Nordre Aker Budstikke

Ungdomsbedriften dropper nedleggelse og starter produksjon

FORBEREDELSER: Easy Ice UB gjøre seg klare til stand, under NM for Ungdomsbedrifter. Foto: UNGT ENTREPRENØRSKAP NORGE

Ungdomsbedriften Easy Ice fra Nydalen videregående skole fikk så gode tilbakemeldinger under Entreprenørskaps-NM at de dropper den obligatoriske nedleggelsen. Nå starter de produksjon.

Nordre Aker Budstikke
Nordre Aker Budstikke

Publisert:

Sist oppdatert: 07.05.2015 kl 12:41

NYDALEN: Easy Ice UB gikk videre til NM for Ungdomsbedrifter, som eneste Nydalen-bedrift under fylkesmessa på Lillestrøm tidligere i år.

LES OGSÅ: Men hele 14 ungdomsbedrifter fra Nydalen vgs. deltok. Nordre Aker Budstikke snakket med to av dem før fylkesmessen.

Under NM i forrige uke ble de nominert til tre priser, men noen norgesmestertitler ble det likevel ikke. De fem guttene i Easy Ice UB surmuler ikke av den grunn. Norgesmesterskapet ble en svært positiv opplevelse.

– Vi fikk så god respons på produktet at vi kommer til å produsere et lite antall og forsøke å få solgt det. Hvis det går bra viderefører vi bedriften også neste skoleår, sier Rasmus Skrivervik, som er daglig leder i Easy Ice UB.

Følg Nordre Aker Budstikke på Facebook!

Smertelindrer for idrettsskader

Easy Ice UB har utviklet et produkt som skal gjøre det enklere enn i dag å forebygge og helbrede skader i forbindelse med idrett og annen fysisk aktivitet. Kort fortalt har de laget et isposetrekk som festes rundt skaden, og som både gir god kompresjon og isolering.

– Jeg så at folk som skadet seg brukte lang tid på å feste isposen med bandasje. Vi ville derfor gjøre det lettere å feste en ispose til skadestedet, samtidig som det gir kompress, har produktutviklingsansvarlig Marius Grønby Kristoffersen tidligere uttalt til Nordre Aker Budstikke.

De har demonstrert produktet sitt for Ortopediske Hjelpemidler AS og håndballandslagets fysioterapeut ved NIMI (Norsk idrettmedisinsk institutt), som har gitt gode tilbakemeldinger på produktet.

Les mer om produktet her: Til NM med smertelindrende idrettsnyvinning

Vil selge til lokale idrettslag og skoler

Nydalen-elevene reiste til NM med en opptur i bagasjen. De hadde i forkant fått på plass en produksjonsavtale med attføringsbedriften OPT (Oslo produksjon & tjenester) på Økern.

– Det var veldig gode nyheter, og med responsen på NM ga det oss en ekstra boost til å fortsette utviklingen, sier Skrivervik.

Nå starter for alvor arbeidet med å finne samarbeidspartnere og kunder. Fordi det i første omgang kun vil produseres et lite antall produkter, vil Nydalen-bedriften ikke satse på butikksalg, men direktesalg mot skoler og idrettslag.

– Vi håper å få kontakt med idrettslag i Nordre Aker i første omgang, sier Skrivervik, som forteller at utsalgsprisen trolig vil bli 300 kroner.


– Men vårt produkt erstatter en engangsløsning, og kan brukes flere ganger. I tillegg er det produsert i Norge, og det er vi glade for, sier han.

LES OGSÅ: Tidligere Nydalen-elev Kristian (19) har bygget en elbil som gjør 0-100 km/t raskere enn Tesla

Vil unngå nedleggelse

Entreprenørskapsfaget krever at elevene går gjennom hele bedriftssyklusen. Fra etablering, utvikling av produkt, og til slutt nedleggelse ved slutten av skoleåret. Elever som ønsker å videreføre bedriften sin har imidlertid mulighet til å omgjøre firmaet til en annen selskapsform.

– Vi har diskutert ulike løsninger, å videreføre som UB, DA eller AS. Vi har landet på at det tryggeste er å ha UB ett år til. Så får vi se hva framtiden bringer, sier Skrivervik, som har fått smaken på å drive bedrift.

