Nordre Aker Budstikke

Nordre Aker Budstikke

- Vi må investere i kunnskap

Kristin Vinje (H) tilbrakte selv 12 år på Blindern, og som politiker er det forskningen hun brenner for.

Hun vil tale utdanningens og forskningens sak når hun inntar Stortinget til høsten.

Finansbyråd Kristin Vinje (H) satser på å bringe forskning og kunnskap fram i lyset når hun inntar Stortinget til høsten.

Nordre Aker Budstikke
Nordre Aker Budstikke

Publisert:

Sist oppdatert: 01.03.2013 kl 14:20

BLINDERN: - Jeg blir så irritert når man bare forbinder kreativitet med teater og medie-folk. Jeg kan jo ikke tenke meg noe mere kreativt enn å være forsker, sier en engasjert Kristin Vinje.

Hun snakker av erfaring, med mange års virke innen feltet. Kreativitet er nemlig en egenskap som de fleste forskere besitter, og Vinje slår gjerne et slag for å få bukt med fordommene om de litt treige, bortgjemte forskerne som vader rundt i sin egen analytiske verden.

- Man må være tålmodig, nysgjerrig og selvgående som forsker, sier hun, som selv tidlig ble interessert i politikk.

Til tinget

Vinje er klar for kamp, og er aktuell som fjerdekandidat på Høyres nominasjonsliste til stortinget til høstens valg. Nestlederen i Oslo Høyre og finansbyråden er dermed sikret plass, og har klare ambisjoner om hva som er viktig.

- Jeg vil være forskningen og kunnskapens stemme på tinget, sier hun.

Så selv om hun ikke vet hvilken komité hun ender opp i, lover hun å bruke eget engasjement for utdanning og forskning i stor stil.

Livet på Blindern

Det er heller ikke helt tilfeldig at vi møtes for en prat om dette i Bydel Nordre Aker på landets største universitet, nemlig Blindern.

- Blindern er jo et flaggskip, sier Vinje.

Totalt 12 år har hun tilbrakt her, inkludert både utdanning, jobb og permisjon.

- Ja, Blindern betyr mye for meg. Det var her jeg tok doktorgraden min i kjemi, og her møtte jeg mannen min. I dag går en av sønnene mine her - han også på realfag, sier Vinje og smiler.

Da hun var student her var det riktignok ikke det nye bibliotek-bygget oppe, men på fysikkibygget hadde de verdens beste utsikt, mimrer hun.

- Det var en flott takterasse som vi brukte mye, sier hun.

Selv er hun født på Grefsen og har bodd i Nordre Aker på forskjellige steder, fra Ullevaal til Korsvoll.

Den beste bydelen

- Det er jo den beste bydelen, sier hun videre.

Både urbant og rett ved marka, som er noen av kvalitetene hun legger vekt på.

- Man må investere mer i kunnskap, mener Vinje.

Hun mener at regjeringen ikke har gjort nok, og ser det som sin hovedoppgave å gjøre Norge til et attraktivt kunnskapsland. Målet er å tiltrekke seg flere internasjonale forskere, og legge forholdene til rette for å viderutvikle de ressursene man allerede har her i landet.

Vinje nevner eksempler som kreftforskning og olje og gass, hvor Norge allerede utmerker seg internasjonalt.

- Andre land med store økonomiske utfordringer investerer likevel mer i forskning enn det Norge gjør, sier hun med en ambisjon om å løfte utdanningsfeltet både økonomisk og strategisk til nye høyder.

Personvern og datalagring

Lagring og logging av data

Ved å besøke dette nettstedet lagres noen tekniske data om din internettforbindelse og nettleser. Disse data kan kategoriseres som følger:

Informasjonskapsler

Dette nettstedet bruker cookies/"informasjonskapsler" for å forbedre funksjonalitet og brukeropplevelse.

Vis mer

Teknisk info

Når du besøker et nettsted vil webserveren logge noe teknisk info som din IP-adresse, hvilken nettleser du bruker og tidspunktet for hver gang du forespør data fra serveren, altså når du klikker på en intern lenke og laster en ny nettside eller tilhørende data som skrifttyper, bilder, ulike script som kreves for at nettsiden skal fungere.

Disse dataene spares bare en viss tidsperiode for å kunne utføre feilsøking og feilretting i systemene, og deles aldri med avisens ansatte eller tredjepart.

Brukerinformasjon

Vi lagrer noe informasjon om deg som bruker. På dette nettstedet lagres ingen sensitiv informasjon, men enkel kontaktinformasjon som du gir fra deg når du oppretter en brukeronto eller kjøper tjenester i nettavisen vil lagres i våre databaser. Dette er nødvendig for å kunne levere tjenestene til deg. Disse dataene slettes når du sletter din brukerkonto.

Hvem lagrer vi data om?

Vanlige besøkende/lesere:

Hvis du besøker dette nettstedet uten å ha registrert en brukerkonto eller abonnement, lagres følgende data om deg:

Vis mer

Innloggede brukere og abonnenter:

Hvis du velger å opprette en brukerkonto og/eller abonnement på nettavisen, vil også følgende informasjon lagres om deg:

Vis mer

NB: Etter at data er slettet vil de likevel kunne spares i inntil 180 dager i backuper. Backuper lagres med høy sikkerhet og begrenset tilgang, og er nødvendig for å kunne drive feilsøking og ivareta brukerenes og datasystemenet sikkerhet.

Dine rettigheter:

Som bruker av dette nettstedet kan du kontakte avisen for å få dine data utlevert og/eller slettet.

Har du en brukerkonto/abonnement, kan du logge inn i din brukerprofil og laste ned dine lagrede data, samt slette din brukerkonto og tilhørende data når som helst.

Vis mer


Hvis du trykker AVVIS vil ingen informasjonskapsler lagres i din nettleser og ingen data om deg logges i våre databaser. Det betyr også at vi ikke kan vite om du har godkjent eller ikke, slik at du vil se denne advarselen på hver side du besøker. Teknisk informasjon (webserverlogger) vil likevel lagre din IP-adresse og nettleserinformasjon, men dise slettes fortløpende som beskrevet ovenfor.

Vi tar ditt personvern på alvor

Ved å besøke dette nettstedet vil noen data bli lagret. Dette er informasjon som er nødvendig for å kunne tilby tjenesten til deg.

Vi lagrer så lite data vi kan, så kort tid som mulig.

Noe gikk galt! Vennligst forsøk på nytt.

Mer informasjon

Siden lastes nå på nytt...