Nordre Aker Budstikke

Nordre Aker Budstikke

Et enormt engasjement mot fortettingsplanene:

– Vi skal klare å snu dette!

Det mobiliseres mot fortettingsplanene på nedre Grefsen, Benedicte Bull fra Kapellveien er som veldig mange andre klar til å ta opp kampen mot planene. Foto: KRISTIN TUFTE HAGA

De er mange, og de samler seg, beboerene på Grefsen, mot kommunens fortettingsplaner for området. – Det er virkelig et enormt engasjement! forteller Benedicte Bull.

Nordre Aker Budstikke
Nordre Aker Budstikke

Publisert:

Sist oppdatert: 13.03.2016 kl 21:15

GREFSEN: – Jeg ble helt sjokkert, og trodde det ikke var sant! forteller Benedicte Bull fra Kapellveien, da hun og familien først fikk vite om fortettingsplanene for nedre Grefsen.

Følg Nordre Aker Budstikke på Facebook!

– Handler også om barna våre

Hun fortsetter.

– Disse planene handler jo ikke bare om vår generasjon, vi som er voksne og bor i området nå. Det handler også om barna våre, og at det gode bomijøet de vokser opp i skal bevares.

LES BAKGRUNN: Åpner for å fortette hele småhusområdet på nedre Grefsen

Samler seg

Det tok bare noen få dager fra før planene om fortetting ble kjent - eller nærmest avslørt - i detalj, før beboerne samlet seg. Etter at grefsenbeboer Haavard Nordlie troppet opp i forrige bydelsutvalgsmøte, blåste saken og lurte på om lokalpolitikerne virkelig hadde fått med seg hva kommunen ser for seg av mulig utvikling på nedre Grefsen.

Fortetting rundt kollektivpunktet Storo, også på oversiden av Ring3 - og også med åpning for å sette småhusplanen til side, og i stedet erstatte med høye blokker.

– Er hun naiv?

– Byutviklingsbyråden Hanna Marcussen fra Miljøpartiet de Grønne uttaler at «Folk trenger ikke selge». Det er skremmende - er hun virkelig så naiv? Tror hun virkelig ikke folk som bor nærme Ring 3 vil vurdere å selge hvis det kommer mange nok milioner på bordet, og eneboligen kan erstattes med en 12-etasjers blokk?

Det har vært møter, innspill og kommentarer, også i Nordre Aker Budstikke. Avisen blir også kontaktet av bekymrede grefsenfolk bosatt utenbys, som følger saken. Ikke minst blir også sosiale medier brukt for det det er verdt.

Stopp ødelegging av Nedre Grefsen

Facebookgruppa Stopp ødelegging av Nedre Grefsen, har vokst raskt. 1500 medlemmer lørdag morgen. Men de blir nok mange flere.

– Vi oppfordrer folk som er engasjert i saken til å melde seg inn, jo flere jo sterkere er vi. Dette handler jo ikke bare om de eiendommene som i kommuneplanen er pekt med utbyggings- og fortettingspotensiale. Kommer det mange og høye blokker nederst på Grefsen, så vil det få konsekvenser for de som bor lenger oppover i området også, sier Bull.

Hun fortsetter.

– Saklig og nyttig

– Men vi oppfordrer samtidig til saklige og nyttige innspill. Det har ingen hensikt å skjelle ut hverken politikere eller andre for det som har skjedd. Nå må vi mobilisere og tenke konstruktivt.

– Hittil har diskusjonen vært veldig saklig, og vi har fått mange gode argumenter og innspill til hvorfor og hvordan planene bør stoppes. Det er mange, og veldig mange ressursterke, folk nå, sammen mot fortettingsplanene. Det er virkelig et enormt engasjement. Vi skal sammen klare å snu dette! er Bull overbevist om.

Møte mandag

Allerede mandag samles flere for å delta på bydelens miljø- plan- og samferdselskomite, der fortettingsplanene skal diskuteres blant lokalpolitikerne. 31. mars er det bydelsutvalgsmøte, og det kan nok fort bli trangt om plassen i de politiske møtene. Det blir også arrangert felles avmarsj til møtet, ved Morellbakken skole klokken 17.30.

– Vi må tenke fremover, og det er med det som bakgrunn at vi stiller i møtene. Vi er veldig glade for at flere bydelspolitikere nå er kommet på banen, og vil gjerne spille på lag med et samlet lokalpolitisk engasjement mot fortetting av nedre Grefsen.

Sendt brev

Det er også sendt brev til miljø- plan- og samferdselskomiteen i forkant av
mandagens møte - hele brevet kan leses for de som er medlemmer av FB-gruppa til beboerne: Facebookgruppa Stopp ødelegging av Nedre Grefsen:

I brevet går det også frem at noen beboere allerede har blitt kontaktet av eiendomsoppkjøpere. Blant annet står det følgende i brevet.

