Nordre Aker Budstikke

- Usikrede barn kan gå som prosjektiler gjennom frontruta

Politiet er klare til skolestart.

Rett og riktig: Oslopolitiet skal være synlig tilstede ved skoler over hele byen de første ukene av skoleåret. Her ved Trasop skole i fjor. Foto: Foto: Arkiv

Foreldre er en fare for egne og andres barn på skoleveien. Mandag starter politiet Aksjon Skolestart.

Nordre Aker Budstikke
Nordre Aker Budstikke

Publisert:

Sist oppdatert: 21.08.2013 kl 14:07

OSLO: - Foreldrene vil gjerne kjøre barna sine til døra. Det kan skape endel skumle situasjoner.

Eirik Ueland er forberedt. Som overbetjent i trafikkorpset ved Majorstua politistasjon står han i spissen når Aksjon Skolestart ruller i gang på mandag.

På veien og ved skolen

To politiavsnitt har fordelt oppgavene med mellom seg.

- Operativt står langs veiene og stopper foreldre som ikke har sikret barna skikkelig. Der er det mange som slurver, sier han.

Da får foreldrene gjerne et foredrag om hvordan barna skal sikres godt nok, og et forelegg når en regel er brutt.

Les også: Det flyter over av brukte sprøytespisser i Oslo sentrum.

Ser ikke de minste

Ved skolen står politiets forebyggende avsnitt utplassert. Deres oppgave er å snakke med foreldrene, og gjøre dem oppmerksom på de skumle situasjonenene som kan oppstå.

- Da handler det om hensiktsmessig avlevering og parkering, og ellers alt som har med trafikk å gjøre, sier Ueland.Det betyr også å være bevisst på at det kan være folk i nærheten man ikke kan se.

- Når mange biler er samlet på samme sted kan det være vanskelig å se de aller minste, formaner overbetjenten.

Les også: - Seksåringer er én meter høye ...

Barn i bagasjerommet

Ueland har vært med på mye.

- Høy fart, slurv med vikeplikt og bilbelte, og dessuten mobilbruk har vært ganske vanlig de siste årene.

Verst av alt er de overfylte bilene:

- Her et år stoppet jeg en vanlig stasjonsvogn med to barn usikret i bagasjerommet. Hadde den bråbremset hadde de gått som prosjektiler gjennom frontruta, grøsser betjenten.

Les også: Her endte den elleville fylleferden

Årlig begivenhet

Å sørge for en trygg skolestart for de minste har vært fast tradisjon for Oslopolitiet i over 20 år. Og det er nok å gjøre.

- Alle veier utenom E 18 og Ring 3 er per definisjon skolevei. Følg trafikkreglene og ikke stress, råder Ueland.


 

Personvern og datalagring

Lagring og logging av data

Ved å besøke dette nettstedet lagres noen tekniske data om din internettforbindelse og nettleser. Disse data kan kategoriseres som følger:

Informasjonskapsler

Dette nettstedet bruker cookies/"informasjonskapsler" for å forbedre funksjonalitet og brukeropplevelse.

Vis mer

Teknisk info

Når du besøker et nettsted vil webserveren logge noe teknisk info som din IP-adresse, hvilken nettleser du bruker og tidspunktet for hver gang du forespør data fra serveren, altså når du klikker på en intern lenke og laster en ny nettside eller tilhørende data som skrifttyper, bilder, ulike script som kreves for at nettsiden skal fungere.

Disse dataene spares bare en viss tidsperiode for å kunne utføre feilsøking og feilretting i systemene, og deles aldri med avisens ansatte eller tredjepart.

Brukerinformasjon

Vi lagrer noe informasjon om deg som bruker. På dette nettstedet lagres ingen sensitiv informasjon, men enkel kontaktinformasjon som du gir fra deg når du oppretter en brukerkonto eller kjøper tjenester i nettavisen vil lagres i våre databaser. Dette er nødvendig for å kunne levere tjenestene til deg. Disse dataene slettes når du sletter din brukerkonto.

Hvem lagrer vi data om?

Vanlige besøkende/lesere:

Hvis du besøker dette nettstedet uten å ha registrert en brukerkonto eller abonnement, lagres følgende data om deg:

Vis mer

Innloggede brukere og abonnenter:

Hvis du velger å opprette en brukerkonto og/eller abonnement på nettavisen, vil også følgende informasjon lagres om deg:

Vis mer

NB: Etter at data er slettet vil de likevel kunne spares i inntil 180 dager i backuper. Backuper lagres med høy sikkerhet og begrenset tilgang, og er nødvendig for å kunne drive feilsøking og ivareta brukerenes og datasystemenet sikkerhet.

Dine rettigheter:

Som bruker av dette nettstedet kan du kontakte avisen for å få dine data utlevert og/eller slettet.

Har du en brukerkonto/abonnement, kan du logge inn i din brukerprofil og laste ned dine lagrede data, samt slette din brukerkonto og tilhørende data når som helst.

Vis mer


Hvis du trykker AVVIS vil ingen informasjonskapsler lagres i din nettleser og ingen data om deg logges i våre databaser. Det betyr også at vi ikke kan vite om du har godkjent eller ikke, slik at du vil se denne advarselen på hver side du besøker. Teknisk informasjon (webserverlogger) vil likevel lagre din IP-adresse og nettleserinformasjon, men dise slettes fortløpende som beskrevet ovenfor.

Vi tar ditt personvern på alvor

Ved å besøke dette nettstedet vil noen data bli lagret. Dette er informasjon som er nødvendig for å kunne tilby tjenesten til deg.

Vi lagrer så lite data vi kan, så kort tid som mulig.

Noe gikk galt! Vennligst forsøk på nytt.

Mer informasjon

Siden lastes nå på nytt...