Nordre Aker Budstikke

Nye Kringsjåblokker banket gjennom i bystyret

Før og etter - illustrasjonen med bilde fra dagens situasjon. Foto: PLAN OG BYGNINGSETATEN/ARKIV/NORDRE AKER BUDSTIKKE

Onsdag kveld ble Studentskipnadens planer om opp mot 1500 flere studenboliger på Kringsjå vedtatt av bystyret. Frp ønsket derimot å sende hele forslaget tilbake til byrådet.

Nordre Aker Budstikke
Nordre Aker Budstikke

Publisert:

Sist oppdatert: 04.09.2015 kl 13:33

KRINGSJÅ: På Kringsjå planlegger SiO (Studentskipnaden i Oslo) 1500 nye studentboliger - i tillegg til de eksisterende 2000 boligene i området i dag.

Les også: Endelig lys rundt en av Norges mest brukte turløyper!

Onsdag kveld ble planene behandlet i bystyret, og banket igjennom.

– Send tilbake

Frp derimot ville returnere hele forslaget til byrådet.

– Vi synes dette prosjektet har fått så uheldig plassering av boligene at vi ønsker å sende forslaget tilbake til byrådet, sa Øystein Sjøtveit (Frp), leder av bystyrets byutviklingskomite, skriver Osloby.no.

– Klart styrket

Høyre er positive til planene.

– Oslo trenger flere studentboliger. Med denne vedtatte planen for 1500 nye på Kringsjå vil Oslo som universitetsby, studentby og kunnskapsby bli klart styrket, uttalte byutviklingsbyråd Bård Folke Fredriksen (H) også til Osloby.

Les også: Har tatt en avgjørelse om idrettsungdomsskolen på Sogn

Deputasjon

Beboere i området er nok ikke like begeistret for planene, og har protestert, også med deputasjon på Rådhuset i forkant av behandlingen i bystyret.


– Vi mener denne utbyggingsplanen har vesentlige svakheter. Estetisk vil utbyggingen, hvis den blir godkjent etter SiOs forslag, nærmest fremstå som en 30 meter høy og 300 meter lang mur. Sammen med et opphøyd terreng og t-banen mot øst, så vil det bli som en sjakt som inngang til Marka, sa Henning Iversen, leder av Berg, Nordberg og Sogn Vel i etterkant av deputasjonen - les hele saken her.

Følg Nordre Aker Budstikke på Facebook!

LES OGSÅ:

«Nye» Nordre Aker Budstikke

I 2015 er Nordre Aker Budstikke relansert som ny, ren nettavis på nab.no.


Hold deg oppdatert ved å melde deg på vårt nye, gratis nyhetsbrev!

Leser du på mobil? Meld deg på ved å sende e-post!

Nøkkelord

Personvern og datalagring

Lagring og logging av data

Ved å besøke dette nettstedet lagres noen tekniske data om din internettforbindelse og nettleser. Disse data kan kategoriseres som følger:

Informasjonskapsler

Dette nettstedet bruker cookies/"informasjonskapsler" for å forbedre funksjonalitet og brukeropplevelse.

Vis mer

Teknisk info

Når du besøker et nettsted vil webserveren logge noe teknisk info som din IP-adresse, hvilken nettleser du bruker og tidspunktet for hver gang du forespør data fra serveren, altså når du klikker på en intern lenke og laster en ny nettside eller tilhørende data som skrifttyper, bilder, ulike script som kreves for at nettsiden skal fungere.

Disse dataene spares bare en viss tidsperiode for å kunne utføre feilsøking og feilretting i systemene, og deles aldri med avisens ansatte eller tredjepart.

Brukerinformasjon

Vi lagrer noe informasjon om deg som bruker. På dette nettstedet lagres ingen sensitiv informasjon, men enkel kontaktinformasjon som du gir fra deg når du oppretter en brukerkonto eller kjøper tjenester i nettavisen vil lagres i våre databaser. Dette er nødvendig for å kunne levere tjenestene til deg. Disse dataene slettes når du sletter din brukerkonto.

Hvem lagrer vi data om?

Vanlige besøkende/lesere:

Hvis du besøker dette nettstedet uten å ha registrert en brukerkonto eller abonnement, lagres følgende data om deg:

Vis mer

Innloggede brukere og abonnenter:

Hvis du velger å opprette en brukerkonto og/eller abonnement på nettavisen, vil også følgende informasjon lagres om deg:

Vis mer

NB: Etter at data er slettet vil de likevel kunne spares i inntil 180 dager i backuper. Backuper lagres med høy sikkerhet og begrenset tilgang, og er nødvendig for å kunne drive feilsøking og ivareta brukerenes og datasystemenet sikkerhet.

Dine rettigheter:

Som bruker av dette nettstedet kan du kontakte avisen for å få dine data utlevert og/eller slettet.

Har du en brukerkonto/abonnement, kan du logge inn i din brukerprofil og laste ned dine lagrede data, samt slette din brukerkonto og tilhørende data når som helst.

Vis mer


Hvis du trykker AVVIS vil ingen informasjonskapsler lagres i din nettleser og ingen data om deg logges i våre databaser. Det betyr også at vi ikke kan vite om du har godkjent eller ikke, slik at du vil se denne advarselen på hver side du besøker. Teknisk informasjon (webserverlogger) vil likevel lagre din IP-adresse og nettleserinformasjon, men dise slettes fortløpende som beskrevet ovenfor.

Vi tar ditt personvern på alvor

Ved å besøke dette nettstedet vil noen data bli lagret. Dette er informasjon som er nødvendig for å kunne tilby tjenesten til deg.

Vi lagrer så lite data vi kan, så kort tid som mulig.

Noe gikk galt! Vennligst forsøk på nytt.

Mer informasjon

Siden lastes nå på nytt...