Nordre Aker Budstikke

Universitetet har brukt 305 millioner på dette bygget

UTVIKLINGSPOTENSIAL: Det er denne eiendommen i Gaustadalléen 30, inntil nylig eid av NEMKO, som Universitetet har bladd opp 305 millioner kroner for. Foto: UNIVERSITETET I OSLO

Som et ledd i den fremtidige utviklingen av Universitetet i Oslo, har UiO kjøpt «strategisk plassert» bygning i Gaustadalléen.

Nordre Aker Budstikke
Nordre Aker Budstikke

Publisert:

Sist oppdatert: 12.05.2015 kl 23:26

BLINDERN/GAUSTAD: Kjøpesummen er i underkant av 305 millioner kroner, og det er den såkalte Nemko-eiendommen i Gaustadalléen 30 universitetet har sikret seg.

Følg Nordre Aker Budstikke på Facebook!

– Et strategisk og fremtidsrettet kjøp

«Den ligger strategisk plassert mellom Det medisinske fakultet, Forskningsparken, Ole Johan Dahls hus og det fremtidige Livsvitenskapsbygget i Gaustadbekkdalen», heter det i en pressemeling fra universitetet.

– Kjøpet av Nemko-eiendommen er en strategisk og fremtidsrettet investering som vil gjøre det mulig å utvikle fremragende utdanning og forskning, sier rektor Ole Petter Ottersen i pressemeldingen.

LES OGSÅ: Sterkt møte mellom Amalie (6) og Victoria (18) på barnekreftavdelingen: – Jeg vet jo godt hva det vil si å være syk

Ta av for planlagt universitets-ekspansjon

Og det er universitetets plassutfordringer de kommende årene det nå planlegges for.

Eiendommen som er kjøpt har ifølge UiO «et betydelig potensiale for utvikling». Denne muligheten, i tillegg til den sentrale plasseringen, er hovedgrunnen til at Universitetsstyret gikk inn for å kjøpe eiendommen.

– UiOs langsiktige arealbehov er bakgrunnen for at UiO har kjøpt eiendommen. Universitetet vil ha behov for areal på flere områder i årene som kommer. Eiendommen er i dag på knapt 12.000 kvadratmeter, men kan i henhold til gjeldende reguleringsplan bygges ut til 35.000 kvadratmeter. Eiendommen vil ligge nært til det nye Livsvitenskapsbygget og medisinsk fakultet på Gaustad, og kan blant annet ta ekspansjon i relasjon til dette, sier direktør i eiendomsavdelingen ved UiO, John Skogen, til Nordre Aker Budstikke.

LES OGSÅ: Vil hindre russefest: Har hasteinnført parkeringsforbud for buss på disse parkeringsplassene

Leieavtaler til 2020

Universitetet overtok formelt eiendommen 30. april i år. Den rommer i dag vel 11.700 kvadratmeter med bygningsmasse.

UiO har vært leietaker i deler av Nemko-bygningen i flere år. Senter for tverrfaglig kjønnsforskning og deler av Institutt for lingvistiske og nordiske studier vil fortsatt holde til i bygningen.

De øvrige brukerne av bygningen blir nå leietakere hos UiO. Disse er Nemko AS, DNV Nemko Presafe AS og Folkehelseinstituttet (Rettsmedisinsk institutt). Bygget er utleid i fem år, til 2020, men deler kan fristilles noe før.

LES OGSÅ:

«Nye» Nordre Aker Budstikke


I 2015 er Nordre Aker Budstikke relansert som ny, ren nettavis på nab.no.

Hold deg oppdatert ved å melde deg på vårt nye, gratis nyhetsbrev!
Leser du på mobil? Meld deg på ved å sende e-post!

Personvern og datalagring

Lagring og logging av data

Ved å besøke dette nettstedet lagres noen tekniske data om din internettforbindelse og nettleser. Disse data kan kategoriseres som følger:

Informasjonskapsler

Dette nettstedet bruker cookies/"informasjonskapsler" for å forbedre funksjonalitet og brukeropplevelse.

Vis mer

Teknisk info

Når du besøker et nettsted vil webserveren logge noe teknisk info som din IP-adresse, hvilken nettleser du bruker og tidspunktet for hver gang du forespør data fra serveren, altså når du klikker på en intern lenke og laster en ny nettside eller tilhørende data som skrifttyper, bilder, ulike script som kreves for at nettsiden skal fungere.

Disse dataene spares bare en viss tidsperiode for å kunne utføre feilsøking og feilretting i systemene, og deles aldri med avisens ansatte eller tredjepart.

Brukerinformasjon

Vi lagrer noe informasjon om deg som bruker. På dette nettstedet lagres ingen sensitiv informasjon, men enkel kontaktinformasjon som du gir fra deg når du oppretter en brukerkonto eller kjøper tjenester i nettavisen vil lagres i våre databaser. Dette er nødvendig for å kunne levere tjenestene til deg. Disse dataene slettes når du sletter din brukerkonto.

Hvem lagrer vi data om?

Vanlige besøkende/lesere:

Hvis du besøker dette nettstedet uten å ha registrert en brukerkonto eller abonnement, lagres følgende data om deg:

Vis mer

Innloggede brukere og abonnenter:

Hvis du velger å opprette en brukerkonto og/eller abonnement på nettavisen, vil også følgende informasjon lagres om deg:

Vis mer

NB: Etter at data er slettet vil de likevel kunne spares i inntil 180 dager i backuper. Backuper lagres med høy sikkerhet og begrenset tilgang, og er nødvendig for å kunne drive feilsøking og ivareta brukerenes og datasystemenet sikkerhet.

Dine rettigheter:

Som bruker av dette nettstedet kan du kontakte avisen for å få dine data utlevert og/eller slettet.

Har du en brukerkonto/abonnement, kan du logge inn i din brukerprofil og laste ned dine lagrede data, samt slette din brukerkonto og tilhørende data når som helst.

Vis mer


Hvis du trykker AVVIS vil ingen informasjonskapsler lagres i din nettleser og ingen data om deg logges i våre databaser. Det betyr også at vi ikke kan vite om du har godkjent eller ikke, slik at du vil se denne advarselen på hver side du besøker. Teknisk informasjon (webserverlogger) vil likevel lagre din IP-adresse og nettleserinformasjon, men dise slettes fortløpende som beskrevet ovenfor.

Vi tar ditt personvern på alvor

Ved å besøke dette nettstedet vil noen data bli lagret. Dette er informasjon som er nødvendig for å kunne tilby tjenesten til deg.

Vi lagrer så lite data vi kan, så kort tid som mulig.

Noe gikk galt! Vennligst forsøk på nytt.

Mer informasjon

Siden lastes nå på nytt...