Nordre Aker Budstikke

Nordre Aker Budstikke

Turveien fra Nydalen til Kjelsås asfalteres

ASFALT: Snart blir det asfalt her - fra Kjelsås/Stillatorget til Nydalen. Foto: KRISTIN TUFTE HAGA

Asfalt er raskere enn grus. – Det er enhver syklists ansvar å påse at farten er tilpasset slik at farlige situasjoner unngås, også med tanke på at turveien deles med folk til fots, understreker pressetalsmann i Bymiljøetaten, Odd Olav Bratteberg.

Nordre Aker Budstikke
Nordre Aker Budstikke

Publisert:

Sist oppdatert: 08.06.2015 kl 13:49

NYDALEN/KJELSÅS: Onsdag skrev leser til Nordre Aker Budstikke: – Nå er jo Ring 3 halvvert på grunn av tunnelarbeid, og vi oppfordres til å gå, sykle, løpe til jobb. Da synes kommunen og Bymiljøetaten at tiden er inne til å spa opp turveien langs elva fra Frysja og nedover, skriver leseren.

– Er det mulig! I tillegg er T-banen til Mortensrud gravd opp! Hvordan tror de folk skal komme seg på jobb? la hun til.

LES OGSÅ: Sterke reaksjoner: «22 av 24 spurte ønsker ikke asfalt langs Akerselva»

SISTE NYTT I SAKEN (mandag 8. juni): Byråd Guri Melby stanser asfalteringen

Asfalt

– Det er den skrøpelige gang og sykkelveien langs Akerselva fra Kjelsåsveien til Gjerdrums vei i Nydalen som skal få nytt asfaltdekke. Gang/sykkelveien blir helt eller delvis stengt i noen dager, men det er muligheter for å sykle omveier, sier pressetalsmann i Bymiljøetaten, Odd Olav Bratteberg.

Han fortsetter.

– Arbeidet vil ha en varighet på 2-3 uker. Selv om det oppfordres til å gå eller sykle på grunn av tunnelarbeidene, må publikum påregne at annet infrastrukturarbeid, det være seg asfaltering, strømforsyning, vann og avløp eller telekabler, må utføres i årene framover, legger han til.

Det var ikke noen arbeidsfolk å se langs strekket Nydalen - Kjelsås - langs turveien ved Akerselva, onsdag midt på dagen. Men i følge Bratteberg, er arbeidene i gang.

LES OGSÅ: Kommunen omgjorde private milliontomter til friluftsområder.

Forarbeider

– Jeg vet at de blant annet holder på med noe forarbeider, også i relasjon til kummene langs strekningen, forteller Bratteberget.

Men hvorfor asfalt?

– Det har vært veldig mye vedlikehold med denne strekningen fra Kjelsås til Nydalen. Ved mye nedbør sklir grusen ut. Derfor blir den nå asfaltert, sier Bratteberget.

Det betyr at det blir mulig for andre å glede seg over turveien, som kanskje rulleskiløpere.

Videre om asfalt legger Bratteberg til.

– Det er enhver syklists ansvar å påse at farten er tilpasset slik at farlige situasjoner unngås, også med tanke på at turveien deles med dem som er til fots, understreker Bratteberg.

Sikkert mange rulleskibrukere som også gleder seg nå.

Lokalpolitiker Hanne Lyssand (SV) bruker mye turveien langs Akerselva, til og fra Kjelsås.

Les også: Bor vi i den beste bydelen - blir det bedre?

Oppgitt

– Jeg blir rett og slett oppgitt. Det er opplagt at det er mulig å sykle gjennom og eventuelt utenom selve arbeidene som skal gjøres. Her er det bare slengt opp et skilt, med total stenging en måned, uten noe forståelig skiltet omkjøring, sier Lyssand.

Hun fortsetter

– Hvis det ikke er mulig å bruke den veien, så vil vi jo ikke rote nede i Nydalsdumpa for så å gå eller sykle opp igjen. Foreløpig har de ikke begynt med noe arbeid heller, så vidt jeg har sett, sier hun.

Snart kommer forhåpentligvis badesesongen, gangveien brukes til de forskjellige badestedene langs med elva. De alternative veiene er både lengre og trafikkerte.

