Nordre Aker Budstikke

Nordre Aker Budstikke

Verkstedet «kastes ut» etter 70 år

Rune Ottesen trives med å drive verksted på Kjelsås, men nå må han flytte. Foto: KRISTIN TUFTE HAGA

Men det betyr ikke at Rune har tenkt til å stenge.

Nordre Aker Budstikke
Nordre Aker Budstikke

Publisert:

Sist oppdatert: 27.05.2017 kl 18:41

KJELSÅS: 1. juli stenger Kjelsås Bilverksted, som holder til på eiendommen ved den gamle Shell-stasjonen i Kjelsåsveien.

Fra bensin til bolig

Nordre Aker Budstikke har skrevet om tomta flere ganger tidligere. Eiendommen er kjøpt opp av boligutviklere, og den gamle bensinstasjonen med verksted og bilvaskeri, skal erstattes med nye boliger - les hele saken her.

Om ikke lenge blir det boliger her. Foto: KRISTIN TUFTE HAGA

LES OGSÅ: Sorry Donald, nå er det slutt!

30 år

Rune Ottesen, som selv bor på Sørbråten, har 30 års fartstid som bilreparatør. Han har drevet bilverkstedet i Kjelsåsveien i litt over halvparten av de årene - i dag med en kundebase på nærmere 3000. Verkstedet gjør de aller fleste type bilreparasjoner.

70 år

Men verkstedhistorien i Kjelsåsveien startet lenge før Rune i det hele tatt var født. For det har vært verksted på den gamle Shell-tomta helt siden 50-tallet. Altså i nærmere 70 år.

– Det har vært en glede å drive bilverksted her. Så mye hyggelige og greie folk i området. Stort sett bare positive folk som er kunder her. Det blir jo rart å flytte, men sånn er det jo innemellom - det skjer endringer, ifølge Rune.

I rundt 70 år har det vært bilverksted her, nå er det snart over. Her nåværende drifter Rune Ottesen utenfor verkstedet i Kjelsåsveien. Foto: KRISTIN TUFTE HAGA

Kommunen

Som selv sier han drar på åra, men det betyr på ingen måte at verkstedet skal stenge. For han har fått i land en gunstig leiekontrakt med kommunen, om leie av det tidligere bilverkstedet ved Brekke, i Brekkeveien 4. Der nesten legendariske Sverre Hauge drev bilverksted i en mannsalder.

Eiendommen skulle egentlig bli til barnehage, men hele prosjektet er satt på vent.

– Vi håper jo selvsagt kundene tar seg bryet med å kjøre noen hundre meter lenger opp i gata. Jeg tar et par år ad gangen fremover nå, men jeg gleder meg også til å reåpne i nye lokaler. Vi skal pusse litt opp, det blir også større plass. Ikke minst har vi også investert en halv million kroner i ny testlinje for EU-kontroller. Jeg tror dette blir fint jeg!

7. august

Litt ferie i juli, og så 7. august står Rune og de andre gutta på verkstedet, fem i alt, klare til å sette i gang på Brekke. Og ikke minst med kona Monica som kontorsjef.

– Det er flinke folk som jobber hos meg. De vokser ikke på trær, og vi skal fortsette den gode jobben i nye lokaler. I tillegg skal vi oppdatere oss digitalt. Ikke minst er det vel på høy tid at verkstedet får sin egen facebookside, humrer Rune.

LES OGSÅ: Stenger Kjelsåsveien!

Elektronikken

Som det meste annet, er også bilbransjen i endring. Rune trekker frem elektronikken som kanskje den største endringen gjennom åra.

– Det er så viktig å kurse seg opp på alt det nye som skjer. Det må vi jo for å henge med i utviklingen. Ellers er jo samfunnet lagt opp til mindre bilbruk, men vi merker ikke noe særlig til at flere tar trikken!

– Og EL-biler trenger også service og reparasjon, legger han til.

En del å flytte på, fra verksted til verksted. Foto: KRISTIN TUFTE HAGA

Nakne damer?

Andre ting som endrer seg? Er det slutt på plakater med nakne damer i bilverkstedene?

– Ha, ha! Ja det er noen år siden det, gliser Rune.

– Men der jeg jobbet før jeg startet verksted her, hadde jo det på veggen. Og en dame som kom inn med bilen, ble fly forbanna for de plakatene, mimrer Rune og gliser litt til.

Men selv om det ikke er mange plakater å ta ned fra veggene, så er det litt av hvert som skal flyttes oppover mot Brekke etter hvert.

– Ja det blir en stor jobb, men det skal vi nok fikse!

LES OGSÅ:

Personvern og datalagring

Lagring og logging av data

Ved å besøke dette nettstedet lagres noen tekniske data om din internettforbindelse og nettleser. Disse data kan kategoriseres som følger:

Informasjonskapsler

Dette nettstedet bruker cookies/"informasjonskapsler" for å forbedre funksjonalitet og brukeropplevelse.

Vis mer

Teknisk info

Når du besøker et nettsted vil webserveren logge noe teknisk info som din IP-adresse, hvilken nettleser du bruker og tidspunktet for hver gang du forespør data fra serveren, altså når du klikker på en intern lenke og laster en ny nettside eller tilhørende data som skrifttyper, bilder, ulike script som kreves for at nettsiden skal fungere.

Disse dataene spares bare en viss tidsperiode for å kunne utføre feilsøking og feilretting i systemene, og deles aldri med avisens ansatte eller tredjepart.

Brukerinformasjon

Vi lagrer noe informasjon om deg som bruker. På dette nettstedet lagres ingen sensitiv informasjon, men enkel kontaktinformasjon som du gir fra deg når du oppretter en brukerkonto eller kjøper tjenester i nettavisen vil lagres i våre databaser. Dette er nødvendig for å kunne levere tjenestene til deg. Disse dataene slettes når du sletter din brukerkonto.

Hvem lagrer vi data om?

Vanlige besøkende/lesere:

Hvis du besøker dette nettstedet uten å ha registrert en brukerkonto eller abonnement, lagres følgende data om deg:

Vis mer

Innloggede brukere og abonnenter:

Hvis du velger å opprette en brukerkonto og/eller abonnement på nettavisen, vil også følgende informasjon lagres om deg:

Vis mer

NB: Etter at data er slettet vil de likevel kunne spares i inntil 180 dager i backuper. Backuper lagres med høy sikkerhet og begrenset tilgang, og er nødvendig for å kunne drive feilsøking og ivareta brukerenes og datasystemenet sikkerhet.

Dine rettigheter:

Som bruker av dette nettstedet kan du kontakte avisen for å få dine data utlevert og/eller slettet.

Har du en brukerkonto/abonnement, kan du logge inn i din brukerprofil og laste ned dine lagrede data, samt slette din brukerkonto og tilhørende data når som helst.

Vis mer


Hvis du trykker AVVIS vil ingen informasjonskapsler lagres i din nettleser og ingen data om deg logges i våre databaser. Det betyr også at vi ikke kan vite om du har godkjent eller ikke, slik at du vil se denne advarselen på hver side du besøker. Teknisk informasjon (webserverlogger) vil likevel lagre din IP-adresse og nettleserinformasjon, men dise slettes fortløpende som beskrevet ovenfor.

Vi tar ditt personvern på alvor

Ved å besøke dette nettstedet vil noen data bli lagret. Dette er informasjon som er nødvendig for å kunne tilby tjenesten til deg.

Vi lagrer så lite data vi kan, så kort tid som mulig.

Noe gikk galt! Vennligst forsøk på nytt.

Mer informasjon

Siden lastes nå på nytt...