Nordre Aker Budstikke

Nordre Aker Budstikke

Vaffelgutta vokser

Nå stekes og sykles det i Bergen og Trondheim også!

TRAVEL: Mellom fulltids studie og halvtids jobb tar Vaffelgründer Peter Levi Solvang seg tid til en siste prat med dittOslo. FOTO: ELLEN RØNNING

En sur vinterkveld for ti måneder siden syklet Peter Levi Skogvang og et par av hans kompiser ned til sentrum for å dele ut vafler til gatefolket.

Nordre Aker Budstikke
Nordre Aker Budstikke

Publisert:

Sist oppdatert: 25.03.2015 kl 16:53

MAJORSTUEN: Det ble starten på noe vennegjengen knapt hadde drømt om.

- Nei, det er helt sikkert, det har tatt helt av. Og det var intervjuet dittOslo gjorde med oss den kvelden som dro det til de grader i gang, sier Peter og smiler.

- At vi skulle vokse så mye så raskt er nesten uvirkelig.

Juleønsker

Det har blitt laget noen tusen liter vaffelrøre siden den første turen denne marskvelden, og frivillige hjelpere har meldt seg i flokk.

- Responsen på artikkelen var enorm, og saken spredte seg i vill fart på sosiale medier, snakk om knallstart, sier Peter.

Kort fortalt er nå Vaffelgutta i Oslo vel etablert, det stekes, sykles og deles ut vafler en kveld i uka, på omgang mellom de frivillige. Sponsorer er også på plass, men det er absolutt plass til flere.

- Det er vi, ja. Og aller øverst på ønskelisten til jul står et lokale vi kan låne fra 18.00 til 20.00 en kveld i uka. Fem kvadratmeter med to stikkontakter sentralt i Oslo gjør susen - og det må være gratis. Hvis noen vet om noe så ta gjerne kontakt på www.vaffelgutta.com

HER FÅR DU HISTORIEN OM VAFFELGUTTA

Vaffelfilialer

Vaffelgutta har etablert seg i Trondheim og Bergen denne høsten, mens Stavanger står for tur.

- Vi har erfart at de forskjellige byene har ulike behov, og prøver å sette i gang tiltak der det gjør mest nytte, sier Peter.

Han forteller at i Trondheim er det lite folk å treffe på gata, men helt sikkert folk som sliter allikevel.

- Vi har foreløpig valgt å hjelpe til på omsorgskafeen, og planlegger å sykle ut julegaver til vanskeligstilte, forteller Peter.

Samarbeid

Vaffelgutta i Oslo planlegger også et tettere samarbeid med en etablert organisasjon som for eksempel Frelsesarmeen.

- Men det blir ikke før til neste år, nå står jeg midt oppi en mengde eksamener, sier Peter og ler.

Han har på ingen måte tenkt å trekke seg tilbake fra gata og b are administrere.

- Nei, jeg må ut og treffe folk selv. Og så er det ekstra hyggelig å holde på med dette siden jeg driver sammen med mine beste kamerater og min kone. Vi er blitt en fin gjeng.

Vaffeltour?

At en gjeng unge gutter, midt oppe i studier og jobb, bruker tid og penger på byens uteliggere, vekker oppmerksomhet.

- Vi har fått veldig mange henvendelser fra ulike media som vil ha oss med på mye rart, forteller Peter.

Noe takker Vaffelgutta ja til med glede, noen får høflig nei takk.

- Det må henge på greip med det vi driver med, gjenspeile sjela til Vaffelgutta, sier Peter.

Gutta har hatt - og har - et fruktbart samarbeid med TV2.

- I tillegg til å få fortalt om det vi driver med på blant annet God Morgen Norge, er vi involvert i et spennende teambuilding-prosjekt. Og så har vi en plan - og drøm - om å gjøre noe i samarbeid med noen rundt Tour de France 2015. Vi er jo ivrige syklister, tenk å kunne sykle til og i Frankrike under Touren og legge veien innom Paris og dele ut vafler? Det er utvilsomt en by med store utfordringer, og det hadde vært veldig gøy å få til noe i den retning neste sommer, sier Peter før han må løpe tilbake til lesesalen.

Personvern og datalagring

Lagring og logging av data

Ved å besøke dette nettstedet lagres noen tekniske data om din internettforbindelse og nettleser. Disse data kan kategoriseres som følger:

Informasjonskapsler

Dette nettstedet bruker cookies/"informasjonskapsler" for å forbedre funksjonalitet og brukeropplevelse.

Vis mer

Teknisk info

Når du besøker et nettsted vil webserveren logge noe teknisk info som din IP-adresse, hvilken nettleser du bruker og tidspunktet for hver gang du forespør data fra serveren, altså når du klikker på en intern lenke og laster en ny nettside eller tilhørende data som skrifttyper, bilder, ulike script som kreves for at nettsiden skal fungere.

Disse dataene spares bare en viss tidsperiode for å kunne utføre feilsøking og feilretting i systemene, og deles aldri med avisens ansatte eller tredjepart.

Brukerinformasjon

Vi lagrer noe informasjon om deg som bruker. På dette nettstedet lagres ingen sensitiv informasjon, men enkel kontaktinformasjon som du gir fra deg når du oppretter en brukeronto eller kjøper tjenester i nettavisen vil lagres i våre databaser. Dette er nødvendig for å kunne levere tjenestene til deg. Disse dataene slettes når du sletter din brukerkonto.

Hvem lagrer vi data om?

Vanlige besøkende/lesere:

Hvis du besøker dette nettstedet uten å ha registrert en brukerkonto eller abonnement, lagres følgende data om deg:

Vis mer

Innloggede brukere og abonnenter:

Hvis du velger å opprette en brukerkonto og/eller abonnement på nettavisen, vil også følgende informasjon lagres om deg:

Vis mer

NB: Etter at data er slettet vil de likevel kunne spares i inntil 180 dager i backuper. Backuper lagres med høy sikkerhet og begrenset tilgang, og er nødvendig for å kunne drive feilsøking og ivareta brukerenes og datasystemenet sikkerhet.

Dine rettigheter:

Som bruker av dette nettstedet kan du kontakte avisen for å få dine data utlevert og/eller slettet.

Har du en brukerkonto/abonnement, kan du logge inn i din brukerprofil og laste ned dine lagrede data, samt slette din brukerkonto og tilhørende data når som helst.

Vis mer


Hvis du trykker AVVIS vil ingen informasjonskapsler lagres i din nettleser og ingen data om deg logges i våre databaser. Det betyr også at vi ikke kan vite om du har godkjent eller ikke, slik at du vil se denne advarselen på hver side du besøker. Teknisk informasjon (webserverlogger) vil likevel lagre din IP-adresse og nettleserinformasjon, men dise slettes fortløpende som beskrevet ovenfor.

Vi tar ditt personvern på alvor

Ved å besøke dette nettstedet vil noen data bli lagret. Dette er informasjon som er nødvendig for å kunne tilby tjenesten til deg.

Vi lagrer så lite data vi kan, så kort tid som mulig.

Noe gikk galt! Vennligst forsøk på nytt.

Mer informasjon

Siden lastes nå på nytt...