Nordre Aker Budstikke

Nordre Aker Budstikke

- Vi vurderer også utbygging

Kanskje flytter ikke museet fra Kjelsås likevel.

UTBYGGING?@BLD_TXT:Kanskje bygge ut Teknisk Museum i stedet for å flytte? FOTO: Arkiv

Siste ord om Teknisk Museums framtid er definitivt ikke sagt.

Nordre Aker Budstikke
Nordre Aker Budstikke

Publisert:

Sist oppdatert: 04.06.2013 kl 13:50

KJELSÅS: Lederen for styret i museumsstiftelsen ved Teknisk Museum, Olav Soleng, forteller at stiftelsen ikke bare vurderer flytting, men også muligheten for å bygge ut lokalene på Kjelsås.

- Vi har vedtatt å utrede et sentrumsalternativ. Men paralellt vurderer vi også muligheten for å bli på Kjelsås og bygge ut lokalene, forteller Soleng.

- Hvis vi ikke finner et sentrumsalternativ som fyller de kravene vi har satt for en eventuell flytting, så er det kanskje like bra å bli her på Kjelsås som et annet sted «i nærheten» av sentrum. Beliggenheten på Kjelsås er flott, i tillegg er den kollektive dekningen til og fra veldig bra, legger Soleng til.

Delt tomteeie

Styrelederen påpeker at tomten Teknisk Museum står på ikke bare eies av kommunen, men også av stiftelsen selv. De to eierne eier rundt en halvpart hver. Den kommunale tomtedelen leies av stiftelsen, en festeavtale på 80 år, og som trådte i kraft i 1983..

Nordre Aker Budstikke har også skrevet om SV Nordre Aker, som allerede nå ønsker debatt om mulig kulturtorg der Teknisk Museum ligger i dag, når Teknisk Museum flytter. Eller kanskje rettere hvis museumet flytter.

Det var i forbindelse med bystyrets lansering Munch-museum i Bjørvika og de nye planene for Tøyen, at flytting av Teknisk Museum til Tøyen kom opp som en del av 10-punktsplanen.

Et Teknisk Museum på Tøyen skal etter planen være en del av et vitenskapssenter i området.

Skeptiske til Tøyen

Men det er overhodet ikke sikkert at Teknisk Museum ender opp på der, da museet i media har uttrykt at Tøyen ikke er det stedet som står øverst på ønskelisten ved flytting.

Til Osloby.no har museet blant annet uttrykt at de er villig til å høre hva Oslo kommune har å si i saken, selv om de ikke har vært involvert i prosessen rundt Munch-kompromisset.

- Vi skal være konstruktive. Nå får vi prate om dette så får vi se hva som skjer, sa museumsdirketøren Hans Weinberger i forrige uke.

Personvern og datalagring

Lagring og logging av data

Ved å besøke dette nettstedet lagres noen tekniske data om din internettforbindelse og nettleser. Disse data kan kategoriseres som følger:

Informasjonskapsler

Dette nettstedet bruker cookies/"informasjonskapsler" for å forbedre funksjonalitet og brukeropplevelse.

Vis mer

Teknisk info

Når du besøker et nettsted vil webserveren logge noe teknisk info som din IP-adresse, hvilken nettleser du bruker og tidspunktet for hver gang du forespør data fra serveren, altså når du klikker på en intern lenke og laster en ny nettside eller tilhørende data som skrifttyper, bilder, ulike script som kreves for at nettsiden skal fungere.

Disse dataene spares bare en viss tidsperiode for å kunne utføre feilsøking og feilretting i systemene, og deles aldri med avisens ansatte eller tredjepart.

Brukerinformasjon

Vi lagrer noe informasjon om deg som bruker. På dette nettstedet lagres ingen sensitiv informasjon, men enkel kontaktinformasjon som du gir fra deg når du oppretter en brukeronto eller kjøper tjenester i nettavisen vil lagres i våre databaser. Dette er nødvendig for å kunne levere tjenestene til deg. Disse dataene slettes når du sletter din brukerkonto.

Hvem lagrer vi data om?

Vanlige besøkende/lesere:

Hvis du besøker dette nettstedet uten å ha registrert en brukerkonto eller abonnement, lagres følgende data om deg:

Vis mer

Innloggede brukere og abonnenter:

Hvis du velger å opprette en brukerkonto og/eller abonnement på nettavisen, vil også følgende informasjon lagres om deg:

Vis mer

NB: Etter at data er slettet vil de likevel kunne spares i inntil 180 dager i backuper. Backuper lagres med høy sikkerhet og begrenset tilgang, og er nødvendig for å kunne drive feilsøking og ivareta brukerenes og datasystemenet sikkerhet.

Dine rettigheter:

Som bruker av dette nettstedet kan du kontakte avisen for å få dine data utlevert og/eller slettet.

Har du en brukerkonto/abonnement, kan du logge inn i din brukerprofil og laste ned dine lagrede data, samt slette din brukerkonto og tilhørende data når som helst.

Vis mer


Hvis du trykker AVVIS vil ingen informasjonskapsler lagres i din nettleser og ingen data om deg logges i våre databaser. Det betyr også at vi ikke kan vite om du har godkjent eller ikke, slik at du vil se denne advarselen på hver side du besøker. Teknisk informasjon (webserverlogger) vil likevel lagre din IP-adresse og nettleserinformasjon, men dise slettes fortløpende som beskrevet ovenfor.

Vi tar ditt personvern på alvor

Ved å besøke dette nettstedet vil noen data bli lagret. Dette er informasjon som er nødvendig for å kunne tilby tjenesten til deg.

Vi lagrer så lite data vi kan, så kort tid som mulig.

Noe gikk galt! Vennligst forsøk på nytt.

Mer informasjon

Siden lastes nå på nytt...