Nordre Aker Budstikke

(Twitter)storm i et vannglass, mener boligutvikler

Haavard Nordlie og Benedicte Bull i Aksjonsgruppa på nedre Grefsen. Boligtoppene som tvitret om utbygging skjønner ikke at det kan oppleves nedlatende. Foto: SOFIE LØCHEN SMEDSRUD/TWITTER

Aksjonsgruppen mot ødelegging av nedre Grefsen reagerer etter en Twitter-samtale mellom eiendomstopper i Oslo. – Dette er storm i et vannglass. Det skytes på feil mål, sier Bård Schumann, administrerende direktør i Selvaag Bolig ASA.

Nordre Aker Budstikke
Nordre Aker Budstikke

Publisert:

Sist oppdatert: 30.09.2016 kl 14:21

GREFSEN: På gatefesten i Kapellveien 20. august ytret Haavard Nordlie at flere boligtopper ikke har vist særlig respekt for kommuneplanens krav om overordnet planlegging på nedre Grefsen. Nordlie er mannen som i februar, overfor bydelsutvalget, avdekket at nedre Grefsen var blitt en del fortetningsområdet Storo-Nydalen i kartene til «Kommuneplanen 2015 – Oslo mot 2030».

I siste utgave av menighetsbladet Talefoten, utdyper Nordlie dette med en Twitter-samtale medllom Erling Fossen, Obos-sjef Daniel Kjørberg Siraj og adm.dir. Bård Schumann i Selvaag, fra april i år. (Se Twitter-samtalen nederst i saken).

Både Siraj og Schumann sitter i det byrådsoppnevnte «Boligvekstutvalget».

Saken fortsetter under tweeten.

Schumann: – Skjønner ikke

Baard Schumann. Foto: SELVAAG BOLIG

Administrende direktør i Selvaag Bolig ASA, Bård Schumann, forstår ikke helt at noen kan oppfatte den omtalte tvitringen om fortetting på nedre Grefsen, som respektløs og nedlatende.

– Jeg skjønner ikke hva som er nedlatende i dette. Det er heller ikke meningen å være nedlatende. Vi forholder oss til et politisk vedtak. Politikerene ønsker fortetting. Det er jo saken, sier han.

LES OGSÅ: Byutviklingsbyråden: – Jeg skjønner at folk er bekymret, for det vil helt klart bli endring


Daniel Kjørberg Siraj. Foto: OBOS

Og viser samtidig til at på Smestad er samme fortettingsplaner, der har boligutbyggere begynt å kjøpe opp eiendom. (lenke til Akersposten.no).

Skyter mot feil mål

– Det som skjer nå, er eventuelt at man kjøper opp noen eiendommer. Kanskje 10-15 eiendommer. Og ikke 260 eiendommer, som kanskje noen tror. En områdeplan initieres av utbyggere. Så gjøres alt videre i samarbeid med kommunen, og det tar nok noen år før detaljregulering og alt eventuelt er på plass, sier han.

LES OGSÅ: Ble nedre Grefsen nevnt? Her oppsummeringen fra «folkemøtet» om kommuneplanen

Schumann fortsetter.


– Dette er storm i et vannglass. Å være forbannet på, og å skyte på utbyggerne, er jo å skyte på feil mål. Det er jo det politiske vedtaket som vi forholder oss til. Beboere på Grefsen sier at her er det ingen som vil selge. Neivel, da er det ikke det da, og da blir det jo ikke noe fortetting. Så får vi se hva det blir til til slutt.

Spør Raymond Johansen

Erlend Fossbakken spør byrådsleder Raymond Johansen om hva han synes om boligtoppenes oppførsel.

Nordre Aker Budstikke har også kontaktet byrådsleder Raymond Johansens kontor, men har så langt ikke lykkes i å få en kommentar i saken.

LES OGSÅ: Frp mener to like boligområder forskjellsbehandles: Strengere vern av Tåsen Hageby, mens det kan bygges blokker på nedre Grefsen


Les alt om Kommuneplan-saken på nedre Grefsen her!

Utdrag fra den omtalte Twitter-samtalen

Utdrag fra Twitter.

Meld deg på Nordre Aker Budstikkes nyhetsbrev!

Hold deg oppdatert ved å melde deg på vårt gratis nyhetsbrev som kommer rett i innboksen din hver torsdag!
Leser du på mobil? Meld deg på ved å sende e-post!

Personvern og datalagring

Lagring og logging av data

Ved å besøke dette nettstedet lagres noen tekniske data om din internettforbindelse og nettleser. Disse data kan kategoriseres som følger:

Informasjonskapsler

Dette nettstedet bruker cookies/"informasjonskapsler" for å forbedre funksjonalitet og brukeropplevelse.

Vis mer

Teknisk info

Når du besøker et nettsted vil webserveren logge noe teknisk info som din IP-adresse, hvilken nettleser du bruker og tidspunktet for hver gang du forespør data fra serveren, altså når du klikker på en intern lenke og laster en ny nettside eller tilhørende data som skrifttyper, bilder, ulike script som kreves for at nettsiden skal fungere.

Disse dataene spares bare en viss tidsperiode for å kunne utføre feilsøking og feilretting i systemene, og deles aldri med avisens ansatte eller tredjepart.

Brukerinformasjon

Vi lagrer noe informasjon om deg som bruker. På dette nettstedet lagres ingen sensitiv informasjon, men enkel kontaktinformasjon som du gir fra deg når du oppretter en brukerkonto eller kjøper tjenester i nettavisen vil lagres i våre databaser. Dette er nødvendig for å kunne levere tjenestene til deg. Disse dataene slettes når du sletter din brukerkonto.

Hvem lagrer vi data om?

Vanlige besøkende/lesere:

Hvis du besøker dette nettstedet uten å ha registrert en brukerkonto eller abonnement, lagres følgende data om deg:

Vis mer

Innloggede brukere og abonnenter:

Hvis du velger å opprette en brukerkonto og/eller abonnement på nettavisen, vil også følgende informasjon lagres om deg:

Vis mer

NB: Etter at data er slettet vil de likevel kunne spares i inntil 180 dager i backuper. Backuper lagres med høy sikkerhet og begrenset tilgang, og er nødvendig for å kunne drive feilsøking og ivareta brukerenes og datasystemenet sikkerhet.

Dine rettigheter:

Som bruker av dette nettstedet kan du kontakte avisen for å få dine data utlevert og/eller slettet.

Har du en brukerkonto/abonnement, kan du logge inn i din brukerprofil og laste ned dine lagrede data, samt slette din brukerkonto og tilhørende data når som helst.

Vis mer


Hvis du trykker AVVIS vil ingen informasjonskapsler lagres i din nettleser og ingen data om deg logges i våre databaser. Det betyr også at vi ikke kan vite om du har godkjent eller ikke, slik at du vil se denne advarselen på hver side du besøker. Teknisk informasjon (webserverlogger) vil likevel lagre din IP-adresse og nettleserinformasjon, men dise slettes fortløpende som beskrevet ovenfor.

Vi tar ditt personvern på alvor

Ved å besøke dette nettstedet vil noen data bli lagret. Dette er informasjon som er nødvendig for å kunne tilby tjenesten til deg.

Vi lagrer så lite data vi kan, så kort tid som mulig.

Noe gikk galt! Vennligst forsøk på nytt.

Mer informasjon

Siden lastes nå på nytt...