Nordre Aker Budstikke

Helgen i Nordre Aker:

Festbråk, ungdom kastet snø på biler, og mann tuslet i Tåsentunnelen

Foto: Gorm Kallestad / NTB (Illustrasjonsfoto)

Her kan du lese om noen av oppdragene politiet har rykket ut på, og meldinger fra politiloggen, i Nordre Aker i helgen.

Nordre Aker Budstikke
Nordre Aker Budstikke

Publisert:

Sist oppdatert: 22.02.2021 kl 21:53

NORDRE AKER: Fredag ettermiddag, like før klokka 17, fikk politiet melding om skatere som var til sjenanse og gjorde skadeverk i et parkeringshus i Nydalsveien. Melderne var vektere i området, men politiet hadde ikke kapasitet til å prioritere oppdraget.

Mistanke om promillekjøring

Fredag kveld klokka 20.30 fikk politiet melding fra en bilist som lå bak en annen bil som kjørte vinglete på Ring 3 rett før Sinsenkrysset. Melderen mistenkte promillekjøring, men bilen tok av og forsvant før politiet kom til stedet

Enhet Vest har for tiden ekstra fokus på ruskjøring, og har i løpet av helgen stoppet en tosifret antall bilister med promille i Oslo vest. Fem ble stoppet bare i løpet av én kontroll på E18 ved Strand natt til lørdag.

Politet opplyser at innbyggerne vil kunne merke at politiet i tiden fremover har flere kontroller med hensikt å avdekke rusede bilførere.

Trikken stoppet av isklumper

I 22-tiden fredag kom det meldinger fra området ved Kiwi i Grefsenveien at ungdommer, trolig i 13-14-årsalderen, kastet snø på biler. En halvtime senere meldte en annen fra om at trolig de samme ungdommene kastet snø på dører i Grefsen allé. Ikke lenge etter ble trikken i Grefsenveien stanset av at det var lagt snø og isklumper i skinnegangen ved Disen holdeplass.


Politiet sendte en patrulje, men ungdommene hadde forsvunnet fra stedet.

Stoppet uten gyldig førerkort

Fredag kveld 23.30 ble en sjåfør tatt uten førerkort sør for Sinsenkrysset. Mannen var en kjenning av politiet, som ble tatt for samme forhold både i januar og tidligere i februar i år. I tillegg til å kjøre uten gyldig førerkort, kjørte han også for fort – 85 km/t i 60-sonen – og ble anmeldt for begge forhold.

Flom i garasjer

I 18-tiden lørdag kveld skapte store vannmengder utfordringer for fremkommeligheten på Trondheimsveien, og Sinsenkrysset ble en periode stengt på grunn av vannmengdene. Flere biler var også involvert i trafikkuhell, slik Nordre Aker Budstikke skrev i helgen.

Samtidig ble det meldt om flom i Muselunden. Det rant en god del vann nedover gangveien langs Rv. 4. Meldingene gikk ut på at det sto vann oppover veggene på boliger og garasjer i Muselundgrenda, og at vannet kom med et voldsomt trykk. Brannvesenet ble tilkalt og ledet vannet ned mot fotballbanene på Muselunden.

Holdt på å bli påkørt

Lørdag klokka 20 ble det sendt en politipatrulje til Kjelsåsveien ved Nordre Åsen, da en melder skal ha holdt på å bli påkjørt. Bilen hadde ikke stor hastighet, men sjåføren skal ha fremstått full. Bilen var borte da politiet kom til stedet.


Politiet fikk oppgitt registreringsnummeret til bilen, men søket etter den ble avsluttet uten resultat.

Ungdomsfest

Det var rundt klokka 20.30 lørdag kveld at politiet fikk melding om en fest med det som skulle være 15-20 ungdommer i alderen 14-15 år på en fest i Sogn-områder. Flere av dem var ifølge melder overstadig beruset.

Vel fremme kom politiet i kontakt med flere ungdommer i alderen 15-16 år som var fulle. En deltaker ble fraktet til legevakt sammen med foreldrene sine.

Politiet hadde en samtale med flere foreldre i etterkant der de sa fra om hva de syntes om oppførselen.

Fest med flere enn ti

Lørdag kveld kom det melding om at det var bråk fra fest på en adresse i Badebakken, men politiet hadde på det tidspunktet ikke kapasitet til å rykke ut. Melder mente det var flere enn ti personer til stede, og dermed brudd på smittevernreglene i Oslo kommune som forbyr samlinger på flere enn ti personer i private hjem, for å hindre spredning av koronavirus.

