Nordre Aker Budstikke

Valgkamp i nabolaget:

Statsministeren har også bodd på hybel, rett nede i veien

Statsminister Erna Solberg og Erik Kreyberg Normann i Nordre Aker Høyre ved Sognsvann lørdag. Foto: Christian Fredrik Borg

– Jeg har vært masse på Sognsvann i mitt liv, sa Erna Solberg lørdag.

Nordre Aker Budstikke
Nordre Aker Budstikke

Publisert:

Sist oppdatert: 04.09.2021 kl 20:02

SOGNSVANN: Høyre-lederen besøkte Sognsvann i forbindelse med partiets valgkamp-stand. Hun delte ut vann til tørste turfolk i høstsola.

– Det er for å treffe mest mulig velgere og få de til å stemme - helst Høyre, selvfølgelig.

– Hvordan er det å være her?

– Veldig hyggelig! Jeg har vært masse på Sognsvann i mitt liv. Jeg har til og med bodd på studenthybel her nede, sier hun og peker mot Kringsjå.

– Det er et fint sted. Folk er i godt humør. Du får faktisk mer kontakt med velgere når de har litt overskudd og tid, enn når folk rusher til eller fra jobb, sier Solberg videre.


Statsminister Erna Solberg delte ut vann til forbipasserende på Sognsvann lørdag. Foto: Christian Fredrik Borg

Flere ganger ved Sognsvann

– Føler du deg litt hjemme her?

– Ja, det gjør jeg. Det virker som det er bra med Høyre-velgere i dette området. Sognsvann er et sted du kommer fra hele byen for å gå. Det er alltid hyggelig å hilse på folk.

Erna Solberg i samtale med en forbipasserende ved Høyres stand på Sognsvann. Foto: Christian Fredrik Borg

Solbergs besøk lørdag ble det første denne valgkampen. Søndag skal hun imidlertid åpne Friluftslivets uke på Trollvann.


– Jeg skal være i hele landet, så jeg har vært rundt alle steder. Ellers er jeg nok opp og ned her et par ganger hvert halvår. Opp til Ullevålseter og ned er en fin tur, eller gå helt opp, sier hun.

Og kommer med en innrømmelse:

– Det som er så fint med å være statsminister, er at jeg kan gå fra ett sted til ett annet og så står bilen der plutselig siden det er en sjåfør som henter meg. Jeg slipper å tenke på at jeg må gå tilbake samme vei.

«Høyre-vannet» i hånda på Solberg. Foto: Christian Fredrik Borg

Bærehjelp

Arbeiderpartiet hadde også på den «grønne adkomsten» ved Sognsvann, like ved Høyre. Da de kom litt før tolv lørdag formiddag, var Høyre allerede manns- og kvinnesterke på plass.


Begge partiene delte ut vann.

Statsminister Erna Solberg (H). Foto: Christian Fredrik Borg

– Hvorfor er Høyre-vannet best?

– Det viktigste er liksom etiketten. Den gir oss argumenter for hvorfor man skal stemme Høyre og en liten påminning. Å dele ut vann når folk har gått ut på en så fin dag, er et godt triks for at folk får med seg vann.

Solberg tilbød bærehjelp. Om det ikke ble noe av, fikk Arbeiderpartiet likevel delt ut vann.


Egil Høyem, Emil Mogstad og Hannah Gitmark på Arbeiderpartiets stand. Sistnevnte er på niendeplass på Stortingslista til partiet. Foto: Christian Fredrik Borg

Fornøyde lokale

Leder for Høyres gruppe i bydelsutvalget i Nordre Aker, Erik Kreyberg Normann, strålte om kapp med sola.

– Vi møter folk som skal på tur. Vi er blide og fornøyde, og de er blide og fornøyde. Stort sett alle synes det er hyggelig å treffe oss, og det er ikke bare Høyre-velgere.

