TÅSEN: Fredag formiddag ble Nordre Aker Budstikke tipset om at det hadde lagt seg mye is på turveien i nedre del av Havnabakken.
Nordre Aker Budstikke var på stedet fredag formiddag, og observerte at det rant vann fra eiendommen i Tåsen terrasse 32, der det nylig er oppført tre nye eneboliger.
Havnabakken fredag, lite is ovenfor Tåsen terrasse 32. Foto: Kristin Tufte Haga
Fredag formiddag rant det vann fra eiendommen og ut på turveien i Havnabakken. Foto: Kristin Tufte Haga
Rant ut i friområdet
Vi har vært i kontakt med prosjektlederen for utbyggingen, som forteller at det har vært spylt på eiendommen de siste par dagene i forbindelse med fotografering av boligene. Det stemmer overens med observasjoner vi gjorde fredag.
Etter å ha sjekket ut saken, bekrefter prosjektleder Jan Røkke at vannet stammer fra deres prosjekt. Han forteller at det ved en feil ikke ble håndtert på egen eiendom.
– Vi beklager veldig at dette har rent ut i friområdet, sier han.
De vil nå ta kontakt med Bymiljøetaten for å bistå med å fjerne isen, strø eller på annen måte sikre ferdsel på turveien, forsikrer han. Vannet ble stanset fredag ettermiddag, forklarer han og viser til dette bildet:
Bildet fra utbygger fredag ettermiddag viser at det ikke lenger renner vann ut i Havnabakken. Foto: Utlånt
Konfliktfylt utbygging
Det er Hammer Arkitekter som er tiltakshaver for byggingen av de tre eneboligene i Tåsen terrasse 32. Prosjektet fikk rammetillatelse og igangsettingstillatelse første gang i 2017, som etter klager fra naboer og Berg Nordberg Sogn Tåsen Vel, ble trukket og erstattet av nye tillatelser i 2018. Prosjektet måtte endres blant annet på grunn av hensyn til et furutre på eiendommen, og at Fylkesmannen slo fast at utnyttelsesgraden for prosjektet var høyere enn hva det opprinnelig var gitt tillatelse til. En siste klage fra naboer og vellet på de nye ramme- og igangsettingstillatelsene på slutten av 2018 og begynnelsen av 2019, ble imidlertid avslått av Oslo kommune og Fylkesmannen.
I desember 2019 sendte Berg Nordberg Sogn Tåsen Vel melding om det de mener er ulovligheter ved prosjektet. Blant annet hevdes det at overvann ikke håndteres på egen tomt, noe som er i strid med Småhusplanen, og at en for stor del av eiendommen er bebygd med harde flater. De mener også det er bygget for høyt. Plan- og bygningsetaten sendte på bakgrunn av denne klagen en anmodning til tiltakshaver om uttalelse til påstandene, med frist 24. januar 2020.
Når vi spør prosjektlederen om hendelsen med vannlekkasjen fredag har noe å gjøre med denne overvannsproblematikken, avviser han det.
Han hevder tiltakshaver har gjort utbedringer i etterkant av at klagen ble sendt inn, og viser videre til at de vil svare ut spørsmålene fra Plan- og bygningsetaten. Ettersom fristen for innsendelse er 24. januar, er svaret foreløpig ikke tilgjengelig i Plan- og bygningsetatens saksinnsyn.
Havnabakken og Tåsen terrasse, der vannet kom fra. Det er turveien man kan se på kartet som nå er isete.
En informasjonskapsel er en mekanisme der din nettleser kan ta vare på informasjon den får fra nettsider, for så å sende disse tilbake til nettsidene igjen senere. Dette gjøres automatisk uten at brukeren trenger å tenke på det.
Informasjonskapslene kan ha flere funksjoner, for eksempel å holde rede på innstillinger, hvilken bruker du er logget inn som, hva du har tilgang til, hjelp til å sørge for at du får tilsendt riktig innhold, sporing av annonsevisninger og annet.
Informasjonskapsler gjør det mulig å holde rede på slike innstillinger og annet over tid, slik at informasjonen er lettere tilgjengelig ved gjentatte besøk til nettstedet. Informasjonskapslene brukes også til midlertidig håndtering av brukerspesifikk informasjon når man besøker forskjellige deler av samme nettsted.
To eksempler fra de mange funksjonene nettstedet bruker informasjonskapsler for å vedlikeholde: Én informasjonskapsel brukes for å huske innstilling for lydstyrke på videoavspilleren, en annen brukes for å huske om du har krysset vekk denne boksen med informasjon, slik at du ikke trenger å se den igjen neste gang du besøker dette nettstedet fra samme nettleser som du bruker nå.
Informasjonskapsler lagres automatisk av nettleseren din som små tekstfiler på din datamaskin. Du kan selv endre innstillinger for hvordan informasjonskapsler skal håndteres i din nettleser.
Informasjonskapsler kan leveres av alle typer innhold på nettstedet, både tekstsider, bilder og annet. Informasjonskapslene sendes kun tilbake til det nettstedet du fikk dem fra, ikke til andre nettsteder.
Mange nettsteder, dette inkludert, fungerer ikke som de skal dersom du ikke tillater bruk av informasjonskapsler.
Dette nettstedet lagrer informasjonskapsler for å håndtere tre nivåer av funksjonalitet:
Kritiske informasjonskapsler brukes til å holde rede på brukerinformasjon, tilgang, noen personlige innstillinger og annet. Uten disse fungerer ikke nettstedet som det skal.
