Nordre Aker Budstikke

Nordre Aker Budstikke

– Vi er superstolte i dag!

Sammen blir det gull, ifølge eldrebyråd Inga Marte Thorkildsen foran, fra venstre ellers:
byrådssekretær Benjamin Endre Larsen, Lisbeth Rugtvedt, Nasjonalforeningen, bydelsdirektør Nordre Aker Øyvind S. Henriksen, daglig leder Boots Storo, Inger Johanne Kjeldsen, prosjektleder Heidi Nordal, administrerende direktør Boots i Norge, Margrete Sunde, bydelsutvalgsleder i Nordre Aker, Per Henry Christiansen. Foto: KRISTIN TUFTE HAGA

Kake og blomster. Byråd, bydelsdirektør, bydelsutvalgsleder, Nasjonalforeningen for folkehelsen og ikke minst administrerende direktør for Boots-kjeden samlet seg på Storo for å feire.

Nordre Aker Budstikke
Nordre Aker Budstikke

Publisert:

Sist oppdatert: 16.04.2016 kl 09:49

STORO: I forbindelse med at Bystyret har vedtatt seniormelding for Oslo kommune, er det satt i gang en rekke prosjekter for å realisere målene i meldingen.

I den forbindelse er Bydel Nordre Aker tildelt ansvaret for å være pilotbydel og utvikle en modell for alders-og demensvennlig bydel. Det er i igangsatt et toårig prosjekt i Bydel Nordre Aker.

LES OGSÅ: Her sitter mannen som ubeskjedent sier han har dratt hundretusenvis av norske menn og kvinner opp av sofaen

Fremtidig modell

Oslo har som første by i Norge, fått medlemskap i WHOs globale nettverk av aldersvennlige byer og ønsker å bli en foregangsby i internasjonal sammenheng på området. Overordnet mål er at vellykkede tiltak i Bydel Nordre Aker skal inngå i en framtidig Oslo-modell for en alders- og demensvennlig by.

Boots

– Boots Norge og kommunen ved Bydel Nordre Aker har innledet et samarbeid om enda bedre å ta vare på eldre i apotekene. Det også er gjennomført kurs for ledelsen av Boots Norge og de ansatte ved Boots apotek på Storo Storsenter, sier prosjektleder i Nordre Aker, Heidi Nordal.


Hun legger til:

– Vi vet jo at apotekene er en møteplass for mange eldre i bydelen, og det oppleves positivt å samarbeide og bygge på hverandres kompetanse i møte med enkeltmennesket i hverdagen.

Bydelsutvalgsleder Per Henry Christiansen (H) var også på plass i apoteket på Storo i dag, for å være med å åpne det første sertifiserte apoteket.

Velkommen

– Velkommmen til toppen av Oslo. Dette er en bydel som scorer høyt i de fleste brukerundersøkelsene på helse- og omsorg, så flott at det første eldrevennlige apoteket er akkurat her, sa bydelsutvalgsleder Christiansen, til de fremmøtte ved Boots apotek ved Storo, fredag.

Men han kom ikke veldig langt inn i velkomsten, før eldrebyråd Inga Marte Thorkildsen (SV) korrigerte ham lattermildt.


– Men dette er jo mitt nærsenter. Senteret ligger altså ikke i Bydel Nordre Aker. Men i Sagene.

Snorklipping ved Ulf Henning Hjerpset assisterer byråd Inga Marte Thorkildsen (SV) og administrerende direktør Margrete Sunde. Foto: KRISTIN TUFTE HAGA

LES OGSÅ: Uansett, Storo er Oslos største kjøpesenter, det viser ferske tall

Roste

Byråden fortsatte litt senere og roste også en nærmest ildsjel, prosjektleder Heidi Nordal.

– Hun så muligheten. Nemlig inngå partnerskap med kunden – eller brukeren som vi vil si – frivillige og næringslivet. Sammen, da blir det gull! Nordre Aker er virkelig en fremoverlent bydel!


Sa Thorkildsen og ville slå et slag for nysjerrigheten:

– Uansett brukergruppe; barn, voksne og eldre, vi må spørre dem selv: Hva er viktig for deg? Vær nysjerrig, vis nestekjærlighet. Vi kan ikke gjøre alt, men alle kan gjøre litt. Blant annet for å skape en bedre hverdag for eldre mennesker.

– Stolte og glade

Administrerende direktør i Boots-kjeden, Margrethe Sunde, har nå sitt første sertifiserte alders- og demensvennlige apotek, i samarbeid med Oslo kommune og Bydel Nordre Aker. Og flere skal det bli.

– Vi er superstolte og glade for at vi nå er alders- og demensvennlig sertifisert apotek. Men dette handler om en kontinuerlig prosess, sa blant annet Sunde.

Hun fortsatte.


– Ingen tvil om at apotekene er et sted hvor eldre er mye, og vi har derfor et særlig ansvar for å ivareta den enkelte. Denne sertifiseringen gjør oss bevisst på de små tingene vi kan endre for å gjøre at eldre og demente føler trygghet og mestring i Boots apotek.

