vi lagrer så lite data vi kan, så kort tid som mulig.

Noe gikk galt! Vennligst forsøk på nytt.

Mer informasjon

Siden lastes nå på nytt...