Nordre Aker Budstikke

En av de store julegavene til Oslos turgåere

Nå er lyssettingen rundt Sognsvann igang

Fra venstre seksjonsleder i Bymiljøetaten Trond Enkerud, miljø- og samferdselsbyråd Guri Melby (V) og lokalpolitiker i Nordre Aker, Andreas Skjæret (V), gleder seg til det blir lys rundt en av Norges mest brukte turløyper, rundt Sognsvann. Foto: KRISTIN TUFTE HAGA

Lys også sent om kvelden og natterstid. I tillegg fjerner kommunen resten av asfalten, og det blir grus hele veien rundt Sognsvann.

Nordre Aker Budstikke
Nordre Aker Budstikke

Publisert:

Sist oppdatert: 04.09.2015 kl 13:33

SOGN: For snart ett år siden la byrådet frem tilleggsinnstilling til budsjettforslaget for 2015. I innstillingen lå penger til lyssetting rundt Sognsvann, turen som sannsynligvis er en av Norges mest brukte turløyper.

Stiftelse

– Bymiljøetaten sendte søknad til Tove Reistads stiftelse om støtte til prosjektet om lys rundt Sognsvann. Stiftelsen ønsket å støtte dette, og bevilget 6,8 millioner kroner til lys rundt vannet, fortalte miljøbyråd Guri Melby (V) til Nordre Aker Budstikke i november i fjor.

Les også: Her kommer Oslos helt nye skiløyper

Og nå er arbeidene i gang, til det som nok blir en av de største julegavene til turfolket i Oslo. For allerede i desember skal lysene etter planen tennes rundt Sognsvann.

Lysene skal stå på hele døgnet, dog med mindre lysstyrke natterstid.

– Fantastisk gave

– Dette er en fantastisk gave til Oslo og turfolket. Lys rundt vannet vil jo utvide tidsrommet for når folk vil gå eller løpe Sognsvann rundt. Det er til tider veldig folksomt her, og da er det jo flott at det blir tilrettelagt best mulig flere timer i døgnet, for å ta turen rundt vannet. I tillegg vil det vel også føles tryggere med lys, tror byråd for miljø- og samferdsel, Guri Melby (V), som møter Nordre Aker Budstikke ved Sognsvann tirsdag ettermiddag.

Les også: Byrådet vil gnage seg inn i Marka

Arbeidene er allerede i gang, seksjonsleder for skog- og eiendomsavdelingen i Bymiljøetaten, Trond Enkerud, forteller at det kun trengs noen måneder på arbeidet.

Lys til jul

– Vi regner med å slå på lyset rundt vannet i desember. Vi tar nå også bort asfalten der det er det langs turveien, nesten en halv kilometer, og i stedet skal det være grus langs hele løypa. Denne turveien blir også brøytet og strødd vinterstid, sier Enkerud.


Les også: Hvor ligger egentlig Frysja?

Byråden fortsetter.

– Denne løypa rundt vannet er også et lavterskelstilbud, og et fint alternativ til de som vil ha en mer "rolig" turvei. Som nevnt blir veien strødd og måkt vinterstid, i tillegg er turveien forbeholdt de som går, løper, eller med rullestol. Ikke for syklister, sier Melby.

Lys fra Hammern til Ullevålsseter?

Det er vel vanskelig å ikke like at det blir lys rundt Sognsvann. Andreas Skjæret. førstekandidat for Nordre Aker Venstre, er også strålende fornøyd med lysplanene på Sognsvann.

– Klart det er en flott ting å få på plass. I tillegg har Venstre lokalt flere markasaker som vi skal kjempe for. Blant annet også lys langs turtraseen fra Hammern og opp til Ullevålsseter. Får kommunen det på plass, vil det bety lys herfra, til Grinda og Korsvoll - og som allerede ligger i kommuneplanene - lys fra Brekke til Hammern og opp til Ullevålsseter, og lys er allerede på plass fra Ullevålsseter og ned til Sognsvann igjen. Det kan bli en flott runde med lys - i Marka, sier Skjæret.


Les tidligere sak her - om planene for lys fra Grinda på Korsvoll til Sognsvann.

