Nordre Aker Budstikke

- Vi trenger ny ungdomsskole, ikke kjøpesenter

Det kan bli høyblokker og storsenter på Tåsen, hvis Norgesgruppen Eiendom AS får det som de vil.

Det kan bli flere høyblokker på Tåsen, og et stort kjøpesenter.

Norgesgruppen Eiendom AS ønsker å utvide Tåsen kjøpesenter og vil finansiere prosjektet ved å sette opp tre høyblokker. Naboer fortviler.

Nordre Aker Budstikke
Nordre Aker Budstikke

Publisert:

Sist oppdatert: 23.08.2012 kl 14:59

TÅSEN: Planene om et nytt kjøpesenter på Tåsen har spredd seg som ild i tørt gress i nærmiljøet, selv om lite har blitt skrevet om saken.

- Dette vil føre til en fullstendig forandring av nærmiljøet vårt, sier Tåsen-beboer Anne-Grete Skofterød.

Foreløpige arkitekttegninger viser drømmen om tre høyblokker med 79 boliger, og et kjøpesenter som fordobles i forhold til dagens størrelse.


Hun forteller at naboene, etter å ha sett plantegninger hos Plan- og bygningsetaten, frykter at det blir mer trafikk i området, som igjen vil føre til en mer utrygg skolevei for elevene på Tåsen skole.

LES OGSÅ OM NEDLEGGELSE AV BOKHANDELEN PÅ TÅSEN SENTER

- Utrygg skolevei

- Vi ønsker ikke den endringen av bomiljet rett og slett. I 2003 ble det søkt om en ombygging av senteret, med tre etasjer med boliger. Det gikk ikke gjennom, blant annet begrunnet i økt trafikk. Siden den gang har trafikken blitt betraktelig større, sier Skofterød.

- Det som bekymer meg mest er den potensielle trafikkøkningen i nærheten av 715 barns skolevei, sier Håkon Olsen, som har en datter som akkurat har startet på Tåsen skole.


Heller ny skole

Selv om de fleste ikke synes Tåsen-senteret i dag er en fryd for øye, mener beboerne en moderat oppgradering uten tre høyblokker med leiligheter bør være et alternativ.

- Vi ønsker ikke et senter for hver hundrede meter. Vi har Ullevål og Storo nær oss, sier Skofterød.


Tre blokker med boliger vil også føre til flere beboere i strøket, noe som igjen vil føre til behov for nærskole. Dette vil bli vanskelig, mener naboene.

- Jeg tror heller vi trenger en ny ungdomsskole enn et kjøpesenter, sier Håkon Olsen.

Facebook-mobilisering

Nå mobiliserer naboene seg ved å spre informasjon og har planer om å arrangere et møte. De har også startet en egen Facebook-gruppe med tittelen «Aksjon mot høyblokker på Tåsensenteret».


Kommentarene har allerede begynt å komme, hvor engstelse for barnas skolevei, dårlige parkeringsmuligheter men også positive innspill er med.

Ifølge naboene er trafikken allerede stor i området, med daglig kø i rushtiden.

Vil skape et nytt møtested på Tåsen

-Tåsen er et relativt fortettet område, så vi ser ikke at en utbygging vil belaste på noen problematisk måte, sier Anders Olaussen, markedssjef i Norgesgruppen Eiendom AS.

- Det er, så vidt jeg vet, et ønske blant politikere og Ruter om fortetting i området på Tåsen. I samme anledning har vi (Norgesgruppen Eiendom AS, eier av Tåsen Nærsenter, journ. anm.) en mulighet for å utvide kjøpesenteret og tilpasse dette i forhold til det kundene ønsker, sier Olaussen.

LES MER OM TÅSEN BOKHANDEL HER

Han presiserer at planene om et større senter er visjoner som ligger langt fram i tid.

- Vi ønsker at det i større grad skal være et møtested og en storstue for bydelen, sier Olaussen.

Det er blitt en vanlig modell innen eiendomsbransjen å finansiere utvidelser med boligbygging, i dette tilfellet tre høyblokker med 79 boliger.

- Den store utbyggingen er ikke nært forestående, presiserer Olaussen videre.

I tillegg forteller han at det berører veldig mange som skal høres, og forhandlinger står i kø. Gjennom planforslaget ønskes det å legge til rette for å etablere et bredere og mer tidsriktig handels- og servicetilbud for lokalområdet.

Det søkes samtidig etablert boliger i etasjene over, dels for å finansiere det omfattende prosjektet, og dels for å legge til rette for ny boligetablering i et naturlig knutepunkt for vei og bane.

Personvern og datalagring

Lagring og logging av data

Ved å besøke dette nettstedet lagres noen tekniske data om din internettforbindelse og nettleser. Disse data kan kategoriseres som følger:

Informasjonskapsler

Dette nettstedet bruker cookies/"informasjonskapsler" for å forbedre funksjonalitet og brukeropplevelse.

Vis mer

Teknisk info

Når du besøker et nettsted vil webserveren logge noe teknisk info som din IP-adresse, hvilken nettleser du bruker og tidspunktet for hver gang du forespør data fra serveren, altså når du klikker på en intern lenke og laster en ny nettside eller tilhørende data som skrifttyper, bilder, ulike script som kreves for at nettsiden skal fungere.

Disse dataene spares bare en viss tidsperiode for å kunne utføre feilsøking og feilretting i systemene, og deles aldri med avisens ansatte eller tredjepart.

Brukerinformasjon

Vi lagrer noe informasjon om deg som bruker. På dette nettstedet lagres ingen sensitiv informasjon, men enkel kontaktinformasjon som du gir fra deg når du oppretter en brukerkonto eller kjøper tjenester i nettavisen vil lagres i våre databaser. Dette er nødvendig for å kunne levere tjenestene til deg. Disse dataene slettes når du sletter din brukerkonto.

Hvem lagrer vi data om?

Vanlige besøkende/lesere:

Hvis du besøker dette nettstedet uten å ha registrert en brukerkonto eller abonnement, lagres følgende data om deg:

Vis mer

Innloggede brukere og abonnenter:

Hvis du velger å opprette en brukerkonto og/eller abonnement på nettavisen, vil også følgende informasjon lagres om deg:

Vis mer

NB: Etter at data er slettet vil de likevel kunne spares i inntil 180 dager i backuper. Backuper lagres med høy sikkerhet og begrenset tilgang, og er nødvendig for å kunne drive feilsøking og ivareta brukerenes og datasystemenet sikkerhet.

Dine rettigheter:

Som bruker av dette nettstedet kan du kontakte avisen for å få dine data utlevert og/eller slettet.

Har du en brukerkonto/abonnement, kan du logge inn i din brukerprofil og laste ned dine lagrede data, samt slette din brukerkonto og tilhørende data når som helst.

Vis mer


Hvis du trykker AVVIS vil ingen informasjonskapsler lagres i din nettleser og ingen data om deg logges i våre databaser. Det betyr også at vi ikke kan vite om du har godkjent eller ikke, slik at du vil se denne advarselen på hver side du besøker. Teknisk informasjon (webserverlogger) vil likevel lagre din IP-adresse og nettleserinformasjon, men dise slettes fortløpende som beskrevet ovenfor.

Vi tar ditt personvern på alvor

Ved å besøke dette nettstedet vil noen data bli lagret. Dette er informasjon som er nødvendig for å kunne tilby tjenesten til deg.

Vi lagrer så lite data vi kan, så kort tid som mulig.

Noe gikk galt! Vennligst forsøk på nytt.

Mer informasjon

Siden lastes nå på nytt...