Nordre Aker Budstikke

Utsetter fjerning av beboerparkering og sykkeltilpasning i veien

Eventyrveien er trasë i plan for sykkelveinettet i Oslo, fra 2018. Nå blir den også fysisk tilrettelat for sykling. Foto: Karl Andreas Kjelstrup

Beboerparkeringen i Eventyrveien skal bort når veien skal tilrettelegges for «sykling i blandet trafikk». Arbeidet skulle startet i oktober, men er nå utsatt.

Nordre Aker Budstikke
Nordre Aker Budstikke

Publisert:

Sist oppdatert: 15.10.2020 kl 19:28

ULLEVÅL: I august skrev vi at Eventyrveien, på strekningen fra krysset mot Sognsveien og helt ned til Niels Henrik Abels vei ved universitetet på Blindern, skal tilrettelegges for sykling i blandet trafikk ved å fjerne muligheten for gateparkering. Oppstart var planlagt i oktober 2020.

Denne delen av Eventyrveien er drøyt 460 meter, og i dag er veien en del av beboerparkeringssonen i Nordre Aker.

Dette er strekningen. Kart: Bymiljøetaten.

Tiltaket i Eventyrveien vil gjøre veien mer oversiktlig, ifølge Bymiljøetaten. I tillegg til at gateparkeringen fjernes, skal krysset med Per Gynts vei smalnes inn, og det skal anlegges et nytt grøntareal som skal bidra til bedre håndtering av overvann (regn- og smeltevann).

Nå går det frem av Bymiljøetatens nettsider at oppstart er utsatt:


– Vi planlegger å gjennomføre oppgraderingen tidligst vinter 2020/2021, skriver etaten nå.

Sykkeltilretteleggingn i Eventyrveien skal koble sammen sykkelnettet mellom Sognsveien til Blindern. Foto: Karl Andreas Kjelstrup

Byantikvaren hadde innsigelser

– Krysset mellom Eventyrveien og Per Gynts vei er såpass stort at en innstramming best gjøres med å bygge en plass. Her har Byantikvaren gitt innspill, og vi behøver å gå i dialog med dem for å få til en utforming som i best mulig grad ivaretar kulturminneverdien i området, sier Guro Birkeland Tangen, pressevakt i Bymiljøetaten.

– Vi må bearbeide planen for krysset før kan sette i gang med anleggsarbeidene her.

Slik var krysset planlagt:


Illustrasjon som viser planlagt løsning for krysset Eventyrveien/Per Gynts vei. Illustrasjon fra Bymiljøetaten

Det store krysset mellom Eventyrveien og Per Gynts vei (PGv er til høyre for bildekanten) skal smalnes inn ved hjelp av regnbed. Foto: Karl Andreas Kjelstrup

Skapte reaksjoner i nabolaget

Planene om sykkeltilpasning og fjerning av parkeringsmulighet i Eventyrveien, skapte reaksjoner i nabolaget, og mange privatpersoner har sendt inn kommentarer til forslaget, viser kommunens e-innsyn.

I sin høringsuttalelse skrev Oslo Havebyselskap at de var kritisk til forslaget, og oppfordret Bymiljøetaten til å gå i dialog med havebyselskapet.

I sin høringsuttalelse om tiltaket understreker borettslaget Oslo havebyselskap at tilrettelegging for sykkel ikke kan medføre økt trafikkfare eller urimelige ulemper for beboerne.


Borettslaget påpeker at bortfall av ca. 40 parkeringsplasser i Eventyrveien vil øke presset for å få sette biler i hager og innvendige kvartaler, noe som ikke er tillatt i hagebyen.

Eventyrveien: Gateparkeringen fjernes for å bedre fremkommeligheten for syklister. Sykling skal skje i blandet trafikk, ifølge Bymiljøetaten. Foto: Karl Andreas Kjelstrup

Dette er uheldig for bomiljøet og øker risikoen for ulykker, blant annet frykter de høyere fart for biler og syklister, skriver styret.