LES OGSÅ: Kjelsåsjentene på «Crashpad 2015» lagde russebuss selv. Se video!


– Det har vært veldig lærerikt. Vi har lært oss å benytte og utvikle kontaktnettverk, vi har lært samarbeid og å fordele og ta ansvar i en bedrift. I starten kunne vi ingenting om å drive en ungdomsbedrift, alle engasjerte seg i alt, og vi så raskt at det var viktig å avklare ansvarsområder.

Han anbefaler andre videregåendeelever å velge entreprenørskap som valgfag.

– Det er gøy å ha noe praktisk ved siden av når man har andre, tunge realfag. Dessuten er det drevet av Ungt Entreprenørskap og er veldig proft!

LES OGSÅ:

«Nye» Nordre Aker Budstikke

I 2015 er Nordre Aker Budstikke relansert som ny, ren nettavis på nab.no.

Hold deg oppdatert ved å melde deg på vårt nye, gratis nyhetsbrev!
Leser du på mobil? Meld deg på ved å sende e-post!

Personvern og datalagring

Lagring og logging av data

Ved å besøke dette nettstedet lagres noen tekniske data om din internettforbindelse og nettleser. Disse data kan kategoriseres som følger:

Informasjonskapsler

Dette nettstedet bruker cookies/"informasjonskapsler" for å forbedre funksjonalitet og brukeropplevelse.

Vis mer

Teknisk info

Når du besøker et nettsted vil webserveren logge noe teknisk info som din IP-adresse, hvilken nettleser du bruker og tidspunktet for hver gang du forespør data fra serveren, altså når du klikker på en intern lenke og laster en ny nettside eller tilhørende data som skrifttyper, bilder, ulike script som kreves for at nettsiden skal fungere.

Disse dataene spares bare en viss tidsperiode for å kunne utføre feilsøking og feilretting i systemene, og deles aldri med avisens ansatte eller tredjepart.

Brukerinformasjon

Vi lagrer noe informasjon om deg som bruker. På dette nettstedet lagres ingen sensitiv informasjon, men enkel kontaktinformasjon som du gir fra deg når du oppretter en brukerkonto eller kjøper tjenester i nettavisen vil lagres i våre databaser. Dette er nødvendig for å kunne levere tjenestene til deg. Disse dataene slettes når du sletter din brukerkonto.

Hvem lagrer vi data om?

Vanlige besøkende/lesere:

Hvis du besøker dette nettstedet uten å ha registrert en brukerkonto eller abonnement, lagres følgende data om deg:

Vis mer

Innloggede brukere og abonnenter:

Hvis du velger å opprette en brukerkonto og/eller abonnement på nettavisen, vil også følgende informasjon lagres om deg:

Vis mer

NB: Etter at data er slettet vil de likevel kunne spares i inntil 180 dager i backuper. Backuper lagres med høy sikkerhet og begrenset tilgang, og er nødvendig for å kunne drive feilsøking og ivareta brukerenes og datasystemenet sikkerhet.

Dine rettigheter:

Som bruker av dette nettstedet kan du kontakte avisen for å få dine data utlevert og/eller slettet.

Har du en brukerkonto/abonnement, kan du logge inn i din brukerprofil og laste ned dine lagrede data, samt slette din brukerkonto og tilhørende data når som helst.

Vis mer


Hvis du trykker AVVIS vil ingen informasjonskapsler lagres i din nettleser og ingen data om deg logges i våre databaser. Det betyr også at vi ikke kan vite om du har godkjent eller ikke, slik at du vil se denne advarselen på hver side du besøker. Teknisk informasjon (webserverlogger) vil likevel lagre din IP-adresse og nettleserinformasjon, men dise slettes fortløpende som beskrevet ovenfor.

Vi tar ditt personvern på alvor

Ved å besøke dette nettstedet vil noen data bli lagret. Dette er informasjon som er nødvendig for å kunne tilby tjenesten til deg.

Vi lagrer så lite data vi kan, så kort tid som mulig.

Noe gikk galt! Vennligst forsøk på nytt.

Mer informasjon

Siden lastes nå på nytt...