Fant hund

Natt til søndag klokka 01.50 kom det melding om en løs hund ved Rektorhaugen. Hunden ble tatt hånd om av Bærum Kranservice, som henter inn løse hunder på oppdrag for Oslo politidistrikt. Hundene settes i kennel og blir tatt godt vare på og får både mat, vann og jevnlige lufteturer til rett eier dukker opp igjen. Alle hunder blir sjekket om de har chip, ifølge selskapet.

Det er i skrivende stund uklart om hund og eier er gjenforent.

Mann i Tåsentunnelen

Litt senere på natta, rundt klokka 04, meldte en brøytebilsjåfør fra om at det gikk en kar i Tåsentunnelen. Politipatruljen fant en mann tuslende i tunnelløpet, og han fikk klar beskjed om å komme seg ut og heller finne seg en drosje.

Melding om vold

Søndag kveld, rundt halv tolv, ble politiet tilkalt til en adresse på Sogn. En kvinne opplyste at hun var blitt slått av eksen sin. Hun hadde synlige, lettere skader etter volden.


Ekskjæresten hadde forlatt stedet, men politiet stilte seg opp på noen trafikknutepunkter, og stoppet mannens bil på E6 ved Ulven noe senere. Mannen ble pågrepet og kjørt til sentralarresten. Etter avhør mandag ble han løslatt. Politiet oppretter sak og gjør videre etterforskning. Han blir også anmeldt for å ha tatt med seg kvinnens telefon. Den ble funnen i mannens bil da han ble stanset av politiet.

(Kilde: Oslo politidistrikt)

Nyhetsbrev:

Få ukens nyheter oppsummert i et nyhetsbrev fra Nordre Aker Budstikke. Det er gratis, og du melder deg på her!

Nøkkelord

Personvern og datalagring

Lagring og logging av data

Ved å besøke dette nettstedet lagres noen tekniske data om din internettforbindelse og nettleser. Disse data kan kategoriseres som følger:

Informasjonskapsler

Dette nettstedet bruker cookies/"informasjonskapsler" for å forbedre funksjonalitet og brukeropplevelse.

Vis mer

Teknisk info

Når du besøker et nettsted vil webserveren logge noe teknisk info som din IP-adresse, hvilken nettleser du bruker og tidspunktet for hver gang du forespør data fra serveren, altså når du klikker på en intern lenke og laster en ny nettside eller tilhørende data som skrifttyper, bilder, ulike script som kreves for at nettsiden skal fungere.

Disse dataene spares bare en viss tidsperiode for å kunne utføre feilsøking og feilretting i systemene, og deles aldri med avisens ansatte eller tredjepart.

Brukerinformasjon

Vi lagrer noe informasjon om deg som bruker. På dette nettstedet lagres ingen sensitiv informasjon, men enkel kontaktinformasjon som du gir fra deg når du oppretter en brukerkonto eller kjøper tjenester i nettavisen vil lagres i våre databaser. Dette er nødvendig for å kunne levere tjenestene til deg. Disse dataene slettes når du sletter din brukerkonto.

Hvem lagrer vi data om?

Vanlige besøkende/lesere:

Hvis du besøker dette nettstedet uten å ha registrert en brukerkonto eller abonnement, lagres følgende data om deg:

Vis mer

Innloggede brukere og abonnenter:

Hvis du velger å opprette en brukerkonto og/eller abonnement på nettavisen, vil også følgende informasjon lagres om deg:

Vis mer

NB: Etter at data er slettet vil de likevel kunne spares i inntil 180 dager i backuper. Backuper lagres med høy sikkerhet og begrenset tilgang, og er nødvendig for å kunne drive feilsøking og ivareta brukerenes og datasystemenet sikkerhet.

Dine rettigheter:

Som bruker av dette nettstedet kan du kontakte avisen for å få dine data utlevert og/eller slettet.

Har du en brukerkonto/abonnement, kan du logge inn i din brukerprofil og laste ned dine lagrede data, samt slette din brukerkonto og tilhørende data når som helst.

Vis mer


Hvis du trykker AVVIS vil ingen informasjonskapsler lagres i din nettleser og ingen data om deg logges i våre databaser. Det betyr også at vi ikke kan vite om du har godkjent eller ikke, slik at du vil se denne advarselen på hver side du besøker. Teknisk informasjon (webserverlogger) vil likevel lagre din IP-adresse og nettleserinformasjon, men dise slettes fortløpende som beskrevet ovenfor.

Vi tar ditt personvern på alvor

Ved å besøke dette nettstedet vil noen data bli lagret. Dette er informasjon som er nødvendig for å kunne tilby tjenesten til deg.

Vi lagrer så lite data vi kan, så kort tid som mulig.

Noe gikk galt! Vennligst forsøk på nytt.

Mer informasjon

Siden lastes nå på nytt...