Nordre Aker Budstikke

Bydelens største vel har rundet 100 år:

– Vi ønsker å bo i et grønt, trivelig og aktivt område

Feiret 100 år: Studenter fra Norges musikkhøgskole spilte på jubileumsfesten til Berg Nordberg og Sogn Vel. Foto: Janina Lauritsen

Vellet inviterte folk som har bidratt til å gjøre bydelen til et trivelig sted å bo til en hyggelig jubileumsfest.

Nordre Aker Budstikke
Nordre Aker Budstikke

Publisert:

Sist oppdatert: 24.03.2018 kl 14:21

BERG: Berg, Nordberg og Sogn Vel (BNS) har rundet 100 år. I den anledning inviterte styret til fest på Berg Gård, torsdag 22. mars.

– Vi er 101 år, så vi er litt forsinket med feiringen, sa styreleder i BNS, Henning A. Iversen i sin tale under jubileumsfesten.

– I 1917 var det lys i gatene, settepoteter og melkelevering som var viktige oppgaver for vellet. 101 år senere er oppgavene annerledes, men paragrafen vår er den samme, fortsatte han.

Opptatt av gode møteplasser

Og paragrafen til vellet er altså «Til fellesskapets beste».

– Vi er opptatt av å sikre gode, felles møteplasser for alle som bor i området. Vi ønsker å bo i et grønt, trivelig og aktivt område. Vi er ikke imot all fortetting, men vi mener det må skje innenfor de rammene og reglene som finnes. Og vi prøver å ha en aktiv dialog med politikerne i vårt område, sier Iversen til Nordre Aker Budstikke.


Berg, Nordberg og Sogn Vel strekker seg fra Sognsvann i nord, ned mot Ullevål i sør, fra Gaustad i vest mot Akerselva i øst. Det er ca. 7500 husstander, altså nesten 25.000 mennesker innenfor området til vellet. BNS kommer til å bytte navn etter hvert, da legger de også til Tåsen.

– Området har blitt fortettet i generasjoner, og dette er fortsatt et attraktivt sted å bo – det jobber vi for å bevare, sa Iversen også i sin tale.

LES OGSÅ: Kjemper for byens nabolag: Står sammen fra Lindeberg til Montebello

BERG NORDBERG OG SOGN VEL: Styreleder Henning A. Iversen Foto: Janina Lauritsen

Inviterte folk som jobber for fellesskapet

– Berg Nordberg og Sogn Vel ble stiftet på Berg Gård – i dette rommet for 101 år siden, fortsetter Iversen til lokalavisa.


Vellet inviterte folk som jobber for fellesskapet. Alle har på hver sin måte bidratt til at bydelen er et trivelig sted å bo. Disse sto på gjestelisten:

Bakkehaugen Vel, BNS Styre, BNS Valgkomité, Bydel Nordre Aker ved BU-leder Per Henry Christiansen, byantikvaren, Lions’ president, Naturvernforbundet lokallag Nordre Aker, Norberg Menighetsråd, Rotary, Sogn Frivillighetssentral, Sogn Historielag – og Nordre Aker Budstikke.

BNS er partipolitisk uavhengige, men de snakker med politikerne. Av saksområder som vellet er spesielt opptatt av, kan vi nevne trafikkforhold, grøntarealer og turveier. BNS jobbet blant annet for å få på plass Tåsentunnelen for å få trafikken vekk fra Tåsen skole.

JUBILEUMSFEST: Alle på gjestelisten har til felles at de på hver sin måte bidrar aktivt til at bydelen er et trivelig sted å bo. Foto: Janina Lauritsen

– Hva skulle vi gjort uten vellene

Byantikvar Janne Wilberg holdt foredrag før middagen.


– Vi har felles interesser med byantikvaren. Vi ønsker å bevare de verneverdige interessene vi har på en god måte, sier Iversen.