Erik Kreyberg Normann i Nordre Aker Høyre. Foto: Christian Fredrik Borg

– Det er stas å få besøk av statsministeren. Hun gjorde en veldig flott jobb, og vi er stolte av å kunne representere og backe opp rundt Høyre, men henne spesielt, sier Kreyberg Normann.

De lokale Høyre-medlemmene var utplassert flere steder i bydelen lørdag.

– Folk er på tur, i god stemning og det er lett å snakke om forskjellige ting. Det er helt annen stemning her enn å stå foran et kjøpesenter. Det tjener litt forskjellige funksjoner, forteller han.

Monica Tjelmeland og Martin Duesund var ved Sognsvann for Venstre. Foto: Christian Fredrik Borg

Gjengen fra Høyre på stand ved Sognsvann lørdag. Foto: Christian Fredrik Borg

Nyhetsbrev:

Få ukens nyheter oppsummert i et nyhetsbrev fra Nordre Aker Budstikke. Det er gratis, og du melder deg på her!

Personvern og datalagring

Lagring og logging av data

Ved å besøke dette nettstedet lagres noen tekniske data om din internettforbindelse og nettleser. Disse data kan kategoriseres som følger:

Informasjonskapsler

Dette nettstedet bruker cookies/"informasjonskapsler" for å forbedre funksjonalitet og brukeropplevelse.

Vis mer

Teknisk info

Når du besøker et nettsted vil webserveren logge noe teknisk info som din IP-adresse, hvilken nettleser du bruker og tidspunktet for hver gang du forespør data fra serveren, altså når du klikker på en intern lenke og laster en ny nettside eller tilhørende data som skrifttyper, bilder, ulike script som kreves for at nettsiden skal fungere.

Disse dataene spares bare en viss tidsperiode for å kunne utføre feilsøking og feilretting i systemene, og deles aldri med avisens ansatte eller tredjepart.

Brukerinformasjon

Vi lagrer noe informasjon om deg som bruker. På dette nettstedet lagres ingen sensitiv informasjon, men enkel kontaktinformasjon som du gir fra deg når du oppretter en brukerkonto eller kjøper tjenester i nettavisen vil lagres i våre databaser. Dette er nødvendig for å kunne levere tjenestene til deg. Disse dataene slettes når du sletter din brukerkonto.

Hvem lagrer vi data om?

Vanlige besøkende/lesere:

Hvis du besøker dette nettstedet uten å ha registrert en brukerkonto eller abonnement, lagres følgende data om deg:

Vis mer

Innloggede brukere og abonnenter:

Hvis du velger å opprette en brukerkonto og/eller abonnement på nettavisen, vil også følgende informasjon lagres om deg:

Vis mer

NB: Etter at data er slettet vil de likevel kunne spares i inntil 180 dager i backuper. Backuper lagres med høy sikkerhet og begrenset tilgang, og er nødvendig for å kunne drive feilsøking og ivareta brukerenes og datasystemenet sikkerhet.

Dine rettigheter:

Som bruker av dette nettstedet kan du kontakte avisen for å få dine data utlevert og/eller slettet.

Har du en brukerkonto/abonnement, kan du logge inn i din brukerprofil og laste ned dine lagrede data, samt slette din brukerkonto og tilhørende data når som helst.

Vis mer


Hvis du trykker AVVIS vil ingen informasjonskapsler lagres i din nettleser og ingen data om deg logges i våre databaser. Det betyr også at vi ikke kan vite om du har godkjent eller ikke, slik at du vil se denne advarselen på hver side du besøker. Teknisk informasjon (webserverlogger) vil likevel lagre din IP-adresse og nettleserinformasjon, men dise slettes fortløpende som beskrevet ovenfor.

Vi tar ditt personvern på alvor

Ved å besøke dette nettstedet vil noen data bli lagret. Dette er informasjon som er nødvendig for å kunne tilby tjenesten til deg.

Vi lagrer så lite data vi kan, så kort tid som mulig.

Noe gikk galt! Vennligst forsøk på nytt.

Mer informasjon

Siden lastes nå på nytt...