ANNONSE
ANNONSE
Nordre Aker Budstikke

Jobber med å få hjem fem korona-faste elever fra Sør-Afrika

Rektor Ottar Nesje på Rønningen folkehøgskole på Kjelsås. Foto: Stella Oter Lindeberg (arkivfoto)

Fem elever og en lærer fra Rønningen folkehøgskole er blant folkehøgskoleelevene som ikke kommer seg hjem fra Sør-Afrika.

Nordre Aker Budstikke
Nordre Aker Budstikke

Publisert:

Sist oppdatert: 27.11.2021 kl 20:37

ANNONSE
ANNONSE
ANNONSE

KJELSÅS: Elevene og læreren fra Rønningen folkehøgskole på Kjelsås er i Cape Town sammen med elever fra Sunnmøre folkehøgskole.

Det meldte NRK Dagsrevyen lørdag kveld.

Norge og flere andre land innfører strenge tiltak mot reiser fra landet. Delegasjonen fra Rønningen har derfor fått kansellert sin hjemreise. Nå er de booket til en ny flight onsdag til uka.

Til Avisa Oslo sier Rønningen-rektor Ottar Nesje at de jobber med å få elevene hjem.

– Alle er friske og ved godt mot. Det er ti ganger så høyt smittetrykk i Norge, som det er i Sør-Afrika. Så det er antakeligvis tryggere å være der, enn her, sier han til avisen.

ANNONSE

Flere norske elever koronafast

Også paragliderlinjen ved Folkehøgskolen Nord-Norge er på tur i Sør-Afrika. Nå jobber rektor ved skolen på spreng for å få dem hjem, skriver VG.

Elevene befinner seg i den lille byen Wilderness på sørspissen av Sør-Afrika.

– De har vært der siden 18. november og skulle etter planen tilbake 6. desember, men nå prøver vi å få dem hjem tidligere, sier rektor Stine Molund, som ifølge avisen lørdag jobber iherdig for å prøve å finne en alternativ hjemreise for elever og ansatte på tur.

Luftsport-lærer Arne Rydning er sammen med elevene i Sør-Afrika. Han sier elevene trives, men syns situasjonen er lei med tanke på at de ikke kan ha kontakt med lokalbefolkningen.

ANNONSE

– Vi merker ingenting med tanke på den nye mutasjonen her vi er. Det vi hører er at ting stenger ned. Det er ikke bekymring blant elevene, vi tror at det løser seg bra, sier læreren til VG.

ANNONSE
ANNONSE
ANNONSE