Nordre Aker Budstikke

Utbyggingen ved Langsetløkka vedtatt i bystyret

Rødt vippet bort blokker ved langsetløkka

Rødt vippet bort femetasjers blokker ved Langsetløkka, og sikret flertall for kun rekkehus på tomta ved Rønningen Folkehøgskole.

Nordre Aker Budstikke
Nordre Aker Budstikke

Publisert:

Sist oppdatert: 26.01.2015 kl 17:51

KJELSÅS: Rødt satt på vippen i Rønningen-utbyggingen. Partiet landet på nei til to femetasjers blokker - kun rekkehus på tomta Rønningen Folkehøgskole selger til utbygger.

I går behandlet Oslo bystyre reguleringsplanen. Rødts to representanter i bystyret var nok til å gi flertall for å droppe de to fem-etasjers blokkene. Blokker som ikke var en del av det opprinnelige forslaget fra utbygger, men noe flertallet i byutviklingskomiteen, SV, Ap, Frp og Miljøpartiet de Grønne ønsket å inkludere. Det stikk i strid med byrådets innstilling, som gikk for kun rekkehus på tomta, rundt 35 enheter. 

"Byrådets innstilling ble vedtatt. Oslo bystyre vedtar med hjemmel i plan- og bygningslovens § 12-12 detaljregulering med reguleringsbestemmelser for Myrerskogveien 52C og 54, Rønningen folkehøyskole, alternativ 1, som reguleres til Bebyggelse og anlegg." står det blant annet i vedtaket.

I rekkefølgebestemmelsene til innstillingen står det også følgende:

Vei ferdig utarbeidet

"§ 12 Rekkefølgebestemmelser


Før det gis midlertidig brukstillatelse for boligene i felt A, skal ny felles kjørevei til felt A være ferdig opparbeidet."

I forrige uke dro Rødt - med Bjørnar Moxsnes og Marit Halse - på befaring til Rønningen Folkehøgskole-området og Langsetløkka. Mandag kveld tok partiet stilling til den store utbyggingssaken - les flere saker her.

- Dagens trafikkmengde allerede stor

- Vi diskuterte saken med med folk i nærmiljøet. De er bekymret for den økte biltrafikken ved utbygging. Inn- og utkjøring blir langs Langsetløkka, som er et viktig friområde for barn og unge på Kjelsås. Dagens trafikkmengde forbi løkka er allerede stor, sa Moxnes til avisen i etterkant av mandagsmøtet.

Det er allerede politisk flertall for adkomstvei til den nye boligtomta fra nord og via Langsetløkka, en løsning som har vakt store protester fra nærmiljøet.

- Med blokker blir trafikkbelastninga størst, og blokkene vil i tillegg frata de nærmeste naboene sol og utsikt. Dette er heller ikke et typisk knutepunkt-område, og det har jo ikke en kollektivdekning som tilsier mer fortetting enn det byrådet foreslår, la han til.


Les også: Mer støy fra trikken nå, enn for 50 år siden

Skal ikke gi blaffen

Han legger til at folkevalgte må lytte til de berørte.

- Naboer kan ikke ha vetorett i utbyggingssaker, men jeg syns ikke vi folkevalgte skal gi blaffen i de som blir berørt av en utbygging, spesielt ikke når de fremmer relevante motforestillinger. Men her opplever jeg at Frp, De Grønne, Ap og SV overhodet ikke lytter til nærmiljøet, og ser bort fra den vanskelige trafikksituasjonen forbi friområdet Langsetløkka, mener Moxnes.

Les også: Vil forkaste hele studentutbyggingen

Hørt på noen punkter

- Dette betyr at begge parter blir hørt på noen punkter, men at ingen får det helt som de vil. Det er en bedre løsning enn en fullstendig overkjøring av nærmiljøet. Begge forslagene fører til at Rønningen folkehøyskole kan gjennomføre en sårt tiltrengt oppgradering og utvidelse av skolen, og bygge en flerbrukshall og ballbane. Det vil bli et veldig positivt tilskudd for hele nærområdet, avsluttet Moxnes.

Personvern og datalagring

Lagring og logging av data

Ved å besøke dette nettstedet lagres noen tekniske data om din internettforbindelse og nettleser. Disse data kan kategoriseres som følger:

Informasjonskapsler

Dette nettstedet bruker cookies/"informasjonskapsler" for å forbedre funksjonalitet og brukeropplevelse.

Vis mer

Teknisk info

Når du besøker et nettsted vil webserveren logge noe teknisk info som din IP-adresse, hvilken nettleser du bruker og tidspunktet for hver gang du forespør data fra serveren, altså når du klikker på en intern lenke og laster en ny nettside eller tilhørende data som skrifttyper, bilder, ulike script som kreves for at nettsiden skal fungere.

Disse dataene spares bare en viss tidsperiode for å kunne utføre feilsøking og feilretting i systemene, og deles aldri med avisens ansatte eller tredjepart.

Brukerinformasjon

Vi lagrer noe informasjon om deg som bruker. På dette nettstedet lagres ingen sensitiv informasjon, men enkel kontaktinformasjon som du gir fra deg når du oppretter en brukerkonto eller kjøper tjenester i nettavisen vil lagres i våre databaser. Dette er nødvendig for å kunne levere tjenestene til deg. Disse dataene slettes når du sletter din brukerkonto.

Hvem lagrer vi data om?

Vanlige besøkende/lesere:

Hvis du besøker dette nettstedet uten å ha registrert en brukerkonto eller abonnement, lagres følgende data om deg:

Vis mer

Innloggede brukere og abonnenter:

Hvis du velger å opprette en brukerkonto og/eller abonnement på nettavisen, vil også følgende informasjon lagres om deg:

Vis mer

NB: Etter at data er slettet vil de likevel kunne spares i inntil 180 dager i backuper. Backuper lagres med høy sikkerhet og begrenset tilgang, og er nødvendig for å kunne drive feilsøking og ivareta brukerenes og datasystemenet sikkerhet.

Dine rettigheter:

Som bruker av dette nettstedet kan du kontakte avisen for å få dine data utlevert og/eller slettet.

Har du en brukerkonto/abonnement, kan du logge inn i din brukerprofil og laste ned dine lagrede data, samt slette din brukerkonto og tilhørende data når som helst.

Vis mer


Hvis du trykker AVVIS vil ingen informasjonskapsler lagres i din nettleser og ingen data om deg logges i våre databaser. Det betyr også at vi ikke kan vite om du har godkjent eller ikke, slik at du vil se denne advarselen på hver side du besøker. Teknisk informasjon (webserverlogger) vil likevel lagre din IP-adresse og nettleserinformasjon, men dise slettes fortløpende som beskrevet ovenfor.

Vi tar ditt personvern på alvor

Ved å besøke dette nettstedet vil noen data bli lagret. Dette er informasjon som er nødvendig for å kunne tilby tjenesten til deg.

Vi lagrer så lite data vi kan, så kort tid som mulig.

Noe gikk galt! Vennligst forsøk på nytt.

Mer informasjon

Siden lastes nå på nytt...