Nordre Aker Budstikke

Turveien lar vente på seg

Kart over den nye turveien, fra Grinda til Sognsvann. Foto: PLAN- OG BYGNINGSETATEN

Mange turhjerter gleder seg til den nye turveien fra Grinda til Sognsvann kommer på plass. Men ting tar tid.

Nordre Aker Budstikke
Nordre Aker Budstikke

Publisert:

Sist oppdatert: 22.08.2017 kl 10:27

KORSVOLL: Bymiljøetaten foreslår å omregulere Grinda til Sognsvann, fra landbruks-, natur- og friluftsformål til grønnstruktur kombinert med bebyggelse og anlegg - turvei/skiløypetrasé.

Grinda ligger på Korsvoll.

Forslaget innebærer en helårs turvei fra Grinda til Sognsvann i Nordmarka.

– Strekningen er ca. 3,3 kilometer lang, inkludert to grener sørover til Nordberg og Korsvoll, og vil binde sammen eksisterende sti- og løypenett i området. Traséen vil bli opparbeidet med grus i bredde 2,5 - 3 meter, og vil legge til rette for syklister, turgjengere til fots og på ski, skriver etaten i saksfremstillingen.

Plan- og bygningsetaten anbefaler forslaget.


Et nytt turveistrekke med skikkelig turvei fra Grinda til Sognsvann, vil binde sammen fine turveier til Brekke og innover i Maridalen, og fra Grinda til Sognsvann og videre til blant annet Ullevålseter. Foto: ARKIV NORDRE AKER BUDSTIKKE

Lys

Nordre Aker Budstikke har også tidligere skrevet om den nye turveien, seneste i fjor sommer, og at den planlegges for lyssetting.

HER KAN DU LESE SAKEN FRA I FJOR SOMMER

Men ting tar tid, og lesere lurer nå på hva som skjer med den nye planlagte turveien.

Hvor er planene nå?

Lokalavisa spurte Trond Enkerud, seksjonssjef i skog- og eiendomsavdelingen i Bymiljøetaten.


– Reguleringsplanen ble sendt fra Plan- og bygningsetaten til byrådet for politisk behandling den 6. april. Reguleringsplanen er per i dag (21. august, journ. anm.) ikke blitt fremmet for bystyret, forteller Enkerud.

Etter at reguleringsplanen er vedtatt i bystyret skal den til Miljødepartementet for stadfesting, etter Markalovens bestemmelser.

– Det er nå dessverre ikke realistisk at vi kan starte opp med bygging av traseen i 2017, legger han til.

LES OGSÅ:

Personvern og datalagring

Lagring og logging av data

Ved å besøke dette nettstedet lagres noen tekniske data om din internettforbindelse og nettleser. Disse data kan kategoriseres som følger:

Informasjonskapsler

Dette nettstedet bruker cookies/"informasjonskapsler" for å forbedre funksjonalitet og brukeropplevelse.

Vis mer

Teknisk info

Når du besøker et nettsted vil webserveren logge noe teknisk info som din IP-adresse, hvilken nettleser du bruker og tidspunktet for hver gang du forespør data fra serveren, altså når du klikker på en intern lenke og laster en ny nettside eller tilhørende data som skrifttyper, bilder, ulike script som kreves for at nettsiden skal fungere.

Disse dataene spares bare en viss tidsperiode for å kunne utføre feilsøking og feilretting i systemene, og deles aldri med avisens ansatte eller tredjepart.

Brukerinformasjon

Vi lagrer noe informasjon om deg som bruker. På dette nettstedet lagres ingen sensitiv informasjon, men enkel kontaktinformasjon som du gir fra deg når du oppretter en brukerkonto eller kjøper tjenester i nettavisen vil lagres i våre databaser. Dette er nødvendig for å kunne levere tjenestene til deg. Disse dataene slettes når du sletter din brukerkonto.

Hvem lagrer vi data om?

Vanlige besøkende/lesere:

Hvis du besøker dette nettstedet uten å ha registrert en brukerkonto eller abonnement, lagres følgende data om deg:

Vis mer

Innloggede brukere og abonnenter:

Hvis du velger å opprette en brukerkonto og/eller abonnement på nettavisen, vil også følgende informasjon lagres om deg:

Vis mer

NB: Etter at data er slettet vil de likevel kunne spares i inntil 180 dager i backuper. Backuper lagres med høy sikkerhet og begrenset tilgang, og er nødvendig for å kunne drive feilsøking og ivareta brukerenes og datasystemenet sikkerhet.

Dine rettigheter:

Som bruker av dette nettstedet kan du kontakte avisen for å få dine data utlevert og/eller slettet.

Har du en brukerkonto/abonnement, kan du logge inn i din brukerprofil og laste ned dine lagrede data, samt slette din brukerkonto og tilhørende data når som helst.

Vis mer


Hvis du trykker AVVIS vil ingen informasjonskapsler lagres i din nettleser og ingen data om deg logges i våre databaser. Det betyr også at vi ikke kan vite om du har godkjent eller ikke, slik at du vil se denne advarselen på hver side du besøker. Teknisk informasjon (webserverlogger) vil likevel lagre din IP-adresse og nettleserinformasjon, men dise slettes fortløpende som beskrevet ovenfor.

Vi tar ditt personvern på alvor

Ved å besøke dette nettstedet vil noen data bli lagret. Dette er informasjon som er nødvendig for å kunne tilby tjenesten til deg.

Vi lagrer så lite data vi kan, så kort tid som mulig.

Noe gikk galt! Vennligst forsøk på nytt.

Mer informasjon

Siden lastes nå på nytt...