– Mange eldre og demente bruker flere legemidler hver eneste dag og vi er opptatt av å sikre riktig bruk ved for eksempel å tilby helsetjenester som gjør medisinbruk bedre og enklere i ferdig pakkede merkede poser.

Byråden fikk også en liten pose multidose med for anledningen Non stop pakket i posene.

– Det er kanskje bare enkle hjelpemidler som skal til å for å gjøre besøket her bedre. Vi har blant annet små forstørrelsesglass, som eksempelvis kan gjøre det enklere å slå koden, ved betaling, sa Boots-direktøren videre.

Som avsluttet.

– Tusen takk til Nordre Aker og Nasjonalforeningen for at dere utfordret og sparka oss i gang!

Nasjonalforeningen

Foruten butikker og servicenæring, skal også prosjektet fremme samarbeid med ideelle partnere som Nasjonalforeningen for folkehelse. Bydel Nordre Aker har også inngått en formell avtale med Nasjonalforeningen nasjonalt, som den eneste bydelen i Oslo - les hele saken her.

Lisbeth Rugtvedt, generalsekretær i Nasjonalforeningen for folkehelsen, var også på plass på Storo fredag.

– Vi har innledet demensvennlig samarbeid med 35 kommuner over hele landet. Med målsetning om å legge til rette for at mennesker med demens skal kunne opprettholde et aktivt liv så lenge som mulig. Vi er svært glade for at Bydel Nordre Aker har tatt dette initiativet med alders- og demensvennlig apotek, sa hun.

Følg Nordre Aker Budstikke på Facebook!

LES OGSÅ:

* Les alt om cup-runden her! Dise gikk videre!

Meld deg på Nordre Aker Budstikkes nyhetsbrev!

Hold deg oppdatert ved å melde deg på vårt gratis nyhetsbrev som kommer rett i innboksen din hver torsdag!
Leser du på mobil? Meld deg på ved å sende e-post!

Personvern og datalagring

Lagring og logging av data

Ved å besøke dette nettstedet lagres noen tekniske data om din internettforbindelse og nettleser. Disse data kan kategoriseres som følger:

Informasjonskapsler

Dette nettstedet bruker cookies/"informasjonskapsler" for å forbedre funksjonalitet og brukeropplevelse.

Vis mer

Teknisk info

Når du besøker et nettsted vil webserveren logge noe teknisk info som din IP-adresse, hvilken nettleser du bruker og tidspunktet for hver gang du forespør data fra serveren, altså når du klikker på en intern lenke og laster en ny nettside eller tilhørende data som skrifttyper, bilder, ulike script som kreves for at nettsiden skal fungere.

Disse dataene spares bare en viss tidsperiode for å kunne utføre feilsøking og feilretting i systemene, og deles aldri med avisens ansatte eller tredjepart.

Brukerinformasjon

Vi lagrer noe informasjon om deg som bruker. På dette nettstedet lagres ingen sensitiv informasjon, men enkel kontaktinformasjon som du gir fra deg når du oppretter en brukerkonto eller kjøper tjenester i nettavisen vil lagres i våre databaser. Dette er nødvendig for å kunne levere tjenestene til deg. Disse dataene slettes når du sletter din brukerkonto.

Hvem lagrer vi data om?

Vanlige besøkende/lesere:

Hvis du besøker dette nettstedet uten å ha registrert en brukerkonto eller abonnement, lagres følgende data om deg:

Vis mer

Innloggede brukere og abonnenter:

Hvis du velger å opprette en brukerkonto og/eller abonnement på nettavisen, vil også følgende informasjon lagres om deg:

Vis mer

NB: Etter at data er slettet vil de likevel kunne spares i inntil 180 dager i backuper. Backuper lagres med høy sikkerhet og begrenset tilgang, og er nødvendig for å kunne drive feilsøking og ivareta brukerenes og datasystemenet sikkerhet.

Dine rettigheter:

Som bruker av dette nettstedet kan du kontakte avisen for å få dine data utlevert og/eller slettet.

Har du en brukerkonto/abonnement, kan du logge inn i din brukerprofil og laste ned dine lagrede data, samt slette din brukerkonto og tilhørende data når som helst.

Vis mer


Hvis du trykker AVVIS vil ingen informasjonskapsler lagres i din nettleser og ingen data om deg logges i våre databaser. Det betyr også at vi ikke kan vite om du har godkjent eller ikke, slik at du vil se denne advarselen på hver side du besøker. Teknisk informasjon (webserverlogger) vil likevel lagre din IP-adresse og nettleserinformasjon, men dise slettes fortløpende som beskrevet ovenfor.

Vi tar ditt personvern på alvor

Ved å besøke dette nettstedet vil noen data bli lagret. Dette er informasjon som er nødvendig for å kunne tilby tjenesten til deg.

Vi lagrer så lite data vi kan, så kort tid som mulig.

Noe gikk galt! Vennligst forsøk på nytt.

Mer informasjon

Siden lastes nå på nytt...