Nordre Aker Budstikke

Ved en feil malte kommunen opp parkeringsplasser, men bot får du likevel!

Janne Viken fikk 500 kroner i bot for å ha parkert på en av de hvite oppmalte parkeringsplassene ved Kjelsås skole, i forbindelse med konsert ved skolen, etter ordinær skoletid. Foto: KRISTIN TUFTE HAGA/PRIVAT

– Vi prøvde hardt og argumenterte mot, det er jo oppmerking der, forteller Kjelsås-beboer Janne Viken, en av flere som har fått bøter på de oppmalte P-plassene.

Nordre Aker Budstikke
Nordre Aker Budstikke

Publisert:

Sist oppdatert: 14.03.2015 kl 12:20

KJELSÅS: I Midtoddveien, på oversiden av Kjelsås skole, er det lommer for parkering.

Men egentlig er de ikke parkeringsplasser:

Lommene er beregnet for «kiss & ride», altså et sted å stå parkert mens man leverer barn, i eksempelvis barnehagen som også er tilknyttet Kjelsås skole.

TIPS NORDRE AKER BUDSTIKKE!

I disse parkerings- eller stopp-lommene, er det i tillegg malt opp parkeringsplasser. Samtidig er det også parkering forbudt-skilt på fortauet som går langs med lommene.

Gir bøter

I helgene er det ofte blant annet stor håndballaktivitet i Kjelsåshallen. Mange foreldre har parkert i lommene, som nærmest innbyr til parkering, det er jo tegnet opp p-plasser.

I tillegg vil nok mange tenke at når skolen er stengt, altså utenom ordinær skole og aktivitetsskoletid (AKS), så er det vel ikke noe problem å parkere her.

Men den gang ei. Nordre Aker Budstikke kjenner til at flere har fått bøter, fordi de for eksempel i helgene har parkert i de oppmalte lommene.

Blant dem er Kjelsås-beboer Janne Viken.


BOT: Janne Viken fikk 500 kroner i bot for å ha parkert på en av de hvite oppmalte parkeringsplassene ved Kjelsås skole, i forbindelse med konsert ved skolen, etter ordinær skoletid. Foto: PRIVAT

– Søndag før jul var vi her på korkonsert ved Kjelsås skole. Vi kom akkurat ut da parkeringsvakten holdt på å skrive bøter. Vi prøvde hardt og argumenterte mot. Alle parkerer jo der hele tiden, det er jo oppmerking der, sier Viken.

Hun fortsetter:

– «Snart kommer snøen, da ser dere ikke oppmerkingen uansett», var svaret til parkeringsvakten, forteller Viken.

500 kroner ble boten på.

– Folk får bot for å parkere i oppmalte parkeringsplasser, når skolen er stengt?

Informasjonsansvarlig Odd Olav Bratteberg i Bymiljøetaten forklarer.

Feiltakelse

– Når det gjelder p-lommene ved Kjelsås skole ble disse etablert av utbygger i forbindelse med rehabilitering av skolen. Ved en feiltakelse ble lommene merket opp. Denne oppmerking vil bli fjernet, ifølge Bratteberg.

Høsten 2012 gjenåpnet skolen etter rehabilitering og utbygging.


Han forteller videre:

– I dag er lommene skiltet med «372 – parkering forbudt», som innebærer kortes mulig av- og påstigning. For å dekke skolens behov vil vi anta at det vil være tilstrekkelig med tidsbegrensning 07-17. Bymiljøetaten vil vurdere i løpet av forsommeren å endre skiltingen, ifølge Bratteberg.

– Må de likevel betale?

– Er det mulig at folk kan få tilbakebetalt bot-pengene, siden det kan virke forvirrende med de oppmalte stripene, og at de er feilaktig malt opp?

– Alle plikter å rette seg etter gjeldene skilting, og gebyr vil bli ilagt inntil en eventuell endring er gjennomført, avslutter Bratteberg.

«Nye» Nordre Aker Budstikke

I 2015 er Nordre Aker Budstikke relansert som ny, ren nettavis på nab.no.

Hold deg oppdatert ved å melde deg på vårt nye, gratis nyhetsbrev!
Leser du på mobil? Meld deg på ved å sende e-post!

Personvern og datalagring

Lagring og logging av data

Ved å besøke dette nettstedet lagres noen tekniske data om din internettforbindelse og nettleser. Disse data kan kategoriseres som følger:

Informasjonskapsler

Dette nettstedet bruker cookies/"informasjonskapsler" for å forbedre funksjonalitet og brukeropplevelse.

Vis mer

Teknisk info

Når du besøker et nettsted vil webserveren logge noe teknisk info som din IP-adresse, hvilken nettleser du bruker og tidspunktet for hver gang du forespør data fra serveren, altså når du klikker på en intern lenke og laster en ny nettside eller tilhørende data som skrifttyper, bilder, ulike script som kreves for at nettsiden skal fungere.

Disse dataene spares bare en viss tidsperiode for å kunne utføre feilsøking og feilretting i systemene, og deles aldri med avisens ansatte eller tredjepart.

Brukerinformasjon

Vi lagrer noe informasjon om deg som bruker. På dette nettstedet lagres ingen sensitiv informasjon, men enkel kontaktinformasjon som du gir fra deg når du oppretter en brukerkonto eller kjøper tjenester i nettavisen vil lagres i våre databaser. Dette er nødvendig for å kunne levere tjenestene til deg. Disse dataene slettes når du sletter din brukerkonto.

Hvem lagrer vi data om?

Vanlige besøkende/lesere:

Hvis du besøker dette nettstedet uten å ha registrert en brukerkonto eller abonnement, lagres følgende data om deg:

Vis mer

Innloggede brukere og abonnenter:

Hvis du velger å opprette en brukerkonto og/eller abonnement på nettavisen, vil også følgende informasjon lagres om deg:

Vis mer

NB: Etter at data er slettet vil de likevel kunne spares i inntil 180 dager i backuper. Backuper lagres med høy sikkerhet og begrenset tilgang, og er nødvendig for å kunne drive feilsøking og ivareta brukerenes og datasystemenet sikkerhet.

Dine rettigheter:

Som bruker av dette nettstedet kan du kontakte avisen for å få dine data utlevert og/eller slettet.

Har du en brukerkonto/abonnement, kan du logge inn i din brukerprofil og laste ned dine lagrede data, samt slette din brukerkonto og tilhørende data når som helst.

Vis mer


Hvis du trykker AVVIS vil ingen informasjonskapsler lagres i din nettleser og ingen data om deg logges i våre databaser. Det betyr også at vi ikke kan vite om du har godkjent eller ikke, slik at du vil se denne advarselen på hver side du besøker. Teknisk informasjon (webserverlogger) vil likevel lagre din IP-adresse og nettleserinformasjon, men dise slettes fortløpende som beskrevet ovenfor.

Vi tar ditt personvern på alvor

Ved å besøke dette nettstedet vil noen data bli lagret. Dette er informasjon som er nødvendig for å kunne tilby tjenesten til deg.

Vi lagrer så lite data vi kan, så kort tid som mulig.

Noe gikk galt! Vennligst forsøk på nytt.

Mer informasjon

Siden lastes nå på nytt...