– Symptomatisk

– Dette er etter min mening symptomatisk for hvor dårlig fotgjengere og syklister blir behandlet i denne byen, de ville aldri startet å jobbe med en hovedvei for biler med så lite fokus på informasjon og tilrettelegging, sier Lyssand videre.

Hun fortsetter.

– Veien langs Akerselva er en hovedvei for gående og mye brukt av syklister også!

I komitemøte

Marianne Borgen (SV) i bystyret er klar over situasjonen.

– Jeg vil ta opp saken i komitemøte onsdag, sier Borgen, også leder av samferdsels- og miljøkomitéen i bystyret.

– Når det gjøres nødvendig arbeid på en så mye brukt gang- og sykkelvei, så må det informeres ordentlig. Det virker det ikke som om det har blitt gjort her, fortsetter hun.

LES OGSÅ: Sterke reaksjoner: «22 av 24 spurte ønsker ikke asfalt langs Akerselva»

LES OGSÅ (SISTE): Bydelen krever svar på hvorfor arbeidet er staret uten varsling

LES OGSÅ:

«Nye» Nordre Aker Budstikke

I 2015 er Nordre Aker Budstikke relansert som ny, ren nettavis på nab.no.

Hold deg oppdatert ved å melde deg på vårt nye, gratis nyhetsbrev!
Leser du på mobil? Meld deg på ved å sende e-post!

Nøkkelord

Personvern og datalagring

Lagring og logging av data

Ved å besøke dette nettstedet lagres noen tekniske data om din internettforbindelse og nettleser. Disse data kan kategoriseres som følger:

Informasjonskapsler

Dette nettstedet bruker cookies/"informasjonskapsler" for å forbedre funksjonalitet og brukeropplevelse.

Vis mer

Teknisk info

Når du besøker et nettsted vil webserveren logge noe teknisk info som din IP-adresse, hvilken nettleser du bruker og tidspunktet for hver gang du forespør data fra serveren, altså når du klikker på en intern lenke og laster en ny nettside eller tilhørende data som skrifttyper, bilder, ulike script som kreves for at nettsiden skal fungere.

Disse dataene spares bare en viss tidsperiode for å kunne utføre feilsøking og feilretting i systemene, og deles aldri med avisens ansatte eller tredjepart.

Brukerinformasjon

Vi lagrer noe informasjon om deg som bruker. På dette nettstedet lagres ingen sensitiv informasjon, men enkel kontaktinformasjon som du gir fra deg når du oppretter en brukerkonto eller kjøper tjenester i nettavisen vil lagres i våre databaser. Dette er nødvendig for å kunne levere tjenestene til deg. Disse dataene slettes når du sletter din brukerkonto.

Hvem lagrer vi data om?

Vanlige besøkende/lesere:

Hvis du besøker dette nettstedet uten å ha registrert en brukerkonto eller abonnement, lagres følgende data om deg:

Vis mer

Innloggede brukere og abonnenter:

Hvis du velger å opprette en brukerkonto og/eller abonnement på nettavisen, vil også følgende informasjon lagres om deg:

Vis mer

NB: Etter at data er slettet vil de likevel kunne spares i inntil 180 dager i backuper. Backuper lagres med høy sikkerhet og begrenset tilgang, og er nødvendig for å kunne drive feilsøking og ivareta brukerenes og datasystemenet sikkerhet.

Dine rettigheter:

Som bruker av dette nettstedet kan du kontakte avisen for å få dine data utlevert og/eller slettet.

Har du en brukerkonto/abonnement, kan du logge inn i din brukerprofil og laste ned dine lagrede data, samt slette din brukerkonto og tilhørende data når som helst.

Vis mer


Hvis du trykker AVVIS vil ingen informasjonskapsler lagres i din nettleser og ingen data om deg logges i våre databaser. Det betyr også at vi ikke kan vite om du har godkjent eller ikke, slik at du vil se denne advarselen på hver side du besøker. Teknisk informasjon (webserverlogger) vil likevel lagre din IP-adresse og nettleserinformasjon, men dise slettes fortløpende som beskrevet ovenfor.

Vi tar ditt personvern på alvor

Ved å besøke dette nettstedet vil noen data bli lagret. Dette er informasjon som er nødvendig for å kunne tilby tjenesten til deg.

Vi lagrer så lite data vi kan, så kort tid som mulig.

Noe gikk galt! Vennligst forsøk på nytt.

Mer informasjon

Siden lastes nå på nytt...