Nordre Aker Budstikke

Nordre Aker Budstikke

– Vasser i søppel og kjører sikksakk gjennom knust glass

SØPPEL: Russen har i år festet mye på den store p-plassen like før man kommer til Grefsenkollen Restaurant. Innfelt: Lars Fosdahl i Over Oslo. Foto: PRIVAT

– Russen har herjet på natta og sammen med Bymiljøetaten har restaurantens ansatte brukt betydelige timer og ressurser hver eneste dag på å rydde opp, ifølge prosjektleder, Lars Petter Fosdahl.

Nordre Aker Budstikke
Nordre Aker Budstikke

Publisert:

Sist oppdatert: 18.05.2015 kl 21:49

GREFSENKOLLEN: Folket på Grefsenkollen restaurant puster lettet ut når russefeiringen avsluttes. De har nemlig godt merket at russen har sett seg ut den store p-plassen like nedenfor Grefsenkollen Restaurant som et bra sted å feste gjennom natten.

Følg Nordre Aker Budstikke på Facebook!

– I nesten to uker har den store kommunale parkeringsplassen på ellers idylliske Grefsenkollen sett ut som en søppeldynge. Russen har herjet på natta og sammen med Bymiljøetaten har restaurantens ansatte brukt betydelige timer og ressurser hver eneste dag på å rydde opp, ifølge prosjektleder ved Grefsenkollen Restaurant og festivalsjef for OverOslo, Lars Petter Fosdahl.

Han fortsetter.

– Det har vært lettere deprimerende for de ansatte å komme på jobb om morgenen her de siste fjorten dagene. Vi liker jo ikke at noen som tar veien hit opp starter besøket med å vasse i søppel og kjøre sikksakk gjennom knust glass.

Les også: Slik kan nye Grefsenkollen bli.

Måtte rydde

Det er ikke Grefsenkollen Restaurant som eier tomten.

– Besøket og den gode opplevelsen starter jo før man kommer helt opp på toppen av Grefsenkollen, så vi har ikke hatt noe annet valg enn å rydde opp etter russen, sier Fosdahl som roser Bymiljøetatens tapre innsats.

Se bilder fra 17. maifeiringen i Nordre Aker

– Men onsdag måtte etaten bruke ressursene på andre områder i byen og overlot ryddingen til restaurantens ansatte. Vi klarte å holde unna helt frem til 17. mai, men den dagen forventet vi stort besøk og måtte prioritere å få vårt eget hus til å fremstå på best mulig måte. Derfor så det absolutt ikke ut på parkeringsplassen slik vi ønsket. Dessverre!

– Vi er ingen surpomper!

Han fortsetter.

- Vi er ingen surpomper her oppe, vi arrangerer jo selv festival og elsker liv og røre. Men denne russetida har vært en prøvelse for tålmodigheten vår. Vi synes ikke sånn forsøpling er greit og kommer til å ta initiativ overfor kommunen for å få stoppet dette neste år, sier Fosdahl.

Nordre Aker Budstikke har tidligere skrevet om innføring av forbud mot bussparkering - midlertidig skilting som gjelder til juni - blant annet på Låkeberget i Maridalen. Blant annet etter klager på støy og forsøpling.

– Et slikt forbud får vi håpe også blir innført her oppe til neste russesesong, avslutter Fosdahl.

Nordre Aker Budstikke har mandag kontaktet Bymiljøetaten, og om p-forbudet har fungert der det er satt opp skilt. I tillegg til om det vil bli vurdert lignende midlertidige p-forbudskilt andre og flere steder neste år i forbindelse med russefeiringen.

– Det er det for tidlig å si noe om. Klager på bråk er det politiet som håndterer, ifølge presseansvarlig Odd Olav Bratteberg i Bymiljøetaten.

LES OGSÅ:

«Nye» Nordre Aker Budstikke

I 2015 er Nordre Aker Budstikke relansert som ny, ren nettavis på nab.no.

Hold deg oppdatert ved å melde deg på vårt nye, gratis nyhetsbrev!
Leser du på mobil? Meld deg på ved å sende e-post!

Nøkkelord

Personvern og datalagring

Lagring og logging av data

Ved å besøke dette nettstedet lagres noen tekniske data om din internettforbindelse og nettleser. Disse data kan kategoriseres som følger:

Informasjonskapsler

Dette nettstedet bruker cookies/"informasjonskapsler" for å forbedre funksjonalitet og brukeropplevelse.

Vis mer

Teknisk info

Når du besøker et nettsted vil webserveren logge noe teknisk info som din IP-adresse, hvilken nettleser du bruker og tidspunktet for hver gang du forespør data fra serveren, altså når du klikker på en intern lenke og laster en ny nettside eller tilhørende data som skrifttyper, bilder, ulike script som kreves for at nettsiden skal fungere.

Disse dataene spares bare en viss tidsperiode for å kunne utføre feilsøking og feilretting i systemene, og deles aldri med avisens ansatte eller tredjepart.

Brukerinformasjon

Vi lagrer noe informasjon om deg som bruker. På dette nettstedet lagres ingen sensitiv informasjon, men enkel kontaktinformasjon som du gir fra deg når du oppretter en brukeronto eller kjøper tjenester i nettavisen vil lagres i våre databaser. Dette er nødvendig for å kunne levere tjenestene til deg. Disse dataene slettes når du sletter din brukerkonto.

Hvem lagrer vi data om?

Vanlige besøkende/lesere:

Hvis du besøker dette nettstedet uten å ha registrert en brukerkonto eller abonnement, lagres følgende data om deg:

Vis mer

Innloggede brukere og abonnenter:

Hvis du velger å opprette en brukerkonto og/eller abonnement på nettavisen, vil også følgende informasjon lagres om deg:

Vis mer

NB: Etter at data er slettet vil de likevel kunne spares i inntil 180 dager i backuper. Backuper lagres med høy sikkerhet og begrenset tilgang, og er nødvendig for å kunne drive feilsøking og ivareta brukerenes og datasystemenet sikkerhet.

Dine rettigheter:

Som bruker av dette nettstedet kan du kontakte avisen for å få dine data utlevert og/eller slettet.

Har du en brukerkonto/abonnement, kan du logge inn i din brukerprofil og laste ned dine lagrede data, samt slette din brukerkonto og tilhørende data når som helst.

Vis mer


Hvis du trykker AVVIS vil ingen informasjonskapsler lagres i din nettleser og ingen data om deg logges i våre databaser. Det betyr også at vi ikke kan vite om du har godkjent eller ikke, slik at du vil se denne advarselen på hver side du besøker. Teknisk informasjon (webserverlogger) vil likevel lagre din IP-adresse og nettleserinformasjon, men dise slettes fortløpende som beskrevet ovenfor.

Vi tar ditt personvern på alvor

Ved å besøke dette nettstedet vil noen data bli lagret. Dette er informasjon som er nødvendig for å kunne tilby tjenesten til deg.

Vi lagrer så lite data vi kan, så kort tid som mulig.

Noe gikk galt! Vennligst forsøk på nytt.

Mer informasjon

Siden lastes nå på nytt...