Nordre Aker Budstikke

Nordre Aker Budstikke

Ungdomsskole vurderer mobilforbud – også i friminuttene

Mobilhotell? Det betyr at elevene leverer inn mobilene når de kommer på skolen om morgenen, og får den utlevert når skoledagen er ferdig. (ILLUSTRASJONSFOTO)

– Lite sosialt å sitte med nesa ned i mobilen i pauser og friminutter, sier assisterende rektor ved Nordre Aker-ungdomsskolen som vurderer å kreve at elevene leverer fra seg mobiltelefonen når de kommer på skolen. Det har vært tilfeller med smugfilming i garderoben.

Nordre Aker Budstikke
Nordre Aker Budstikke

Publisert:

Sist oppdatert: 13.01.2016 kl 19:29

NORDBERG: – Vi har god kontroll på mobilbruk, eller snarere ikke-mobilbruk, i undervisningssituasjonen. Men i pausene og friminuttene er det mange som sitter med nesa ned i telefonen. Det er lite sosialt, sier assisterende rektor ved Nordberg skole, Lise Byom Nilssen.

Følg Nordre Aker Budstikke på Facebook!

Forslag

I referatet fra et møte i Foreldrenes Arbeidstutvalg (FAU) ved ungdomsskolen senhøstes, står det også blant annet følgende:

«Det ses på et forslag om mobilhotell på skolen. Et sted hvor alle mobiler kan ligge i skoletiden.»

Assisterende rektor forteller videre at forslaget fra FAU også er informert om i Driftsstyret. Også i elevrådet, som ifølge Byom Nilssen ikke umiddelbart er positive til mobilhotell på skolen.

LES OGSÅ: Brrr… Iskaldt for syklistene på Tåsen!

Mer sosialt

Kanskje blir det mobilhotell for elevene når de kommer til skolen, fra neste høst ved Nordberg ungdomsskole. Foto: KRISTIN TUFTE HAGA

– Hensikten med et eventuelt mobilhotell er jo blant annet å stimulere til mer sosial omgang mellom elevene. I tillegg opplever mange mobiltelefonen som forstyrrende, og mange blir nok stresset av å alltid ha den tilgjengelig og på. Men det er jo så klart mange for- og mot-argumenter til dette, sier Byom Nilssen.

Hun legger til at saken vil bli drøftet videre utover våren, også i skolens ledergruppe, og at et eventuelt mobilhotell først er aktuelt fra høsten 2016.

STEM NÅ! Her er finalistene til Årets Navn i Nordre Aker! Les mer og stem her!

Hensikten med et eventuelt mobilhotell er jo blant annet å stimulere til mer sosial omgang mellom elevene

Smugfilming

I referatet fra FAU-møtet står det også at det har vært tilfelle av snikfilming i garderoben.

«Det har vært tilfeller av smugfilming i garderobene. Skolen slår hardt ned på slik oppførsel.»

Assisterende rektor forteller at det også ble slått hardt ned på denne hendelsen.

– Det har vi ryddet opp i. Og nå blir regelen om at alle mobiler skal leveres til lærer før gym, strengt fulgt opp. Hendelsen fra i høst ble ikke noen stor sak, men uansett helt uakseptabelt at noen skal føle frykt for at andre tar bilde av deg i garderoben og dusjen.

SE FILM: I Fagerbergrevyen er det jentene som skinner aller sterkest

Ikke aktuelt på Morellbakken og Engebråten

Morellbakken ungdomsskole på Grefsen har ikke mobilhotell, og vurderer det heller ikke. Mobiler blir også brukt i undervisningssituasjoner.

– Når det er sagt, vi skal utover våren – og det er faktisk elevinitiert – sammen snakke om skjermens tilstedeværelse i friminuttene og pausene. Vi har ikke tro på forbud, men derimot holdningsskapende arbeid, vi lever jo i 2016, sier assisterende rektor ved Morellbakken, Marit Jensen.

Engebråten ungdomsskole på Kjelsås opplyser at de ikke har mobilhotell, og heller ikke vurderer det.

Følg Nordre Aker Budstikke på Facebook!

LES OGSÅ:

Nordre Aker Budstikke: Hold deg oppdatert med vårt nyhetsbrev!

Hold deg oppdatert ved å melde deg på vårt gratis nyhetsbrev som kommer rett i innboksen din hver torsdag!
Leser du på mobil? Meld deg på ved å sende e-post!

Personvern og datalagring

Lagring og logging av data

Ved å besøke dette nettstedet lagres noen tekniske data om din internettforbindelse og nettleser. Disse data kan kategoriseres som følger:

Informasjonskapsler

Dette nettstedet bruker cookies/"informasjonskapsler" for å forbedre funksjonalitet og brukeropplevelse.

Vis mer

Teknisk info

Når du besøker et nettsted vil webserveren logge noe teknisk info som din IP-adresse, hvilken nettleser du bruker og tidspunktet for hver gang du forespør data fra serveren, altså når du klikker på en intern lenke og laster en ny nettside eller tilhørende data som skrifttyper, bilder, ulike script som kreves for at nettsiden skal fungere.

Disse dataene spares bare en viss tidsperiode for å kunne utføre feilsøking og feilretting i systemene, og deles aldri med avisens ansatte eller tredjepart.

Brukerinformasjon

Vi lagrer noe informasjon om deg som bruker. På dette nettstedet lagres ingen sensitiv informasjon, men enkel kontaktinformasjon som du gir fra deg når du oppretter en brukerkonto eller kjøper tjenester i nettavisen vil lagres i våre databaser. Dette er nødvendig for å kunne levere tjenestene til deg. Disse dataene slettes når du sletter din brukerkonto.

Hvem lagrer vi data om?

Vanlige besøkende/lesere:

Hvis du besøker dette nettstedet uten å ha registrert en brukerkonto eller abonnement, lagres følgende data om deg:

Vis mer

Innloggede brukere og abonnenter:

Hvis du velger å opprette en brukerkonto og/eller abonnement på nettavisen, vil også følgende informasjon lagres om deg:

Vis mer

NB: Etter at data er slettet vil de likevel kunne spares i inntil 180 dager i backuper. Backuper lagres med høy sikkerhet og begrenset tilgang, og er nødvendig for å kunne drive feilsøking og ivareta brukerenes og datasystemenet sikkerhet.

Dine rettigheter:

Som bruker av dette nettstedet kan du kontakte avisen for å få dine data utlevert og/eller slettet.

Har du en brukerkonto/abonnement, kan du logge inn i din brukerprofil og laste ned dine lagrede data, samt slette din brukerkonto og tilhørende data når som helst.

Vis mer


Hvis du trykker AVVIS vil ingen informasjonskapsler lagres i din nettleser og ingen data om deg logges i våre databaser. Det betyr også at vi ikke kan vite om du har godkjent eller ikke, slik at du vil se denne advarselen på hver side du besøker. Teknisk informasjon (webserverlogger) vil likevel lagre din IP-adresse og nettleserinformasjon, men dise slettes fortløpende som beskrevet ovenfor.

Vi tar ditt personvern på alvor

Ved å besøke dette nettstedet vil noen data bli lagret. Dette er informasjon som er nødvendig for å kunne tilby tjenesten til deg.

Vi lagrer så lite data vi kan, så kort tid som mulig.

Noe gikk galt! Vennligst forsøk på nytt.

Mer informasjon

Siden lastes nå på nytt...