– Vi aksepterer ikke at sanering av et etablert og velholdt boligområde skal være et godkjent plangrep for å gjennomføre knutepunktrelatert fortetting. At dette nå ligger inne i kommuneplanen har skapt stor uro i området, og huseiere opplever allerede press fra utbyggere for å selge sine eiendommer.

– Vi krever derfor at Kommuneplanen umiddelbart omgjøres slik at knutepunktfortetning begrenses til områdene nedenfor Ring3 slik tidligere planlagt. Sanering slik man nå åpner opp for er i strid med andre kommunale planer, og kan ikke under noen omstendigheter aksepteres, skriver beboerne i brevet.

Krever møte med byråden

Alt begrunnet med argumenter for å bevare bomiljøet slik det er i dag. I tillegg krever beboerne snarest et informasjonsmøte med BU-representanter samt Byråd for byutvikling,
Hanna Marcussen (MDG).

LES BAKGRUNN: Åpner for å fortette hele småhusområdet på nedre Grefsen

Følg Nordre Aker Budstikke på Facebook!

LES OGSÅ: – Vil få store konsekvenser

LES OGSÅ: Kommentar: «Rasering av nedre Grefsen blir en miljøskandale»

LES OGSÅ: Mener dette området kan være modell, dersom nedre Grefsen skal fortettes

Følg saken rundt «kommunedelplan-avsløringen» her.

Følg Nordre Aker Budstikke på Facebook!

Meld deg på Nordre Aker Budstikkes nyhetsbrev!

Hold deg oppdatert ved å melde deg på vårt gratis nyhetsbrev som kommer rett i innboksen din hver torsdag!
Leser du på mobil? Meld deg på ved å sende e-post!

Personvern og datalagring

Lagring og logging av data

Ved å besøke dette nettstedet lagres noen tekniske data om din internettforbindelse og nettleser. Disse data kan kategoriseres som følger:

Informasjonskapsler

Dette nettstedet bruker cookies/"informasjonskapsler" for å forbedre funksjonalitet og brukeropplevelse.

Vis mer

Teknisk info

Når du besøker et nettsted vil webserveren logge noe teknisk info som din IP-adresse, hvilken nettleser du bruker og tidspunktet for hver gang du forespør data fra serveren, altså når du klikker på en intern lenke og laster en ny nettside eller tilhørende data som skrifttyper, bilder, ulike script som kreves for at nettsiden skal fungere.

Disse dataene spares bare en viss tidsperiode for å kunne utføre feilsøking og feilretting i systemene, og deles aldri med avisens ansatte eller tredjepart.

Brukerinformasjon

Vi lagrer noe informasjon om deg som bruker. På dette nettstedet lagres ingen sensitiv informasjon, men enkel kontaktinformasjon som du gir fra deg når du oppretter en brukerkonto eller kjøper tjenester i nettavisen vil lagres i våre databaser. Dette er nødvendig for å kunne levere tjenestene til deg. Disse dataene slettes når du sletter din brukerkonto.

Hvem lagrer vi data om?

Vanlige besøkende/lesere:

Hvis du besøker dette nettstedet uten å ha registrert en brukerkonto eller abonnement, lagres følgende data om deg:

Vis mer

Innloggede brukere og abonnenter:

Hvis du velger å opprette en brukerkonto og/eller abonnement på nettavisen, vil også følgende informasjon lagres om deg:

Vis mer

NB: Etter at data er slettet vil de likevel kunne spares i inntil 180 dager i backuper. Backuper lagres med høy sikkerhet og begrenset tilgang, og er nødvendig for å kunne drive feilsøking og ivareta brukerenes og datasystemenet sikkerhet.

Dine rettigheter:

Som bruker av dette nettstedet kan du kontakte avisen for å få dine data utlevert og/eller slettet.

Har du en brukerkonto/abonnement, kan du logge inn i din brukerprofil og laste ned dine lagrede data, samt slette din brukerkonto og tilhørende data når som helst.

Vis mer


Hvis du trykker AVVIS vil ingen informasjonskapsler lagres i din nettleser og ingen data om deg logges i våre databaser. Det betyr også at vi ikke kan vite om du har godkjent eller ikke, slik at du vil se denne advarselen på hver side du besøker. Teknisk informasjon (webserverlogger) vil likevel lagre din IP-adresse og nettleserinformasjon, men dise slettes fortløpende som beskrevet ovenfor.

Vi tar ditt personvern på alvor

Ved å besøke dette nettstedet vil noen data bli lagret. Dette er informasjon som er nødvendig for å kunne tilby tjenesten til deg.

Vi lagrer så lite data vi kan, så kort tid som mulig.

Noe gikk galt! Vennligst forsøk på nytt.

Mer informasjon

Siden lastes nå på nytt...