– Den jobben dere gjør er viktig. Dette er et variert område, med mange verneverdige områder og spennende enkeltobjekter. Hva skulle vi gjort uten vellene, de som har en genuin interesse for lokalmiljøene? Tenk at dere er 101 år, det er helt fantastisk. Og jeg må si det skjer ting her! Tusen takk for jobben dere gjør for fellesskapet, sa byantikvaren.

BYANTIKVAREN: Janne Wilberg holdt foredrag Foto: Janina Lauritsen

LES OGSÅ:

Da den eldre mannen ikke betalte, tok butikken grep for å møte personer med demens på en bedre måte


Alt skjer ved Kjelsås High School

Nyhetsbrev fra Nordre Aker Budstikke

Få ukens nyheter oppsummert i et nyhetsbrev fra Nordre Aker Budstikke. Det er gratis, og du melder deg på her!

Personvern og datalagring

Lagring og logging av data

Ved å besøke dette nettstedet lagres noen tekniske data om din internettforbindelse og nettleser. Disse data kan kategoriseres som følger:

Informasjonskapsler

Dette nettstedet bruker cookies/"informasjonskapsler" for å forbedre funksjonalitet og brukeropplevelse.

Vis mer

Teknisk info

Når du besøker et nettsted vil webserveren logge noe teknisk info som din IP-adresse, hvilken nettleser du bruker og tidspunktet for hver gang du forespør data fra serveren, altså når du klikker på en intern lenke og laster en ny nettside eller tilhørende data som skrifttyper, bilder, ulike script som kreves for at nettsiden skal fungere.

Disse dataene spares bare en viss tidsperiode for å kunne utføre feilsøking og feilretting i systemene, og deles aldri med avisens ansatte eller tredjepart.

Brukerinformasjon

Vi lagrer noe informasjon om deg som bruker. På dette nettstedet lagres ingen sensitiv informasjon, men enkel kontaktinformasjon som du gir fra deg når du oppretter en brukerkonto eller kjøper tjenester i nettavisen vil lagres i våre databaser. Dette er nødvendig for å kunne levere tjenestene til deg. Disse dataene slettes når du sletter din brukerkonto.

Hvem lagrer vi data om?

Vanlige besøkende/lesere:

Hvis du besøker dette nettstedet uten å ha registrert en brukerkonto eller abonnement, lagres følgende data om deg:

Vis mer

Innloggede brukere og abonnenter:

Hvis du velger å opprette en brukerkonto og/eller abonnement på nettavisen, vil også følgende informasjon lagres om deg:

Vis mer

NB: Etter at data er slettet vil de likevel kunne spares i inntil 180 dager i backuper. Backuper lagres med høy sikkerhet og begrenset tilgang, og er nødvendig for å kunne drive feilsøking og ivareta brukerenes og datasystemenet sikkerhet.

Dine rettigheter:

Som bruker av dette nettstedet kan du kontakte avisen for å få dine data utlevert og/eller slettet.

Har du en brukerkonto/abonnement, kan du logge inn i din brukerprofil og laste ned dine lagrede data, samt slette din brukerkonto og tilhørende data når som helst.

Vis mer


Hvis du trykker AVVIS vil ingen informasjonskapsler lagres i din nettleser og ingen data om deg logges i våre databaser. Det betyr også at vi ikke kan vite om du har godkjent eller ikke, slik at du vil se denne advarselen på hver side du besøker. Teknisk informasjon (webserverlogger) vil likevel lagre din IP-adresse og nettleserinformasjon, men dise slettes fortløpende som beskrevet ovenfor.

Vi tar ditt personvern på alvor

Ved å besøke dette nettstedet vil noen data bli lagret. Dette er informasjon som er nødvendig for å kunne tilby tjenesten til deg.

Vi lagrer så lite data vi kan, så kort tid som mulig.

Noe gikk galt! Vennligst forsøk på nytt.

Mer informasjon

Siden lastes nå på nytt...