Nordre Aker Budstikke

Skrev ut gebyrer:

Valfartet til marka, for mange ble det en kostbar tur

Fra veien inn til Linderudkollen, søndag formiddag. Foto: LESERBILDE

Det koster å feilparkere, og helgen som var ble det dyrt for mange som tok seg en tur til skogen.

Nordre Aker Budstikke
Nordre Aker Budstikke

Publisert:

Sist oppdatert: 04.01.2021 kl 13:09

MARKA:Det var veldig mange som lot seg friste av flotte forhold i marka og sol, i helgen. Det ble også meldt om parkeringskaos flere steder, blant annet på Linderudkollen.

– Det er parkeringskaos her. Folk parkerer også der det ikke er lov å parkere, og da kommer man hverken ut eller inn, meldte leser til lokalavisa søndag formiddag.

– Vi har fått melding for en stund siden om parkeringskaos på Linderudkollen, og vi har varslet videre til Bymiljøetaten, sa operasjonsleder Per Ivar Iversen i Oslo-politiet til Nordre Aker Budstikke like før klokken 12.00.

Gebyrer

Bymiljøetaten fikk mye å gjøre, og skrev ut mange gebyrer i forhold til feilparkerte biler ved flere av utfartsstedene i Oslo:

– Det ble mellom 01.01.21 og 03.01.21 ilagt 152 bøter knyttet til feilparkeringer ved utfartssteder, ifølge pressevakt Guro Birkeland Tangen i Bymiljøetaten.

Parkeringsgebyr Oslo kommune:

  • Parkeringsgebyr: 900 kroner.
  • Feilparkering i strid med vegtrafikkloven, trafikkreglene eller skiltforskriften.
  • Kontrollsanksjon vilkårsparkering, høy sats: 900 kroner.
  • Hvis du parkerer på reservert plass for forflytningshemmede uten tillatelse (HC-bevis).
  • Kontrollsanksjon vilkårsparkering, normal sats 600 kroner.
  • Hvis du bryter andre vilkår som manglende betaling, parkerer lengre enn tillatt makstid, parkerer på reservert plass eller utenfor oppmerking, vil du få en kontrollsanksjon på 600 kroner.
  • Kontrollsanksjon vilkårsparkering, lav sats: 300 kroner.
  • Hvis du bryter vilkår som krav til dokumentasjon på steder med gratis parkering (for eksempel glemmer å trekke billett).
  • Tilleggsgebyr piggdekk: 750 kroner.
  • Hvis du kjører med piggdekk i sesongen uten piggdekkoblat.

Kilde: Oslo kommune

Klikk for mer...

Klikk for mindre...

Flest gebyrer ble skrevet ut på Solemskogen, hele 46. På Linderudkollen ble det skrevet ut 26 gebyrer, ved Holmenkollveien med Sporten (ved Frognerseteren) 35 gebyrer, Voksenkollen 9 gebyrer, Skansebakken 24 gebyrer og Grefsenkollen 12 gebyrer.

– De fleste bøtene - eller gebyrer - som ble ilagt i løpet av helga, gjaldt overtredelse av parkeringsforbud, men også noe på veikryss, piggdekk og HC-plasser, opplyser Tangen videre.

Nyhetsbrev:

Få ukens nyheter oppsummert i et nyhetsbrev fra Nordre Aker Budstikke. Det er gratis, og du melder deg på her!

Nøkkelord

Personvern og datalagring

Lagring og logging av data

Ved å besøke dette nettstedet lagres noen tekniske data om din internettforbindelse og nettleser. Disse data kan kategoriseres som følger:

Informasjonskapsler

Dette nettstedet bruker cookies/"informasjonskapsler" for å forbedre funksjonalitet og brukeropplevelse.

Vis mer

Teknisk info

Når du besøker et nettsted vil webserveren logge noe teknisk info som din IP-adresse, hvilken nettleser du bruker og tidspunktet for hver gang du forespør data fra serveren, altså når du klikker på en intern lenke og laster en ny nettside eller tilhørende data som skrifttyper, bilder, ulike script som kreves for at nettsiden skal fungere.

Disse dataene spares bare en viss tidsperiode for å kunne utføre feilsøking og feilretting i systemene, og deles aldri med avisens ansatte eller tredjepart.

Brukerinformasjon

Vi lagrer noe informasjon om deg som bruker. På dette nettstedet lagres ingen sensitiv informasjon, men enkel kontaktinformasjon som du gir fra deg når du oppretter en brukerkonto eller kjøper tjenester i nettavisen vil lagres i våre databaser. Dette er nødvendig for å kunne levere tjenestene til deg. Disse dataene slettes når du sletter din brukerkonto.

Hvem lagrer vi data om?

Vanlige besøkende/lesere:

Hvis du besøker dette nettstedet uten å ha registrert en brukerkonto eller abonnement, lagres følgende data om deg:

Vis mer

Innloggede brukere og abonnenter:

Hvis du velger å opprette en brukerkonto og/eller abonnement på nettavisen, vil også følgende informasjon lagres om deg:

Vis mer

NB: Etter at data er slettet vil de likevel kunne spares i inntil 180 dager i backuper. Backuper lagres med høy sikkerhet og begrenset tilgang, og er nødvendig for å kunne drive feilsøking og ivareta brukerenes og datasystemenet sikkerhet.

Dine rettigheter:

Som bruker av dette nettstedet kan du kontakte avisen for å få dine data utlevert og/eller slettet.

Har du en brukerkonto/abonnement, kan du logge inn i din brukerprofil og laste ned dine lagrede data, samt slette din brukerkonto og tilhørende data når som helst.

Vis mer


Hvis du trykker AVVIS vil ingen informasjonskapsler lagres i din nettleser og ingen data om deg logges i våre databaser. Det betyr også at vi ikke kan vite om du har godkjent eller ikke, slik at du vil se denne advarselen på hver side du besøker. Teknisk informasjon (webserverlogger) vil likevel lagre din IP-adresse og nettleserinformasjon, men dise slettes fortløpende som beskrevet ovenfor.

Vi tar ditt personvern på alvor

Ved å besøke dette nettstedet vil noen data bli lagret. Dette er informasjon som er nødvendig for å kunne tilby tjenesten til deg.

Vi lagrer så lite data vi kan, så kort tid som mulig.

Noe gikk galt! Vennligst forsøk på nytt.

Mer informasjon

Siden lastes nå på nytt...