Nordre Aker Budstikke

Var alt bedre før?

Dette postkortet ble ifølge Christina Wasen sendt i 1973. Foto: UKJENT

Dette er fra et gammelt postkort, fra Kjelsås. Det har skjedd store endringer i området, sist ut er planene om flere nye blokker ved turveien ned mot Maridalsvannet.

Nordre Aker Budstikke
Nordre Aker Budstikke

Publisert:

Sist oppdatert: 11.10.2017 kl 21:50

KJELSÅS: Nordre Aker Budstikke har fått låne det gamle postkortet av Christina Wasen.

-Postkortet er fra familiens gamle korrespondanse, jeg har liggende flere gamle brev og kort, forteller Wasen, som er litt usikker på hvilket årstall kortet er fra.

Olle Cederbrand i historielaget kan supplere.

- Postkortet er fra rundt 1960. Saga på bruket ble stoppet i 1962. På kortet ser det ut til å være full drift, ifølge Cederbrand.

LES OGSÅ: Den frekke «takleggeren» ødela først deler av taket til Tore (86), før han så tilbød seg å reparere det, for mange tusen kroner

Store endringer

Sammenlignet med dagens Kjelsås - eller kanskje snarere Brekke - så har det skjedd store endringer i området.

Mange nye boliger, ikke minst har NIVA-bygget - høyeste bygget på postkortet - også blitt boliger i Brekkeveien.

Og det kan komme mer - for kort tid siden fortalte Nordre Aker Budstikke om store planer som kommunen selv har - mellom blokkene langs brekkeveien og turveien og ned mot Maridalsvannet.

LES OGSÅ: Klar for de første 900 boligene i Frysjaveien


Slik ser kommunen og Boligbygg for seg at det kan bli ved Brekke - med tre nye blokker, ned mot turveien og åkern, med blant annet takterrasser. Foto: MAP Arkitekter AS/Plan- og bygningsetaten

LES OGSÅ: Ikke bare har veien skiftet navn, men her lå i tillegg hoppbakke, kiosk og husmannsplass

Tre nye blokker

Det er kommunen selv som eier tomta, og i planene ligger tre blokker med boliger med takterrasser - og, eller, omsorgsboliger. Det er Eiendoms- og byfornyelsesetaten som i dag eier av eiendommen, men Oslo Boligbygg KF er tiltakshaver.

HER KAN DU LESE HELE DEN TIDLIGERE SAKEN OM KOMMUNENS PLANER.

LES OGSÅ:

Meld deg på nyhetsbrev!

Få ukens nyheter oppsummert i et nyhetsbrev fra Nordre Aker Budstikke. Det er gratis, og du melder deg på her!

Nøkkelord

Personvern og datalagring

Lagring og logging av data

Ved å besøke dette nettstedet lagres noen tekniske data om din internettforbindelse og nettleser. Disse data kan kategoriseres som følger:

Informasjonskapsler

Dette nettstedet bruker cookies/"informasjonskapsler" for å forbedre funksjonalitet og brukeropplevelse.

Vis mer

Teknisk info

Når du besøker et nettsted vil webserveren logge noe teknisk info som din IP-adresse, hvilken nettleser du bruker og tidspunktet for hver gang du forespør data fra serveren, altså når du klikker på en intern lenke og laster en ny nettside eller tilhørende data som skrifttyper, bilder, ulike script som kreves for at nettsiden skal fungere.

Disse dataene spares bare en viss tidsperiode for å kunne utføre feilsøking og feilretting i systemene, og deles aldri med avisens ansatte eller tredjepart.

Brukerinformasjon

Vi lagrer noe informasjon om deg som bruker. På dette nettstedet lagres ingen sensitiv informasjon, men enkel kontaktinformasjon som du gir fra deg når du oppretter en brukerkonto eller kjøper tjenester i nettavisen vil lagres i våre databaser. Dette er nødvendig for å kunne levere tjenestene til deg. Disse dataene slettes når du sletter din brukerkonto.

Hvem lagrer vi data om?

Vanlige besøkende/lesere:

Hvis du besøker dette nettstedet uten å ha registrert en brukerkonto eller abonnement, lagres følgende data om deg:

Vis mer

Innloggede brukere og abonnenter:

Hvis du velger å opprette en brukerkonto og/eller abonnement på nettavisen, vil også følgende informasjon lagres om deg:

Vis mer

NB: Etter at data er slettet vil de likevel kunne spares i inntil 180 dager i backuper. Backuper lagres med høy sikkerhet og begrenset tilgang, og er nødvendig for å kunne drive feilsøking og ivareta brukerenes og datasystemenet sikkerhet.

Dine rettigheter:

Som bruker av dette nettstedet kan du kontakte avisen for å få dine data utlevert og/eller slettet.

Har du en brukerkonto/abonnement, kan du logge inn i din brukerprofil og laste ned dine lagrede data, samt slette din brukerkonto og tilhørende data når som helst.

Vis mer


Hvis du trykker AVVIS vil ingen informasjonskapsler lagres i din nettleser og ingen data om deg logges i våre databaser. Det betyr også at vi ikke kan vite om du har godkjent eller ikke, slik at du vil se denne advarselen på hver side du besøker. Teknisk informasjon (webserverlogger) vil likevel lagre din IP-adresse og nettleserinformasjon, men dise slettes fortløpende som beskrevet ovenfor.

Vi tar ditt personvern på alvor

Ved å besøke dette nettstedet vil noen data bli lagret. Dette er informasjon som er nødvendig for å kunne tilby tjenesten til deg.

Vi lagrer så lite data vi kan, så kort tid som mulig.

Noe gikk galt! Vennligst forsøk på nytt.

Mer informasjon

Siden lastes nå på nytt...