Nordre Aker Budstikke

Vil bygge mur før de lager fortau

Myrerskogveien mellom Lachmanns vei og Langsetveien. Foto: Kristin Tufte Haga

Fortauet drøyer, vi spurte Bymiljøetaten om status.

Nordre Aker Budstikke
Nordre Aker Budstikke

Publisert:

Sist oppdatert: 01.09.2020 kl 19:08

KJELSÅS: For snart ett år siden omtalte Nordre Aker Budstikke Bymiljøetatens endring på strekningen Myrerskogveien, fra innkjøringen til Rønningen Folkehøgskole i Langsetveien, og opp til Lachmanns vei.

«Grunnlaget for forslaget til forskrift er å innføre regulering med skilt 372 «parkering forbudt» i påvente av oppbygging av fortau. Vi ber om at eventuelle bemerkninger til forslaget til skiltforskrift og forslaget til skiltplan blir sendt oss innen 3 uker. Dersom det ikke er innvendinger til forslaget, vil Bymiljøetaten umiddelbart etter utløpet av høringsfristen vedta forskriften i henhold til forslaget.»

P-forbudsskiltene kom opp, men fortsatt er ikke fortau etablert.

Bekymring

En leser kontaktet Nordre Aker Budstikke i august, og skriver:

– Dette er en vei med mange myke unge trafikanter og her er det verken gangfelt, fartsdump eller fortau. Myrerskogveien har fartsgrense på 30 km/t, men utfordringen ligger i at de færreste holder denne, og fra krysset inn til Rønningen folkehøyskole og opp til Lachmannsvei gasser mange sjåfører ekstra.


– Fortau er muligens under utredning, men inntil videre har det hjulpet mye med gangfelt og fartshump.

Status

Vi spurte Bymiljøetaten om status for strekningen.

– Fortau og kryssoppstramming i Myrerskogveien mellom Lachmanns vei og privat vei er på tiltakslisten vår. Entreprenør undersøker for tiden mulighet for etablering av mur som et rassikringstiltak. Det er skiltet med parkering forbudt fordi de gjør grunnundersøkelser. Det er ennå ikke fastsatt når fortau kommer, fordi en eventuell mur først må på plass, svarer pressevakt Guro Birkeland Tangen i Bymiljøetaten.

Om hvor lenge det er til fortau kan være på plass her, svarer Bymiljøetaten følgende:

– Det er for tidlig å si, fordi det er avhengig av grunnundersøkelsene. Vi prøver å gjennomføre dette som en del av tiltaksplanen for 2020. Det er ikke planlagt eventuelle fartsreduserende tiltak som en del av dette prosjektet.


– Fortau er planlagt på kommunal grunn. Støttemuren er planlagt i nedre del av Myrerskogveien, fra ved Myrerskogveien 54E og ned til krysset. Ingen beboere har vært kontaktet så langt, da dette fortsatt er i prosjekteringsfasen, ifølge Bymiljøetaten ved pressevakt Liv Eggebø.

Du kan se kart over alle tiltakene Bymiljøetaten planlegger å gjøre langs veien i Oslo, HER.

Nyhetsbrev fra Nordre Aker Budstikke

Få ukens nyheter oppsummert i et nyhetsbrev fra Nordre Aker Budstikke. Det er gratis, og du melder deg på her!

Personvern og datalagring

Lagring og logging av data

Ved å besøke dette nettstedet lagres noen tekniske data om din internettforbindelse og nettleser. Disse data kan kategoriseres som følger:

Informasjonskapsler

Dette nettstedet bruker cookies/"informasjonskapsler" for å forbedre funksjonalitet og brukeropplevelse.

Vis mer

Teknisk info

Når du besøker et nettsted vil webserveren logge noe teknisk info som din IP-adresse, hvilken nettleser du bruker og tidspunktet for hver gang du forespør data fra serveren, altså når du klikker på en intern lenke og laster en ny nettside eller tilhørende data som skrifttyper, bilder, ulike script som kreves for at nettsiden skal fungere.

Disse dataene spares bare en viss tidsperiode for å kunne utføre feilsøking og feilretting i systemene, og deles aldri med avisens ansatte eller tredjepart.

Brukerinformasjon

Vi lagrer noe informasjon om deg som bruker. På dette nettstedet lagres ingen sensitiv informasjon, men enkel kontaktinformasjon som du gir fra deg når du oppretter en brukerkonto eller kjøper tjenester i nettavisen vil lagres i våre databaser. Dette er nødvendig for å kunne levere tjenestene til deg. Disse dataene slettes når du sletter din brukerkonto.

Hvem lagrer vi data om?

Vanlige besøkende/lesere:

Hvis du besøker dette nettstedet uten å ha registrert en brukerkonto eller abonnement, lagres følgende data om deg:

Vis mer

Innloggede brukere og abonnenter:

Hvis du velger å opprette en brukerkonto og/eller abonnement på nettavisen, vil også følgende informasjon lagres om deg:

Vis mer

NB: Etter at data er slettet vil de likevel kunne spares i inntil 180 dager i backuper. Backuper lagres med høy sikkerhet og begrenset tilgang, og er nødvendig for å kunne drive feilsøking og ivareta brukerenes og datasystemenet sikkerhet.

Dine rettigheter:

Som bruker av dette nettstedet kan du kontakte avisen for å få dine data utlevert og/eller slettet.

Har du en brukerkonto/abonnement, kan du logge inn i din brukerprofil og laste ned dine lagrede data, samt slette din brukerkonto og tilhørende data når som helst.

Vis mer


Hvis du trykker AVVIS vil ingen informasjonskapsler lagres i din nettleser og ingen data om deg logges i våre databaser. Det betyr også at vi ikke kan vite om du har godkjent eller ikke, slik at du vil se denne advarselen på hver side du besøker. Teknisk informasjon (webserverlogger) vil likevel lagre din IP-adresse og nettleserinformasjon, men dise slettes fortløpende som beskrevet ovenfor.

Vi tar ditt personvern på alvor

Ved å besøke dette nettstedet vil noen data bli lagret. Dette er informasjon som er nødvendig for å kunne tilby tjenesten til deg.

Vi lagrer så lite data vi kan, så kort tid som mulig.

Noe gikk galt! Vennligst forsøk på nytt.

Mer informasjon

Siden lastes nå på nytt...