Nordre Aker Budstikke

Utbygger søker dispensasjon, vil ikke lage så mange parkeringsplasser

Den nye blokken ses midt i bildet, mellom de eksisterende blokkene i Folke Bernadottes vei. Grøntdraget går langs bebyggelsen. Foto: PLAN- OG BYGNINGSETATEN

Noe Berg Nordberg Sogn Tåsen Vel er sterkt i mot. Vellet mener færre parkeringsplasser vil føre til økt belastning for nærområdet og redusert trafikksikkerhet.

Nordre Aker Budstikke
Nordre Aker Budstikke

Publisert:

Sist oppdatert: 09.08.2018 kl 12:06

KRINGSJÅ:Tiltakshaver for prosjektet er AS Naturbetong, med Arcasa arkitekter AS som konsulent, som gjelder oppføring av boligblokk på 10 etasjer med cirka 35 leiligheter - les tidligere sak her.

Dispensasjon

Nå søkes det om dispensasjon fra parkeringsnormen.

«Bakgrunnen for søknaden er at det etter salg av samtlige leiligheter gjenstod parkeringsplasser som ingen ønsket å kjøpe, samt at ansvarlig prosjekterende ved en feiltolkning beregnet et alt for stort antall sykkelplasser. Den samme feiltolkning gjorde seg for øvrig dessverre også gjeldende for ansvarlig prosjekterende sin beregning av antall bilparkeringsplasser. stedet I for å beregne antall sykkelplasser og parkeringsplasser for boligkompleks, ble det beregnet etter næring og offentlig formål,» står det i dispensasjonssøknaden.

Den nye blokken skal bygges mellom to eksisterende bygninger på ti etasjer Foto: KARL ANDREAS KJELSTRUP/ARKIV

Reagerer

Berg Nordberg Sogn Tåsen Vel reagerer på dette, og har også sendt inn kommentar til Plan- og bygningsetaten.


«Øvre del av Folke Bernadottes vei og Minister Ditleffs vei er allerede høyt belastet med både trafikk og biler. Grunnet stor byggeaktivitet i området vil dette problemet øke i årene som kommer. En dispensasjon fra 13 til 9 parkeringsplasser tilhørende Folke Bernadottes vei 2 og 30 til 26 parkeringsplasser tilhørende Folke Bernadottes vei 4 vil føre til økt belastning for nærområdet da flere biler må parkere i gaten,» skriver vellet.

Videre:

«Dette medfører redusert trafikksikkerhet og kan ikke aksepteres. Store utrykningskjøretøyer vil også ha vanskeligheter med å komme frem som følge av omfattende gateparkering.»

HER KAN DU LESE HELE SAKSGANGEN I PLAN- OG BYGNINGSETATENS SAKSINNSYN

Nordre Aker Budstikke har flere ganger forsøkt å komme i kontakt med både arkitekt og utbygger, om flere detaljer rundt dispensasjonssøknaden, men har ikke lykkes i det.

Reduksjon i kvadratmeter

Plan- og bygningsetaten kan fortelle til lokalavisa at totalt areal utbygger ønsker å redusere i kjeller og første etasje, er følgende:

– Arealet i plan kjeller reduseres med 214 kvadratmeter. Arealet i plan 1. etasjer reduseres med 159 kvadratmeter. Behandlingstiden er på 12 uker fra 9. juli 2018 for søknad om dispensasjon fra gjeldende parkeringsnorm. Det betyr at saksbehandlingen skal være ferdig innen 1. oktober 2018, skriver Atle Jan Larsen, senior kommunikasjonsrådgiver i Plan- og bygningsetaten, til Nordre Aker Budstikke.

Nyhetsbrev fra Nordre Aker Budstikke

Få ukens nyheter oppsummert i et nyhetsbrev fra Nordre Aker Budstikke. Det er gratis, og du melder deg på her!

Personvern og datalagring

Lagring og logging av data

Ved å besøke dette nettstedet lagres noen tekniske data om din internettforbindelse og nettleser. Disse data kan kategoriseres som følger:

Informasjonskapsler

Dette nettstedet bruker cookies/"informasjonskapsler" for å forbedre funksjonalitet og brukeropplevelse.

Vis mer

Teknisk info

Når du besøker et nettsted vil webserveren logge noe teknisk info som din IP-adresse, hvilken nettleser du bruker og tidspunktet for hver gang du forespør data fra serveren, altså når du klikker på en intern lenke og laster en ny nettside eller tilhørende data som skrifttyper, bilder, ulike script som kreves for at nettsiden skal fungere.

Disse dataene spares bare en viss tidsperiode for å kunne utføre feilsøking og feilretting i systemene, og deles aldri med avisens ansatte eller tredjepart.

Brukerinformasjon

Vi lagrer noe informasjon om deg som bruker. På dette nettstedet lagres ingen sensitiv informasjon, men enkel kontaktinformasjon som du gir fra deg når du oppretter en brukerkonto eller kjøper tjenester i nettavisen vil lagres i våre databaser. Dette er nødvendig for å kunne levere tjenestene til deg. Disse dataene slettes når du sletter din brukerkonto.

Hvem lagrer vi data om?

Vanlige besøkende/lesere:

Hvis du besøker dette nettstedet uten å ha registrert en brukerkonto eller abonnement, lagres følgende data om deg:

Vis mer

Innloggede brukere og abonnenter:

Hvis du velger å opprette en brukerkonto og/eller abonnement på nettavisen, vil også følgende informasjon lagres om deg:

Vis mer

NB: Etter at data er slettet vil de likevel kunne spares i inntil 180 dager i backuper. Backuper lagres med høy sikkerhet og begrenset tilgang, og er nødvendig for å kunne drive feilsøking og ivareta brukerenes og datasystemenet sikkerhet.

Dine rettigheter:

Som bruker av dette nettstedet kan du kontakte avisen for å få dine data utlevert og/eller slettet.

Har du en brukerkonto/abonnement, kan du logge inn i din brukerprofil og laste ned dine lagrede data, samt slette din brukerkonto og tilhørende data når som helst.

Vis mer


Hvis du trykker AVVIS vil ingen informasjonskapsler lagres i din nettleser og ingen data om deg logges i våre databaser. Det betyr også at vi ikke kan vite om du har godkjent eller ikke, slik at du vil se denne advarselen på hver side du besøker. Teknisk informasjon (webserverlogger) vil likevel lagre din IP-adresse og nettleserinformasjon, men dise slettes fortløpende som beskrevet ovenfor.

Vi tar ditt personvern på alvor

Ved å besøke dette nettstedet vil noen data bli lagret. Dette er informasjon som er nødvendig for å kunne tilby tjenesten til deg.

Vi lagrer så lite data vi kan, så kort tid som mulig.

Noe gikk galt! Vennligst forsøk på nytt.

Mer informasjon

Siden lastes nå på nytt...