Styret stiller i sin høringsuttalelse også flere spørsmål til Bymiljøetaten:

  • Er den foreslåtte traséen nødvendig, gitt at det allerede er etablert sykkelfelt i Sognsveien og i Niels Henrik Abels vei?
  • Kan parkeringsplasser fjernes bare på deler av strekningen?
  • Kan sykkeltraséen legges i en annen rute, der det er færre boenheter og færre direkte berørte?
  • Kan Eventyrveien bli enveiskjørt og dermed gi mer plass til gående og syklende?
  • Kan det opparbeides fortau eller en sikkerhetssone for å hindre at barn løper rett ut i veien?


Borettslaget skriver videre at de er positive til økt trafikksikkerhet utenfor Eventyrplassen, men er usikre på om det er tatt tilstrekkelig hensyn til verneverdi og den strenge reguleringen også av utomhusanlegget. De peker også på at tiltakene er varslet med for kort tidsfrist, og ber om at arbeidet utsettes til en skikkelig høringsprosess er gjennomført.

Birkelund Tangen sier til Nordre Aker Budstikke at Bymiljøetaten går gjennom alle innspillene de har fått inn, og ser dette i sammenheng med prosjektet.

Nyhetsbrev fra Nordre Aker Budstikke

Få ukens nyheter oppsummert i et nyhetsbrev fra Nordre Aker Budstikke. Det er gratis, og du melder deg på her!

Personvern og datalagring

Lagring og logging av data

Ved å besøke dette nettstedet lagres noen tekniske data om din internettforbindelse og nettleser. Disse data kan kategoriseres som følger:

Informasjonskapsler

Dette nettstedet bruker cookies/"informasjonskapsler" for å forbedre funksjonalitet og brukeropplevelse.

Vis mer

Teknisk info

Når du besøker et nettsted vil webserveren logge noe teknisk info som din IP-adresse, hvilken nettleser du bruker og tidspunktet for hver gang du forespør data fra serveren, altså når du klikker på en intern lenke og laster en ny nettside eller tilhørende data som skrifttyper, bilder, ulike script som kreves for at nettsiden skal fungere.

Disse dataene spares bare en viss tidsperiode for å kunne utføre feilsøking og feilretting i systemene, og deles aldri med avisens ansatte eller tredjepart.

Brukerinformasjon

Vi lagrer noe informasjon om deg som bruker. På dette nettstedet lagres ingen sensitiv informasjon, men enkel kontaktinformasjon som du gir fra deg når du oppretter en brukerkonto eller kjøper tjenester i nettavisen vil lagres i våre databaser. Dette er nødvendig for å kunne levere tjenestene til deg. Disse dataene slettes når du sletter din brukerkonto.

Hvem lagrer vi data om?

Vanlige besøkende/lesere:

Hvis du besøker dette nettstedet uten å ha registrert en brukerkonto eller abonnement, lagres følgende data om deg:

Vis mer

Innloggede brukere og abonnenter:

Hvis du velger å opprette en brukerkonto og/eller abonnement på nettavisen, vil også følgende informasjon lagres om deg:

Vis mer

NB: Etter at data er slettet vil de likevel kunne spares i inntil 180 dager i backuper. Backuper lagres med høy sikkerhet og begrenset tilgang, og er nødvendig for å kunne drive feilsøking og ivareta brukerenes og datasystemenet sikkerhet.

Dine rettigheter:

Som bruker av dette nettstedet kan du kontakte avisen for å få dine data utlevert og/eller slettet.

Har du en brukerkonto/abonnement, kan du logge inn i din brukerprofil og laste ned dine lagrede data, samt slette din brukerkonto og tilhørende data når som helst.

Vis mer


Hvis du trykker AVVIS vil ingen informasjonskapsler lagres i din nettleser og ingen data om deg logges i våre databaser. Det betyr også at vi ikke kan vite om du har godkjent eller ikke, slik at du vil se denne advarselen på hver side du besøker. Teknisk informasjon (webserverlogger) vil likevel lagre din IP-adresse og nettleserinformasjon, men dise slettes fortløpende som beskrevet ovenfor.

Vi tar ditt personvern på alvor

Ved å besøke dette nettstedet vil noen data bli lagret. Dette er informasjon som er nødvendig for å kunne tilby tjenesten til deg.

Vi lagrer så lite data vi kan, så kort tid som mulig.

Noe gikk galt! Vennligst forsøk på nytt.

Mer informasjon

Siden lastes nå på nytt...