Analyse-informasjonskapsler brukes for å holde rede på trafikk på nettstedet, hvilke deler av det som er mest populært, hvilke deler som brukes mest og annet. Deler av disse er tredjepart informasjonskapsler
levert av eksterne tjenesteleverandører. Informasjonskapsler for analytisk funksjon brukes for å forbedre nettstedet (som er under stadig utvikling), men disse er ikke kritiske for nettstedets funksjonalitet.
Annonse-informasjonskapsler brukes av interne og tredjeparts annonsesystemer for å holde oversikt over og spore visninger av annonser.
Det er lovpålagt krav om at denne informasjonen gjøres tilgjengelig for deg som bruker av nettsteder som benytter slike informasjonskapsler.
Teknisk info
Når du besøker et nettsted vil webserveren logge noe teknisk info som din IP-adresse, hvilken nettleser du bruker og tidspunktet for hver gang du forespør data fra serveren, altså når du klikker på en intern lenke og laster
en ny nettside eller tilhørende data som skrifttyper, bilder, ulike script som kreves for at nettsiden skal fungere.
Disse dataene spares bare en viss tidsperiode for å kunne utføre feilsøking og feilretting i systemene, og deles aldri med avisens ansatte eller tredjepart.
Brukerinformasjon
Vi lagrer noe informasjon om deg som bruker. På dette nettstedet lagres ingen sensitiv informasjon, men enkel kontaktinformasjon som du gir fra deg når du oppretter en brukerkonto eller kjøper tjenester i nettavisen
vil lagres i våre databaser. Dette er nødvendig for å kunne levere tjenestene til deg. Disse dataene slettes når du sletter din brukerkonto.
Hvem lagrer vi data om?
Vanlige besøkende/lesere:
Hvis du besøker dette nettstedet uten å ha registrert en brukerkonto eller abonnement, lagres følgende data om deg:
Noe teknisk informasjon som IP-adresse og nettleser lagres i webserveren sine logger. Denne tekniske informasjonen spares i 180 dager, og er nødvendig for at tjenesten skal fungere og for å ivareta sikkerheten.
Disse dataene utleveres aldri til hverken avisens ansatte eller tredjeparter.
Google Analytics teller sidevisninger for å opprettholde en besøksstatistikk. Denne informasjonen er anonymisert og kan ikke brukes for å spore deg.
Enkelte tredjepartstjenester som nedlastede skrifttyper og script kan logge din IP-adresse og annen informasjon på eksterne servere.
En informasjonskapsel settes for å identifisere deg som bruker mens du surfer på nettsidene. Denne slettes når du lukker nettleseren din, eller senest etter 360 minutter med inaktivitet.
Innloggede brukere og abonnenter:
Hvis du velger å opprette en brukerkonto og/eller abonnement på nettavisen, vil også følgende informasjon lagres om deg:
Navn, adresse og annen kontaktinformasjon du selv oppgir i registreringsprosessen. Disse data er lagret frem til du sletter din brukerkonto.
Informasjon om abonnementet ditt, f.eks. når det ble kjøpt, hvordan det ble betalt, noen få sifre fra ditt kredittkort, abonnementets varighet og hvilket abonnement du har. Disse data lagres frem til brukerontoen slettes.
Enkle data om hvilke artikler du har lest og hvor mye av artiklene du leser. Dette brukes til å kunne forbedre vårt innhold og slettes hvis du sletter din brukerkonto.
NB: Etter at data er slettet vil de likevel kunne spares i inntil 180 dager i backuper. Backuper lagres med høy sikkerhet og begrenset tilgang, og er nødvendig for å kunne drive
feilsøking og ivareta brukerenes og datasystemenet sikkerhet.
Dine rettigheter:
Som bruker av dette nettstedet kan du kontakte avisen for å få dine data utlevert og/eller slettet.
Har du en brukerkonto/abonnement, kan du logge inn i din brukerprofil og laste ned dine lagrede data, samt slette din brukerkonto og tilhørende data når som helst.
Du kan også slette alle lokale data i din nettleser. Fremgangsmåten for dette varierer mellom ulike nettlesere og enheter.
Anbefaling: Ved å benytte deg av EU-tjenesten YourOnlineChoices.com kan du selv til en viss grad styre hvordan ulike annonseleverandører sporer deg,
samt lese mange gode tips til hvordan du kan tilpasse hvilke annonser som vises. Åpne YourOnlineChoices.com i et nytt vindu.
NB: Enkelte systemkritiske data som finnes i for eksempel webserverens logger vil ikke kunne slettes på forespørsel, men disse slettes automatisk etter kort tid iht informasjonen ovenfor.
Hvis du trykker AVVIS vil ingen informasjonskapsler lagres i din nettleser og ingen data om deg logges i våre databaser. Det betyr også at vi ikke kan vite om du har godkjent eller ikke,
slik at du vil se denne advarselen på hver side du besøker. Teknisk informasjon (webserverlogger) vil likevel lagre din IP-adresse og nettleserinformasjon, men dise slettes fortløpende som beskrevet ovenfor.
Vi tar ditt personvern på alvor
Ved å besøke dette nettstedet vil noen data bli lagret. Dette er informasjon som er nødvendig for å kunne tilby tjenesten til deg.
Vi lagrer så lite data vi kan, så kort tid som mulig.