Nordre Aker Budstikke

Veien i Maridalen er utskjelt. Nå skal kommunen frese opp asfalten og legge ny

Bymiljøetaten i Oslo kommune bekrefter at det vil utføres arbeider med Gamle Maridalsvei, trolig i løpet av året. Foto: Christian Fredrik Borg / Nordre Aker Budstikke

Rulleskiløpere og syklister trenger ikke lenger ergre seg over dårlig vei, men det er bare en liten del av asfalten i Maridalen som blir byttet ut.

Nordre Aker Budstikke
Nordre Aker Budstikke

Publisert:

Sist oppdatert: 16.05.2020 kl 10:20

MARIDALEN: Det bekrefter Bymiljøetaten i Oslo kommune overfor Nordre Aker Budstikke. Det er i Gamle Maridalsvei en entreprenør vil utføre arbeidet på vegne av kommunen, etter det Nordre Aker Budstikke kjenner til. Entreprenøren vil begynne i krysset mellom Gamle Maridalsvei og Kasaveien og arbeide seg nordover. Hvor langt de kommer, vil avgjøres av hva som møter dem.

– Vi vil utføre noe som heter dypstabilisering. Det betyr at vi freser opp asfalten og en del av grusen under, blander inn asfaltlim og legger åtte centimeter asfalt på toppen, sier Joakim Hjertum, seksjonssjef for veidrift og vedlikehold, i Bymiljøetaten.

– Vil ikke gå like fort i stykker

Veiene i Maridalen blir flittig brukt av mange rulleskiløpere, syklister og gående og joggende hver dag. For mange er det et hullete «mareritt», men likevel det eneste alternativet.

Senest torsdag denne uka skal det ha blitt gjennomført lapping i Gamle Maridalsvei, ifølge Nordre Aker Budstikkes opplysninger.

Nå ligger det imidlertid an til at det vil bli mindre behov for lapping og færre hull på strekningen. Kommunens veisjef forteller at veien vil tåle mer belastning etter arbeidene.


– Dette vil bedre veioppbygningen i veien slik at den tåler mer belastning og ikke går like fort istykker. Det vil også stedvis bli utført nødvendig grøfting og lignende dersom det er behov for dette, sier Hjertum til Nordre Aker Budstikke.

Den nye asfalten vil holde bedre og være mer slitesterk, mener Bymiljøetaten. Foto: Christian Fredrik Borg / Nordre Aker Budstikke

Oppstart ikke avklart

Det er foreløpig ikke avklart når arbeidene vil starte, men det vil bli gjort «noe» i år, opplyser Bymiljøetaten. De er heller ikke sikre på hvor langt de vil komme.

– Det avhenger litt av hvor dårlig veien er, og hvor mye ekstratiltak vi eventuelt må gjøre for å få veien bra.

Dette hullete partiet, noen få steinkast nord for Maridalen skole, vil få nytt asfaltdekke. Foto: Christian Fredrik Borg / Nordre Aker Budstikke


Anslagsvis vil det bli utbedret 35.000 til 40.000 kvadratmeter veiareal i Gamle Maridalsvei. Bymiljøetaten anslår videre at de vil utføre arbeider for fem til seks millioner kroner i Maridalen i år.

– Vi vil komme et godt stykke innover såfremt det ikke dukker opp uforutsette hindringer under asfalten som skaper større ekstrakostnader, avslutter Hjertum.

Gamle Maridalsvei ved Maridalen skole.

Fra krysset mellom Gamle Maridalsvei og Kasaveien er det 2700 meter til veien møter "den nye" Maridalsveien.

NB! Når det gjelder oppgradering av Maridalsveien med veiskulder for sykkel og rulleski mellom Brekke og Hammeren, kunne Nordre Aker Budstikke i april fortelle at det ennå kan være fem år før strekningen er ferdig. Etter planen vil det koste næremere 70 millioner kroner. Les saken her.

Nyhetsbrev fra Nordre Aker Budstikke

Få ukens nyheter oppsummert i et nyhetsbrev fra Nordre Aker Budstikke. Det er gratis, og du melder deg på her!

Nøkkelord

Personvern og datalagring

Lagring og logging av data

Ved å besøke dette nettstedet lagres noen tekniske data om din internettforbindelse og nettleser. Disse data kan kategoriseres som følger:

Informasjonskapsler

Dette nettstedet bruker cookies/"informasjonskapsler" for å forbedre funksjonalitet og brukeropplevelse.

Vis mer

Teknisk info

Når du besøker et nettsted vil webserveren logge noe teknisk info som din IP-adresse, hvilken nettleser du bruker og tidspunktet for hver gang du forespør data fra serveren, altså når du klikker på en intern lenke og laster en ny nettside eller tilhørende data som skrifttyper, bilder, ulike script som kreves for at nettsiden skal fungere.

Disse dataene spares bare en viss tidsperiode for å kunne utføre feilsøking og feilretting i systemene, og deles aldri med avisens ansatte eller tredjepart.

Brukerinformasjon

Vi lagrer noe informasjon om deg som bruker. På dette nettstedet lagres ingen sensitiv informasjon, men enkel kontaktinformasjon som du gir fra deg når du oppretter en brukerkonto eller kjøper tjenester i nettavisen vil lagres i våre databaser. Dette er nødvendig for å kunne levere tjenestene til deg. Disse dataene slettes når du sletter din brukerkonto.

Hvem lagrer vi data om?

Vanlige besøkende/lesere:

Hvis du besøker dette nettstedet uten å ha registrert en brukerkonto eller abonnement, lagres følgende data om deg:

Vis mer

Innloggede brukere og abonnenter:

Hvis du velger å opprette en brukerkonto og/eller abonnement på nettavisen, vil også følgende informasjon lagres om deg:

Vis mer

NB: Etter at data er slettet vil de likevel kunne spares i inntil 180 dager i backuper. Backuper lagres med høy sikkerhet og begrenset tilgang, og er nødvendig for å kunne drive feilsøking og ivareta brukerenes og datasystemenet sikkerhet.

Dine rettigheter:

Som bruker av dette nettstedet kan du kontakte avisen for å få dine data utlevert og/eller slettet.

Har du en brukerkonto/abonnement, kan du logge inn i din brukerprofil og laste ned dine lagrede data, samt slette din brukerkonto og tilhørende data når som helst.

Vis mer


Hvis du trykker AVVIS vil ingen informasjonskapsler lagres i din nettleser og ingen data om deg logges i våre databaser. Det betyr også at vi ikke kan vite om du har godkjent eller ikke, slik at du vil se denne advarselen på hver side du besøker. Teknisk informasjon (webserverlogger) vil likevel lagre din IP-adresse og nettleserinformasjon, men dise slettes fortløpende som beskrevet ovenfor.

Vi tar ditt personvern på alvor

Ved å besøke dette nettstedet vil noen data bli lagret. Dette er informasjon som er nødvendig for å kunne tilby tjenesten til deg.

Vi lagrer så lite data vi kan, så kort tid som mulig.

Noe gikk galt! Vennligst forsøk på nytt.

Mer informasjon

Siden lastes nå på nytt...