Nordre Aker Budstikke

Nordre Aker Budstikke

Vannrenseanlegg må utvide

Drikkevannssituasjonen i Oslo er «sårbar»

Drikkevannssituasjonen i Oslo er «sårbar». Kommunen vil utvide Oset Vannbehandlingsanlegg med to fjellhaller med bassenger på 25.000 kubikkmeter.

Nordre Aker Budstikke
Nordre Aker Budstikke

Publisert:

Sist oppdatert: 20.08.2014 kl 10:16

OSLO/KJELSÅS: Nye Oset Vannbehandlingsanlegg sto ferdig i 2008. Men allerede er det behov for utvidelser.

byggesakspapirene står det at Vann- og avløpsetaten har besluttet å prioritere og forsere arbeidet med nye utjevningsbassenger for rent vann på anlegget. Dette kommer av «den sårbare forsyningssituasjonen for drikkevann i Oslo».

Avdelingsdirektør i Vann- og avløpsetaten, Jo Egil Sveen, forteller at de nye «rentvannbassengene» er midt i planleggingsprosessen.

- Det gjør at vi per dato ikke kan si noe om prosjektets kostnader. Kostnadene vil være avhengig av resultatet av kvalitetssikringsprosessen, og hvilke alternativer våre oppdragsgivere og politikere velger å prioritere for finansiering og bygging. Så det er usikkerhet i forhold til omfang og når prosjektet skal starte opp, sier Sveen.

Les også: Her camper de ved Oslos drikkevannskilde

7500 lastebillass

Men ifølge sakspapirene håpes det på en byggestart i mars 2015. Det er også foreløpig usikkert hvor mye masser som skal kjøres ut, men ifølge Sveen og sakspapirene kan det dreie seg om rundt 200 000 kubikkmeter, eller rundt 7500 lastebillass.

Vann- og avløpsetaten ser for seg å bruke den gamle anleggsveien fra Oset mot Brekke, til utkjøring.

- Det var det beste alternativet ved forrige utbygging av nye Oset for å balansere ulempene for nærmiljøet. Dette ble etter en lang og omfattende prosess omforent med bydelene som deltok i planleggingen den gang. Jeg antar at situasjonen ikke har endret seg vesentlig i forhold til den gangen, ifølge Sveen.

Selve sprengningsarbeidene vil antatt ta cirka ett og et halvt år.

- Deretter er det mye rør- og installasjonsarbeider, som i liten grad vil merkes på trafikksituasjonen, som jeg antar vil ta halvannet til to år. Prosjektet vil antatt ha en varighet på tre-fire år fra oppstart av byggearbeidene, tror Sveen.

Høyere døgnproduksjon

Han legger til at det ikke vil bli brakkerigg for opphold av anleggsarbeidere på Oset, men en kontorrigg. Dette for å minimere ulempene for nærmiljøet.

- Hovedårsaken til at vi ber om å få bygge vannbassengene er at vi får utnyttet nye Oset vannbehandlingsanlegg til høyere døgnproduksjon, økt driftsstabilitet, enklere drift, og derigjennom redusert sårbarhet i vannforsyningen.

Når det gjelder det mye omtalte Voldsløkkaprosjektet, så kan Sveen fortelle at dette tidligst kan starte opp primo 2016.

Personvern og datalagring

Lagring og logging av data

Ved å besøke dette nettstedet lagres noen tekniske data om din internettforbindelse og nettleser. Disse data kan kategoriseres som følger:

Informasjonskapsler

Dette nettstedet bruker cookies/"informasjonskapsler" for å forbedre funksjonalitet og brukeropplevelse.

Vis mer

Teknisk info

Når du besøker et nettsted vil webserveren logge noe teknisk info som din IP-adresse, hvilken nettleser du bruker og tidspunktet for hver gang du forespør data fra serveren, altså når du klikker på en intern lenke og laster en ny nettside eller tilhørende data som skrifttyper, bilder, ulike script som kreves for at nettsiden skal fungere.

Disse dataene spares bare en viss tidsperiode for å kunne utføre feilsøking og feilretting i systemene, og deles aldri med avisens ansatte eller tredjepart.

Brukerinformasjon

Vi lagrer noe informasjon om deg som bruker. På dette nettstedet lagres ingen sensitiv informasjon, men enkel kontaktinformasjon som du gir fra deg når du oppretter en brukerkonto eller kjøper tjenester i nettavisen vil lagres i våre databaser. Dette er nødvendig for å kunne levere tjenestene til deg. Disse dataene slettes når du sletter din brukerkonto.

Hvem lagrer vi data om?

Vanlige besøkende/lesere:

Hvis du besøker dette nettstedet uten å ha registrert en brukerkonto eller abonnement, lagres følgende data om deg:

Vis mer

Innloggede brukere og abonnenter:

Hvis du velger å opprette en brukerkonto og/eller abonnement på nettavisen, vil også følgende informasjon lagres om deg:

Vis mer

NB: Etter at data er slettet vil de likevel kunne spares i inntil 180 dager i backuper. Backuper lagres med høy sikkerhet og begrenset tilgang, og er nødvendig for å kunne drive feilsøking og ivareta brukerenes og datasystemenet sikkerhet.

Dine rettigheter:

Som bruker av dette nettstedet kan du kontakte avisen for å få dine data utlevert og/eller slettet.

Har du en brukerkonto/abonnement, kan du logge inn i din brukerprofil og laste ned dine lagrede data, samt slette din brukerkonto og tilhørende data når som helst.

Vis mer


Hvis du trykker AVVIS vil ingen informasjonskapsler lagres i din nettleser og ingen data om deg logges i våre databaser. Det betyr også at vi ikke kan vite om du har godkjent eller ikke, slik at du vil se denne advarselen på hver side du besøker. Teknisk informasjon (webserverlogger) vil likevel lagre din IP-adresse og nettleserinformasjon, men dise slettes fortløpende som beskrevet ovenfor.

Vi tar ditt personvern på alvor

Ved å besøke dette nettstedet vil noen data bli lagret. Dette er informasjon som er nødvendig for å kunne tilby tjenesten til deg.

Vi lagrer så lite data vi kan, så kort tid som mulig.

Noe gikk galt! Vennligst forsøk på nytt.

Mer informasjon

Siden lastes nå på nytt...