Nordre Aker Budstikke

Nordre Aker Budstikke

Ung på Ullevål? Da har du nok savnet dette!

Magnus Ormåsen og King Ho Wong har startet ungdomsklubb i tredje etasje over Café abel.

SAMLET I SOFAEN: Fem av de syv jentene i Abelstyret, som er svært fornøyde med «nye» Abelloftet. Nå jobber hardt for å lokke flere ungdommer til klubben. Foto: Foto: Elisabeth Wang

Nymalte vegger, myke sofaer og et knippe duftlys; Abelloftet ungdomsklubb håper på fullt hus og knallgod stemning.

Nordre Aker Budstikke
Nordre Aker Budstikke

Publisert:

Sist oppdatert: 27.08.2014 kl 10:22

TRIKKESLØYFA: - Det er utrolig bra å ha fått et sånt sted, sier Eira (14), mens venninnene Sophia, Emilie (15) og Selma (15) nikker samtykkende. De har akkurat slått seg ned i den dype sofaen, midt i stuen, på Abelloftet.

Jentene tok grep

De har lenge kjent behovet for et alternativ til «Lekern» (Marienlyst Aktivitetspark og Fritidsklubb). Og, deres egne rom, har ifølge jentene en tendens til å bli for små når man har lyst til å tilbringe noen timer sammen.

- Vi er syv jenter, alle fra Marienlyst skole, som har pusset opp og gjort det fint her. Først kjøpte vi møbler på Ikea, og så brukte vi vel en uke på selve oppussingen, sier Emilie.

Lederne av ungdomsklubben, Magnus Ormåsen og King Ho Wong, har gitt jentene, som også inkluderer Gina (14), Amanda (15), Saga (15) og Silje (15), tittelen «Abelstyret».

De er begge opptatt av at ungdommen skal føle seg hjemme på Abelloftet, og er, så langt det går, åpne for ideer og innspill vedrørende aktiviteter og sosial hygge.

- Vi mener begge det er viktig å ha med ungdommene på avgjørelser vedrørende klubben. Og, allerede har de jo vist hvor flinke de er, sier Magnus Ormåsen, og sikter til det nylig ferdigstilte oppussingsarbeidet.

Ormåsen og Wong møttes da de jobbet ved Aktivitetsskolen (Aks) på Ullevål skole. Gjennom kontakt med elever og foreldre fant de raskt ut av at det fantes et behov - spesielt med tanke på elever på mellom- og ungdomstrinnet.

LES OGSÅ: - Fadderuke er en usolidarisk fylleuke

- Private aktører

- Gjennom Agnes Lyche Melvær ved Abels Hage ble jeg gjort oppmerksom på et møte, i regi av bydelen vedrørende kulturhus, sier Ormåsen og fortsetter:

- Under dette møtet, i dialog med Bydel Nordre Aker og Kjetil F. Wevling fra Kulturenheten, ga jeg uttrykk for behovet for en ungdomsklubb på Ullevål.

Kjetil F. Wevling likte ideen godt. Han spurte gutta om de ville drifte klubben som private aktører.

- Vi mener begge det er et stort behov og at det er mange ungdommer i nærmiljøet som har behov for «tak over hodet», etter at skolen er slutt, sier Ormåsen, som har bodd i området i en årrekke.

LES OGSÅ: Får hele verden hjem til seg

Nå jobber de på spreng for å gjøre tilbudet kjent for dem det gjelder.

- Vi har allerede en fin miks av gutter og jenter, men vi ønsker å nå ut til mange flere. Foreløpig holder vi åpent to dager i uka, mandag og torsdag, fra etter skoletid til klokken 19.00.

- Vi snakker i tillegg om muligheten for å holde åpent en fredag i måneden, men det er ikke fastsatt ennå, sier Wong, som heller ikke utelukker muligheten for band, dansegrupper og filmlerret i fremtiden.

LES OGSÅ: Vil skaffe levebrød av det beste han vet

Personvern og datalagring

Lagring og logging av data

Ved å besøke dette nettstedet lagres noen tekniske data om din internettforbindelse og nettleser. Disse data kan kategoriseres som følger:

Informasjonskapsler

Dette nettstedet bruker cookies/"informasjonskapsler" for å forbedre funksjonalitet og brukeropplevelse.

Vis mer

Teknisk info

Når du besøker et nettsted vil webserveren logge noe teknisk info som din IP-adresse, hvilken nettleser du bruker og tidspunktet for hver gang du forespør data fra serveren, altså når du klikker på en intern lenke og laster en ny nettside eller tilhørende data som skrifttyper, bilder, ulike script som kreves for at nettsiden skal fungere.

Disse dataene spares bare en viss tidsperiode for å kunne utføre feilsøking og feilretting i systemene, og deles aldri med avisens ansatte eller tredjepart.

Brukerinformasjon

Vi lagrer noe informasjon om deg som bruker. På dette nettstedet lagres ingen sensitiv informasjon, men enkel kontaktinformasjon som du gir fra deg når du oppretter en brukerkonto eller kjøper tjenester i nettavisen vil lagres i våre databaser. Dette er nødvendig for å kunne levere tjenestene til deg. Disse dataene slettes når du sletter din brukerkonto.

Hvem lagrer vi data om?

Vanlige besøkende/lesere:

Hvis du besøker dette nettstedet uten å ha registrert en brukerkonto eller abonnement, lagres følgende data om deg:

Vis mer

Innloggede brukere og abonnenter:

Hvis du velger å opprette en brukerkonto og/eller abonnement på nettavisen, vil også følgende informasjon lagres om deg:

Vis mer

NB: Etter at data er slettet vil de likevel kunne spares i inntil 180 dager i backuper. Backuper lagres med høy sikkerhet og begrenset tilgang, og er nødvendig for å kunne drive feilsøking og ivareta brukerenes og datasystemenet sikkerhet.

Dine rettigheter:

Som bruker av dette nettstedet kan du kontakte avisen for å få dine data utlevert og/eller slettet.

Har du en brukerkonto/abonnement, kan du logge inn i din brukerprofil og laste ned dine lagrede data, samt slette din brukerkonto og tilhørende data når som helst.

Vis mer


Hvis du trykker AVVIS vil ingen informasjonskapsler lagres i din nettleser og ingen data om deg logges i våre databaser. Det betyr også at vi ikke kan vite om du har godkjent eller ikke, slik at du vil se denne advarselen på hver side du besøker. Teknisk informasjon (webserverlogger) vil likevel lagre din IP-adresse og nettleserinformasjon, men dise slettes fortløpende som beskrevet ovenfor.

Vi tar ditt personvern på alvor

Ved å besøke dette nettstedet vil noen data bli lagret. Dette er informasjon som er nødvendig for å kunne tilby tjenesten til deg.

Vi lagrer så lite data vi kan, så kort tid som mulig.

Noe gikk galt! Vennligst forsøk på nytt.

Mer informasjon

Siden lastes nå på nytt...