ANNONSE
ANNONSE
Nordre Aker Budstikke

Vellet engasjerte seg i ny turvei. Nå har de fått tildelt hundretusenvis av kroner til prosjektet

Petronelle Herbern der grusveien stopper ved Burås, og stien går videre opp til Sinober.

Det er en veldig glad Petronelle Herbern fra Sørbråten, som fredag kan fortelle at Sparebankstiftelsen har tildelt vellet 600.000 til støtte for ny turtrase fra Burås til Sinober.

Nordre Aker Budstikke
Nordre Aker Budstikke

Publisert:

Sist oppdatert: 26.11.2021 kl 17:10

ANNONSE
ANNONSE
ANNONSE

SØRBRÅTEN: Nordre Aker Budstikke har flere ganger omtalt den planlagte turtraséen Burås - Sinober - Sørskogen - Lilloseter.

Tidligere i høst uttalte samferdsels- og miljøbyråd Sirin Hellvin Stav (MDG) til Nordre Aker Budstikke at planlagt kostnad for opparbeiding av hele strekket, fra Burås til Lilloseter, foreløpig er estimert til åtte millioner kroner. Det er tre millioner mindre enn tidligere antatt.

– Finansieringskilder er foreløpig ikke avklart, men jeg setter stor pris på engasjementet i denne saken og midler fra private kan være ett av bidragene for å realisere turveien raskere, sa også byråden.

Byråden la også til at turveien ligger inne som et prioritert tiltak i Behovsplan for idrett og friluftsliv 2021-2030.

Her kan du gå inn og se traseen i et interaktivt kart.

ANNONSE

Vellet søkte penger

I september bestemte Sørbråten vel seg for å bidra til pengeinnsamling til strekningen fra Burås til Sinober.

Vellet søkte om 600.000 kroner, opplyste Petronelle Herbern i vellet, og viste til Miljøverndepartementets tillatelse til igangsettelse av markatiltaket, fra 2013, og bagkrunnen for tillatelsen.

Og nå kan Herbern fortelle at de har fått penger:

– Sparebankstiftelsen tok kontakt med oss i dag, og fortalte at Sørbråten vel har fått innvilget 600.000 kroner til tiltaket. Forutsetningen er at naturinngrep minimeres. Traseen fra Burås til Sinober gjøres i samarbeid med Bymiljøetaten, hvor etaten er byggherre. Midlene går til den strekningen som er tursti, Bymiljøetaten tar ansvar for traseen forøvrig, sier Herbern til avisa fredag.

ANNONSE

Hun forteller videre at støtteerklæringene har vært flere, etter at det ble kjent at vellet engasjerte seg i saken:

– Støtteerklæringene fra idrettslagene har gått i en jevn strøm til Sparebankstiftelsen; Sportsklubben Rye, Oslo skikrets, Kjelsås IL, Høybråten og Stovner IL (HSIL), Årvoll IL og selvfølgelig Sørbråten idrettslag.

Seksjonssjef i Bymiljøetaten, Trond Enkerud, er glad for tildelingen til Sørbråten vel, og sier til Nordre Aker Budstikke, fredag:

– Vi har sagt at vi skal bidra med resten av midlene, via budsjettet 2022, for å få på plass en turtrase raskest mulig fra Burås til Sinober, i første omgang. Så gjenstår å se når resten av prosjektet frem til Lilloseter kan realiseres og finansieres. I budsjettet for 2022 ligger det ikke så langt inne penger til finansiering av resten av strekningen fra Sinober til Lilloseter, ifølge Enkerud, som i skrivende stund ikke har siste overslag over hva denne strekningen totalt vil koste å opparbeide.

Nordre Aker Budstikke oppdaterer når denne informasjonen foreligger.

ANNONSE

Søknaden

Videre i søknaden til Sparebankstiftelsen, står det:

«Livet på Sørbråten stimulerer til friluftsliv. Vi ligger plassert på grensen mellom Nordmarka og Lillomarka - med Nittedal kommune som nærmeste nabo. I avstand, er det kort vei til Lilloseter og videre ned i Groruddalen. På grunn av manglende tilrettelegging, er denne strekningen lite i bruk. Vår nærmeste markastue er Sinober, hit kommer man til fots og godt ut i sesongen kjøres det skiløyper. Trasé fram til Sinober, vil øke tilgjengeligheten for flere brukergrupper. Vi håper støtte vil stimulere kommunen til å bevilge midler for utbygging videre fra Sinober til Lilloseter» ifølge vellet.

Petronelle Herbern der grusveien stopper ved Burås, og stien videre opp til Sinober.

Videre står det litt om historikken bak planen, og at Oslo kommune og Nittedal i samarbeid har utformet reguleringsplan, vedtatt av Klima- og miljødepartementet:

ANNONSE

«Vi søker her midler til å gjøre første sammenkobling fra Burås til Sinober. Strekningen er på rundt 800 meter (…) Stien fra Burås til Sinober er alltid kliss våt, den er ulendt, bratt og steinete og til tider nesten ufremkommelig på grunn av is og sleipt føre», ifølge vellet.

Nittedal og Oslo

Nittedal kommune har tidligere blant annet uttalt til Nordre Aker Budstikke at den planlagte traséen ligger på Nittedal kommunes grunn, men at Oslo kommune er tiltakshaver.

– Planen er vedtatt og stadfestet i departementet i mars 2017. Det er Oslo kommune som er tiltakshaver, som har utarbeidet planen, prosjektert og skal bygge og bære kostnadene med prosjektet.

Nyhetsbrev:

Få ukens nyheter oppsummert i et nyhetsbrev fra Nordre Aker Budstikke. Det er gratis, og du melder deg på her!

ANNONSE
ANNONSE
ANNONSE