Nordre Aker Budstikke

Vaktselskap må passe på trikken

Vaktselskapet på plass i Midtoddveien mandag kveld for å passe på at ingen tagger og griser ned Kjelsåstrikken. Foto: KRISTIN TUFTE HAGA

30 millioner årlig bruker Sporveien på hærverk og tagging av T-bane og trikk. På Kjelsås har det vært så ille den siste tiden, at vaktselskap nå må passe på Kjelsåstrikken.

Nordre Aker Budstikke
Nordre Aker Budstikke

Publisert:

Sist oppdatert: 25.08.2015 kl 18:56

KJELSÅS: Lesere har kontaktet Nordre Aker Budstikke, og lurt på hva som skjer på endeholdeplassen for trikken på Kjelsås. For omtrent daglig kommer vektere til stedet, og blir der utover kvelden- og natterstid.

Hærverk til 30 millioner

Til Nordre Aker Budstikke forklarer Sporveien at hærverk og tagging av T-bane og trikk, er et stort problem. Og ikke minst koster det mange, mange millioner kroner å fjerne taggingen.

– Vi vet at det er taggere som reiser rundt i Norden og Europa - også til Oslo - ene og alene for å tagge, blant annet trikk og T-bane. Å fjerne hærverket og nedgrisingen koster Sporveien rundt 30 millioner årlig, sier kommunikasjonssjef i Sporveien, Cato Asperud.

LES OGSÅ: Vurderer å forlenge Disen-trikken til Kjelsås

Vektere

Han forteller at det nå har vært så ille med tagging og hærverk av trikken på endestasjonen ved Kjelsås, at Sporveien har sett seg nødt til å bruke vaktselskap for å forhindre mer tilgrising.


– Så langt i år har det vært rundt 30 tilfeller av tagging av trikkene i Oslo, siste tiden har hele syv av disse tilfeller av tagging skjedd på trikkene ved Kjelsås. Så nå så vi oss nødt til å få folk til å passe på at det ikke skjer igjen. Det har hjulpet, erfaringen er at taggerne ikke nærmer seg der de ser det er vektere som passer på, sier Asperud.

Trenger bare noen minutter

Han forteller at andre trikker ved holdeplasser som har vært utsatt for mye hærværk i sommer, også er ved Disen, Ljabru, Lilleaker, men også inne i trikkehallen på Grefsen har taggerne sneket seg inn. Der står det mange trikker.

– Taggerne trenger ikke lange tiden, så kun noen minutter, hvor trikkesjåføren kanskje er inne på et hvilerom eller lignende, er nok til å tilgrise trikken. Så vekterne på Kjelsås kommer nok til å være i området fremover, sier Asperud.

LES OGSÅ: Se denne trikkeskjønnheten tilbake i Oslo etter to tiår som svensk

Politianmeldt og registrert

Hvert eneste taggetilfelle på T-bane og trikk blir politianmeldt og systematisk registrert av Sporveien.


– Vi har nå et veldig stort arkiv over de forskjellige taggehendelsene. Taggerne etterlater jo som regel signatur, så når og hvis taggere blir tatt på fersken, så kan hærverket bli holdt opp mot tidligere hendelser, hvis det er samme taggerne, sier Asperud.

Som oppfordrer folk som oppdager taggere i aksjon om å melde fra til politiet og trikkefører.

Følg Nordre Aker Budstikke på Facebook!

LES OGSÅ:

«Nye» Nordre Aker Budstikke

I 2015 er Nordre Aker Budstikke relansert som ny, ren nettavis på nab.no.

Hold deg oppdatert ved å melde deg på vårt nye, gratis nyhetsbrev!
Leser du på mobil? Meld deg på ved å sende e-post!

Personvern og datalagring

Lagring og logging av data

Ved å besøke dette nettstedet lagres noen tekniske data om din internettforbindelse og nettleser. Disse data kan kategoriseres som følger:

Informasjonskapsler

Dette nettstedet bruker cookies/"informasjonskapsler" for å forbedre funksjonalitet og brukeropplevelse.

Vis mer

Teknisk info

Når du besøker et nettsted vil webserveren logge noe teknisk info som din IP-adresse, hvilken nettleser du bruker og tidspunktet for hver gang du forespør data fra serveren, altså når du klikker på en intern lenke og laster en ny nettside eller tilhørende data som skrifttyper, bilder, ulike script som kreves for at nettsiden skal fungere.

Disse dataene spares bare en viss tidsperiode for å kunne utføre feilsøking og feilretting i systemene, og deles aldri med avisens ansatte eller tredjepart.

Brukerinformasjon

Vi lagrer noe informasjon om deg som bruker. På dette nettstedet lagres ingen sensitiv informasjon, men enkel kontaktinformasjon som du gir fra deg når du oppretter en brukerkonto eller kjøper tjenester i nettavisen vil lagres i våre databaser. Dette er nødvendig for å kunne levere tjenestene til deg. Disse dataene slettes når du sletter din brukerkonto.

Hvem lagrer vi data om?

Vanlige besøkende/lesere:

Hvis du besøker dette nettstedet uten å ha registrert en brukerkonto eller abonnement, lagres følgende data om deg:

Vis mer

Innloggede brukere og abonnenter:

Hvis du velger å opprette en brukerkonto og/eller abonnement på nettavisen, vil også følgende informasjon lagres om deg:

Vis mer

NB: Etter at data er slettet vil de likevel kunne spares i inntil 180 dager i backuper. Backuper lagres med høy sikkerhet og begrenset tilgang, og er nødvendig for å kunne drive feilsøking og ivareta brukerenes og datasystemenet sikkerhet.

Dine rettigheter:

Som bruker av dette nettstedet kan du kontakte avisen for å få dine data utlevert og/eller slettet.

Har du en brukerkonto/abonnement, kan du logge inn i din brukerprofil og laste ned dine lagrede data, samt slette din brukerkonto og tilhørende data når som helst.

Vis mer


Hvis du trykker AVVIS vil ingen informasjonskapsler lagres i din nettleser og ingen data om deg logges i våre databaser. Det betyr også at vi ikke kan vite om du har godkjent eller ikke, slik at du vil se denne advarselen på hver side du besøker. Teknisk informasjon (webserverlogger) vil likevel lagre din IP-adresse og nettleserinformasjon, men dise slettes fortløpende som beskrevet ovenfor.

Vi tar ditt personvern på alvor

Ved å besøke dette nettstedet vil noen data bli lagret. Dette er informasjon som er nødvendig for å kunne tilby tjenesten til deg.

Vi lagrer så lite data vi kan, så kort tid som mulig.

Noe gikk galt! Vennligst forsøk på nytt.

Mer informasjon

Siden lastes nå på nytt...