Mer på gang

Det er gjort flere oppgraderinger ved enormt populære Sognsvann de siste årene. Snart skal også de gamle toalettene skiftes ut, og som Nordre Aker Budstikke har skrevet om tidligere.

Men Enkerud forteller at det er flere ting på blokka ved Sognsvann. Midt på utfartsparkeringen ved Sognsvann, ligger en eiendom med idylliske rødmalte gamle hus.

– Det er kommunens Søndre Sandås. Per i dag står bygningene tomme, men går det slik vi håper og tror, så vil blant annet markaorganisasjoner kunne ta i bruk bygningene etter hvert, legger Trond Enkerud og byråd Guri Melby til.

Følg Nordre Aker Budstikke på Facebook!


LES OGSÅ:

«Nye» Nordre Aker Budstikke

I 2015 er Nordre Aker Budstikke relansert som ny, ren nettavis på nab.no.

Hold deg oppdatert ved å melde deg på vårt nye, gratis nyhetsbrev!
Leser du på mobil? Meld deg på ved å sende e-post!

Nøkkelord

Personvern og datalagring

Lagring og logging av data

Ved å besøke dette nettstedet lagres noen tekniske data om din internettforbindelse og nettleser. Disse data kan kategoriseres som følger:

Informasjonskapsler

Dette nettstedet bruker cookies/"informasjonskapsler" for å forbedre funksjonalitet og brukeropplevelse.

Vis mer

Teknisk info

Når du besøker et nettsted vil webserveren logge noe teknisk info som din IP-adresse, hvilken nettleser du bruker og tidspunktet for hver gang du forespør data fra serveren, altså når du klikker på en intern lenke og laster en ny nettside eller tilhørende data som skrifttyper, bilder, ulike script som kreves for at nettsiden skal fungere.

Disse dataene spares bare en viss tidsperiode for å kunne utføre feilsøking og feilretting i systemene, og deles aldri med avisens ansatte eller tredjepart.

Brukerinformasjon

Vi lagrer noe informasjon om deg som bruker. På dette nettstedet lagres ingen sensitiv informasjon, men enkel kontaktinformasjon som du gir fra deg når du oppretter en brukerkonto eller kjøper tjenester i nettavisen vil lagres i våre databaser. Dette er nødvendig for å kunne levere tjenestene til deg. Disse dataene slettes når du sletter din brukerkonto.

Hvem lagrer vi data om?

Vanlige besøkende/lesere:

Hvis du besøker dette nettstedet uten å ha registrert en brukerkonto eller abonnement, lagres følgende data om deg:

Vis mer

Innloggede brukere og abonnenter:

Hvis du velger å opprette en brukerkonto og/eller abonnement på nettavisen, vil også følgende informasjon lagres om deg:

Vis mer

NB: Etter at data er slettet vil de likevel kunne spares i inntil 180 dager i backuper. Backuper lagres med høy sikkerhet og begrenset tilgang, og er nødvendig for å kunne drive feilsøking og ivareta brukerenes og datasystemenet sikkerhet.

Dine rettigheter:

Som bruker av dette nettstedet kan du kontakte avisen for å få dine data utlevert og/eller slettet.

Har du en brukerkonto/abonnement, kan du logge inn i din brukerprofil og laste ned dine lagrede data, samt slette din brukerkonto og tilhørende data når som helst.

Vis mer


Hvis du trykker AVVIS vil ingen informasjonskapsler lagres i din nettleser og ingen data om deg logges i våre databaser. Det betyr også at vi ikke kan vite om du har godkjent eller ikke, slik at du vil se denne advarselen på hver side du besøker. Teknisk informasjon (webserverlogger) vil likevel lagre din IP-adresse og nettleserinformasjon, men dise slettes fortløpende som beskrevet ovenfor.

Vi tar ditt personvern på alvor

Ved å besøke dette nettstedet vil noen data bli lagret. Dette er informasjon som er nødvendig for å kunne tilby tjenesten til deg.

Vi lagrer så lite data vi kan, så kort tid som mulig.

Noe gikk galt! Vennligst forsøk på nytt.

Mer informasjon

Siden lastes nå på nytt...